Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Dronningen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder flere scener med udpenslet skildring af seksuelle situationer. I en scene ses en kvinde give oralsex til en ung mand, og hendes mund ses tydeligt på hans erigerede penis. Andre sexscener er også meget ligefremme og dvælende i deres fremstilling af seksuelle situationer. Filmen indeholder endvidere adskillige scener med dramatisk indhold. I en scene styrter en person ned fra stor højde og i en anden scene kører en person galt i bil. I flere scener er centrale figurer ude af fatning som følge af sorg, skyldfølelse og svigt. Det vurderes, at filmens dramatiske indhold samt den ligefremme fremstilling af seksuelle situationer mellem en kvinde og hendes stedsøn vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn og unge under 15 år. Filmen får derfor en 15års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
28.03.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dronningen
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, DoaS, Seniorbio
|
Billetter

Det danske drama 'Dronningen' handler om Anne, der på overfladen lever det perfekte liv med en stor karriere og et lykkeligt ægteskab med manden Peter og deres to døtre.

Det hele ændrer sig dog drastisk, da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn Gustav, og langsomt bliver viklet ind i et spind af løgne og bedrag.

Derved risikerer Anne alt, hvad hun har kært. Men hvor langt er hun egentlig villig til at gå? Hun må gøre op med sig selv, hvilket slags menneske hun er - og tage de fatale konsekvenser.

'Dronningen' er instrueret af May El-Toukhy (Lang historie kort) og har Trine Dyrholm i den bærende titelrolle.

Filmen har fået stor international opmærksomhed. Således vandt den både publikumsprisen på Sundance Film Festival 2019 samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg Film Festival. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (521 votes)
4.5
5.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... hvis ikke 'Dronningen' bliver valgt som årets danske bud på en Oscar [...], er der ingen retfærdighed til." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... når alt kommer til alt, hæver 'Dronningen' sig fra at være virkelig god til fremragende i kraft af Trine Dyrholm, der måske aldrig har været bedre." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at der kommer nogen bedre og mere rystende dansk film i år. Og når det drejer sig om overgrebets psykologi, skal vi helt tilbage til 'Festen' for at finde noget lige så uforglemmeligt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... det er især i detaljerne, at 'Dronningen' opbygger et dejligt mangfoldigt og komplekst net af små forskydninger mellem mennesker." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "El-Toukhy har fermt greb om alle detaljer i sit fængslende drama, der er en storslået oplevelse og et bevis på, at vi herhjemme har fået endnu en instruktør i absolut verdensklasse." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når sexdebatten er forstummet, vil 'Dronningen' blive stående som et hovedværk i dansk film." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... en stofrig, eftertænksom og æstetisk meget gennemført film. Et pointillistisk portræt af en paradoksal kvinde og et indlæg i #metoo-opgøret med normer og grænser for overgrebets væsen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christina

Jeg er helt ramt af filmen, kan ikke helt ryste den af mig. Og det er nok heller ikke meningen ;-)
Det er den stærkeste og mest barske film jeg længe har set i biograften.
Filmen har så mange lag, er grænseoverskridende, dyster og tankevækkende.
Suverænt skuespil af Trine Dyrholm og den unge Gustav.

Se den! Eller lad være.....

Arneuser/67591

At se det fra kvindens perspektiv er genialt. Bedste danske film - bedste film - set længe

susanneuser/675936

Kedelig historie, let pornografisk, Trine Dyrholm spiller da rollen fantastisk, men synes hun er for “pæn” til at spille rollen.❤️

Peruser/694587

det var ved at blive vel forudsigeligt ;o)

De der sexscener i 'Dronningen' er jo sekundære. Det er hele det beskidte magtspil der kører, da sandheden kommer frem, der 'er' filmen.

Jeg kan ikke undlade at se på faderen Peter (lægen) som den største skurk i det game. Gustav er en noget usikker knægt med mange svigt i bagagen og Anne (fru Dyrholm) er en kynisk og udspekuleret heks. Dr. Peter ved udmærket godt hvad sandheden er (et par scener mere end antyder dette), men vælger at følge adv. Anne’s kyniske løgnehistorier og spin for at undgå, at den pæne overflade skal krakelere. Derved sælger han sin søns hoved på et sølvfad. Næsten bogstaveligt talt.

I sandhed en skiderik.

Loneuser/512689

Virkeligt godt spillet af flere, men især Dyrholm

Pia Bundgaard

Og det er det mest positive, jeg har at sige om filmen. Den er virkelig langtrukken, og ikke pengene værd. Brug pengene på en anden film eller noget andet. 3 stjerner herfra, de er mest givet for Trine Dyrholms skuespil

abe and

Hej jeg vil se denne med min datter, men er i tvivl om hvor meget "Seksuelt" man ser. Det er fint med erotiske scener, men ser man pikken?

Nils

det gør man.

abe and

Tak for svaret. Tror du at det er for meget for en på 13? Eller er det kun kort tid man ser det?

Nils

... men den er lang nok (scenen) til at man ikke er i tvivl om hvad man ser. Mit bud, uden på nogen måde er specialist på det område, vil jeg nok sige at 13 år er lige ungt nok ... Ikke kun på grund af sexscenerne, men også på grund af filmens dybereliggende emne, som er pænt tungt og barskt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.