Cookie- og Privatlivspolitik
De 21 Marvel-film listet fra værst til bedst

De 21 Marvel-film listet fra værst til bedst

Er du enig i vores placeringer?

Stem op!
30
Stem ned!
0
(reset)

Lige om lidt lander den længe ventede Avengers: Endgame i biografen, nemlig den 24. april. Det bliver en stor kulmination på det omfattende Marvel Cinematic Univers (MCU), der tog sin begyndelse med 'Iron Man' tilbage i 2008.

Køb dine billetter til Avengers: Endgame her:


Vi har i den forbindelse påtaget os den nærmest umulige opgave at liste de indtil videre 21 film fra værst til bedst.

Byd endelig ind i kommentarsporet med jeres holdninger til listen.

21. Thor: The Dark World (2013)
Den anden Thor-film var en forglemmelig rodebunke efter den langt mere vellykkede første film om Thor. Det selvom man har gode Chris Hemsworth i rollen som todenguden og Tom Hiddleston som den tvetydige Loke. Lige lidt hjælper det dog på den ligeledes keeedelige film. Øv.

20. Iron Man 2 (2010)
Efter den virkeligt vellykkede første ‘Iron Man’ - der også skød det sidenhen store franchise i gang – var denne anden film slet ikke i samme liga. Langt fra. Godt nok finder man Mickey Rourke i skurkerollen, desværre bare en meget uinteressant en af slagsen.

19. The Incredible Hulk (2008)
Mange har måske helt glemt denne film, der ikke havde Mark Ruffalo i rollen som videnskabsmanden Bruce Banner aka Hulk, men derimod Edward Norton. Desværre er det dog en virkelig slap film og en af de svageste i MCU-universet.

Iron Man i kamp i 'Avengers: Age of Ultron'

18. Avengers: Age of Ultron (2015)
Flokken af Avengers er her for anden gang samlet for at bekæmpe skurkene. Desværre ender filmen som en frustrerende oplevelse, da de gode karakterer er her, men desværre roder historien rundt, mens det hele ramler for alvor i den for lange finale. Det følelse virkelig som en film, der blot eksisterer for at holde universet i tomgang.

17. Iron Man 3 (2013)
Der lægges en mere dyster tone for dagen i dette tredje Iron Man-kapitel. Det klæder faktisk ret godt den mere alvorlige historie, selvom man tidligere har været vant til en mere munter tone. Desværre trækker bl.a. skurken The Mandarin og her twistet ned på oplevelsen. 

16. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Hvor den første film om den umage gruppe af rumhelte kom veloplagt og morsomt ind fra højre, så efterlader denne fortsættelse desværre en del tilbage at ønske. Historien synes ufokuseret og så er manuskriptet desværre ikke nær så skarpt skrevet.

 Mini-helte i 'Ant-Man and the Wasp'


15. Ant-Man and the Wasp (2018)
Denne efterfølger til den vellykkede og morsomme første ‘Ant-Man’ er ligesom mange andre af efterfølgerne i MCU langt fra ligeså god som den første film. Det er en skam, når nu man ellers har en charmerende og sjov Paul Rudd i titelrollen.

14. Captain America: The First Avenger (2011)
Denne første solo-film med den godhjertede Captain America er den svageste af hans tre solo-film. Det gør den dog heldigvis ikke til den svageste i MCU, men bare heller ikke en af de bedste. Desværre - selvom han i grunden er en interessant helt.
 
13. Doctor Strange (2016)
Det er godt set at caste Benedict Cumberbatch til rollen som den mystiske Doctor Strange. Helt så vellykket er hans første solo-film dog ikke. Den er en smule klodset i sin historiefortælling, og Mads Mikkelsens skurk er desværre ret så kedelig.
 
12. Ant-Man (2015)
Måske en af de mest overraskende castinger, nemlig Paul Rudd som superhelt. Men faktisk giver det rigtig god mening, når man ser ham i hans første solo-film, der er både charmerende, morsom og veloplagt superhelte-og-heist-underholdning.

Thor med hammeren i sin første solo-film


11. Thor (2011)
Chris Hemsworth er rigtig god som tordenguden – det samme er hans første solo-film, der fint balancerer humor med alvor. Så selvom den ikke er på niveau med den senere ‘Thor: Ragnarok’, er det et godt første bud på en solo-film.


10. Black Panther (2018)
Den Oscar-vindende ‘Black Panther’ var et frisk indspark i superhelte-franchisen, der måske sine steder ellers var gået lidt metaltræt. Med et nyt og sprudlende miljø samt ikke mindst en af franchisens bedste skurke i Michael B. Jordans Killmonger, løfter filmen sig.

9. Captain Marvel (2019)
Det nyeste skud på stammen – altså før 'Avengers: Endgame' indtager biograferne – er også den første MCU-film med en kvinde alene i hovedrollen. Det er en stærk debut – og ikke mindst med en kick-ass Brie Larson, som man finder i hovedrollen.

 Den vilde lufthavns-scene i 'Captain America: Civil War'


8. Captain America: Civil War (2016)
Man må sige, at Chris Evans her virkelig er vokset med rollen som Captain America – og så er niveauet også  lige løftet i forhold til hans første solo-film, om end den slås af den anden solo-film, som befinder sig noget højere på denne liste.

7. Spider-Man: Homecoming (2017)
En virkelig velcastet Tom Holland som den kække Spider-Man er både veloplagt, sympatisk og vittig som den svingende superhelt. Og når man så finder en ligeledes veloplagt Michael Keaton som skurken, så klapper det.

6. Thor: Ragnarok (2017)
Ikke alene er dette et frisk pust i MCU-franchisen, det er også en af de klart bedste – og sjoveste. Med instruktør Taika Waititi kom der ny farve på Marvel-paletten, mens en excentrisk Jeff Goldblum også var et morsomt indspark.

 Flokken af Avengers klar til kamp i 'Marvel's The Avengers'


5. Marvel's The Avengers (2012)
Den første Avengers-film er også en af de klart bedste film i universet – bl.a. står skuddet af superheltene, hvor kameraet drejer omkring dem som et af de mest ikoniske i franchisen. Det er ganske enkelt bad-ass – og i det hele taget cool at se heltene samlet.

4. Guardians of the Galaxy (2014)
Den sprudlende ‘Thor: Ragnarok’ havde nok ikke set dagens lys, hvis det ikke havde været for dette ligeledes sprudlende kapitel i franchisen, der satte en helt ny tone. For med en flok både umage og sjove karakterer samt deres veloplagte dynamik, hører denne til i toppen.

3. Iron Man (2008)
Det er svært at sige Iron Man uden også at sige Robert Downey, Jr. Det er også svært at sige Marvel uden at sige Robert Downey, Jr. og Iron Man. For det var her det hele begyndte – og det med en af de stadig absolut bedste film i universet.

2. Avengers: Infinity War (2018)
Det er ikke nemt at liste de 21 MCU-film – og endnu sværere bliver det, jo højere op på listen, man kommer. Men med ‘Avengers: Infinity War’ bliver det næsten ikke bedre. For med Russo-brødrene bag roret rammer filmen den perfekte Marvel-tone og formår faktisk at blancerer så mange karakterer og historier på én gang. Og den slutning altså.. AV for en cliffhanger!

På førstepladsen finder man 'Captain America: The Winter Soldier'


1. Captain America: The Winter Soldier (2014)
Vi er kommet til det. Nummer et på listen. Det var ikke nemt, men her finder man altså den anden solofilm om Captain America og Russo-brødrenes første livtag med Marvel-universet. De rammer her universet til perfektion i både action og karakterarbejde. Stærkt!

Køb dine billetter til Avengers: Endgame her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke Friis Kristensen

Hehe... ja, Abomination var sgu en fæl satan :) Præcis - topplaceringen er vild!

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Jensuser/895186

1. Captain America: Civil War
2. The Avengers: Infinity War
3. Thor: Ragnarok
4. Captain America: Winter Soldier
5. Guardians of the Galaxy
6. Iron Man
7. Spider-Man: Homecoming
8. Thor
9. The Avengers
10. Captain America: The First Avenger
11. Guardians of the galaxy vol. 2
12. Iron Man 3
13. Doctor Strange
14. Ant-Man
15. The Avengers: Age of Ultron
16. Captain Marvel
17. Black Panther
18. Ant-Man and the Wasp
19. Iron Man 2
20. Thor: The Dark world
21. The Incredible Hulk

Mark

Det er sgu altid meget fedt med forskellige synspunkter på Marvel og deres 21 (snart 22 film). Så jeg smider også lige en liste, som har den primære intention at vise Iron Man 3 bare lidt kærlighed.

21.) The Incredible Hulk
20.) Thor: The Dark World
19.) Ant-Man & The Wasp
18.) Iron Man 2
17.) Avengers: Age of Ultron
16.) Guardians of the Galaxy Vol.2
15.) Ant-Man
14.) Captain Marvel
13.) Captain America: The First Avenger
12.) Thor
11.) Thor: Ragnarok
10.) Doctor Strange
9.) Tony Stark aka. Iron Man 3
8.) Black Panther
7.) Spider-Man: Homecoming
6.) The Avengers
5.) Captain America: Civil War
4.) Captain America: The Winter Soldier
3.) Iron Man
2.) Guardians of the Galaxy
1.) Avengers: Infinity War

Bjarke Friis Kristensen

Hej Mark

Og tak for din spændende liste. Det er nemlig en svær opgave at liste de mange film fra værst til bedst. For der er jo rigtig mange gode imellem - og mindre gode :)

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Palasse

Med så stort et udvalg er der jo heldigvis noget for alle :o)

Bjarke Friis Kristensen

Ja, det er nemlig svært at blive enige med så mange forskellige film.

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Michael

Det er ikke nem at rangere dem alle, da mange ligger lige i min verden. Hvor Endgame hører til på listen vil tiden vise. MCU viser med alle deres film, at det er til for alle med hver deres smag, så jeg byder gerne velkommen til mange flere, for selvom der måske kommer en jeg ikke er så vild med, er der altid en anden at se frem til, eller en ny helt der kan overraske.

1. The Avengers: Infinity War
2. The Avengers
3. Thor
4. Guardians of the Galaxy
5. Captain America: Civil War
6. Thor: The Dark world
7. Iron Man
8. Ant-Man
9. Doctor Strange
10. Spider-Man: Homecoming
11. Black Panther
12. Captain Marvel
13. Captain America: Winter Soldier
14. Thor: Ragnarok
15. Captain America: THe First Avenger
16. Guardians of the galaxy vol. 2
17. Iron Man 3
18. The Avengers: Age of Ultron
19. Ant-Man and the Wasp
20. The Incredible Hulk
21. Iron Man 2

Bjarke Friis Kristensen

Hej Michael - det er bestemt ikke en nem opgave at liste de mange film. Men det er også en rigtig interessant liste, du der har lavet. Fedt med andres meninger om de mange film :)

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

S. Rico

Men jeres liste kan godt forbedres lidt...

Man kan aldrig blive enige om den nøjagtige rækkefølge, men man burde kunne nærme sig en enighed om, hvad der er de 10 bedste MCU film. Og her rammer I rimelig godt. 9 ud af jeres top 10 er jeg enige i hører til blandt de 10 bedste. Den der ikke hører til er Captain Marvel, som bør byttes ud med The First Avenger.

Jeg er også enig i at The Dark World er den svageste. Men Iron Man 2 hører ikke til på plads 20. Mickey Rourke var en suveræn sej skurk. Hans underspillede drævende facon gav ham herlig meget karisma.

Guardians of the Galaxy 2 bør også komme længere op på listen. Jeg var ikke så glad for den i første omgang. Men efter at have genset alle filmene over 20 uger (bortset fra Captain Marvel), så er Guardians 2 steget rigtig meget.

Bjarke Friis Kristensen

Hej S. Rico

Fedt og grundigt indlæg :) Bestemt også fine betragtninger du har om filmene og vores liste. Tak for det.

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Den største bekymring er helt klart brugen af CGI-effekter, som alle film i dag mere eller mindre er smovset ind i.

10 timer siden
jesperuser/104646
jesperuser/104646

Han instruerede den første film - og ved fiaskoen "Forever" var det ikke ham som instruerede. Så glæder mig til at se resultatet her :D

14 timer siden
Marianne Kirkovics

Billy Elliot er en smuk feel good film, om en drengs mod og kamp for at gøre noget helt anderledens end man ville forvente af en dreng fra den enge

1 dag siden
Jens Peteruser/393169
Jens Peteruser/393169

Elsker gode danske dramaer og Jesper Christensen

1 dag siden
VIPER

Sarah Connor, love ya' style!
-Håber filmen holder!

1 dag siden

Aktive debatter