Cookie- og Privatlivspolitik
De 21 Marvel-film listet fra værst til bedst

De 21 Marvel-film listet fra værst til bedst

Er du enig i vores placeringer?

Stem op!
30
Stem ned!
0
(reset)

Lige om lidt lander den længe ventede Avengers: Endgame i biografen, nemlig den 24. april. Det bliver en stor kulmination på det omfattende Marvel Cinematic Univers (MCU), der tog sin begyndelse med 'Iron Man' tilbage i 2008.

Køb dine billetter til Avengers: Endgame her:


Vi har i den forbindelse påtaget os den nærmest umulige opgave at liste de indtil videre 21 film fra værst til bedst.

Byd endelig ind i kommentarsporet med jeres holdninger til listen.

21. Thor: The Dark World (2013)
Den anden Thor-film var en forglemmelig rodebunke efter den langt mere vellykkede første film om Thor. Det selvom man har gode Chris Hemsworth i rollen som todenguden og Tom Hiddleston som den tvetydige Loke. Lige lidt hjælper det dog på den ligeledes keeedelige film. Øv.

20. Iron Man 2 (2010)
Efter den virkeligt vellykkede første ‘Iron Man’ - der også skød det sidenhen store franchise i gang – var denne anden film slet ikke i samme liga. Langt fra. Godt nok finder man Mickey Rourke i skurkerollen, desværre bare en meget uinteressant en af slagsen.

19. The Incredible Hulk (2008)
Mange har måske helt glemt denne film, der ikke havde Mark Ruffalo i rollen som videnskabsmanden Bruce Banner aka Hulk, men derimod Edward Norton. Desværre er det dog en virkelig slap film og en af de svageste i MCU-universet.

Iron Man i kamp i 'Avengers: Age of Ultron'

18. Avengers: Age of Ultron (2015)
Flokken af Avengers er her for anden gang samlet for at bekæmpe skurkene. Desværre ender filmen som en frustrerende oplevelse, da de gode karakterer er her, men desværre roder historien rundt, mens det hele ramler for alvor i den for lange finale. Det følelse virkelig som en film, der blot eksisterer for at holde universet i tomgang.

17. Iron Man 3 (2013)
Der lægges en mere dyster tone for dagen i dette tredje Iron Man-kapitel. Det klæder faktisk ret godt den mere alvorlige historie, selvom man tidligere har været vant til en mere munter tone. Desværre trækker bl.a. skurken The Mandarin og her twistet ned på oplevelsen. 

16. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Hvor den første film om den umage gruppe af rumhelte kom veloplagt og morsomt ind fra højre, så efterlader denne fortsættelse desværre en del tilbage at ønske. Historien synes ufokuseret og så er manuskriptet desværre ikke nær så skarpt skrevet.

 Mini-helte i 'Ant-Man and the Wasp'


15. Ant-Man and the Wasp (2018)
Denne efterfølger til den vellykkede og morsomme første ‘Ant-Man’ er ligesom mange andre af efterfølgerne i MCU langt fra ligeså god som den første film. Det er en skam, når nu man ellers har en charmerende og sjov Paul Rudd i titelrollen.

14. Captain America: The First Avenger (2011)
Denne første solo-film med den godhjertede Captain America er den svageste af hans tre solo-film. Det gør den dog heldigvis ikke til den svageste i MCU, men bare heller ikke en af de bedste. Desværre - selvom han i grunden er en interessant helt.
 
13. Doctor Strange (2016)
Det er godt set at caste Benedict Cumberbatch til rollen som den mystiske Doctor Strange. Helt så vellykket er hans første solo-film dog ikke. Den er en smule klodset i sin historiefortælling, og Mads Mikkelsens skurk er desværre ret så kedelig.
 
12. Ant-Man (2015)
Måske en af de mest overraskende castinger, nemlig Paul Rudd som superhelt. Men faktisk giver det rigtig god mening, når man ser ham i hans første solo-film, der er både charmerende, morsom og veloplagt superhelte-og-heist-underholdning.

Thor med hammeren i sin første solo-film


11. Thor (2011)
Chris Hemsworth er rigtig god som tordenguden – det samme er hans første solo-film, der fint balancerer humor med alvor. Så selvom den ikke er på niveau med den senere ‘Thor: Ragnarok’, er det et godt første bud på en solo-film.


10. Black Panther (2018)
Den Oscar-vindende ‘Black Panther’ var et frisk indspark i superhelte-franchisen, der måske sine steder ellers var gået lidt metaltræt. Med et nyt og sprudlende miljø samt ikke mindst en af franchisens bedste skurke i Michael B. Jordans Killmonger, løfter filmen sig.

9. Captain Marvel (2019)
Det nyeste skud på stammen – altså før 'Avengers: Endgame' indtager biograferne – er også den første MCU-film med en kvinde alene i hovedrollen. Det er en stærk debut – og ikke mindst med en kick-ass Brie Larson, som man finder i hovedrollen.

 Den vilde lufthavns-scene i 'Captain America: Civil War'


8. Captain America: Civil War (2016)
Man må sige, at Chris Evans her virkelig er vokset med rollen som Captain America – og så er niveauet også  lige løftet i forhold til hans første solo-film, om end den slås af den anden solo-film, som befinder sig noget højere på denne liste.

7. Spider-Man: Homecoming (2017)
En virkelig velcastet Tom Holland som den kække Spider-Man er både veloplagt, sympatisk og vittig som den svingende superhelt. Og når man så finder en ligeledes veloplagt Michael Keaton som skurken, så klapper det.

6. Thor: Ragnarok (2017)
Ikke alene er dette et frisk pust i MCU-franchisen, det er også en af de klart bedste – og sjoveste. Med instruktør Taika Waititi kom der ny farve på Marvel-paletten, mens en excentrisk Jeff Goldblum også var et morsomt indspark.

 Flokken af Avengers klar til kamp i 'Marvel's The Avengers'


5. Marvel's The Avengers (2012)
Den første Avengers-film er også en af de klart bedste film i universet – bl.a. står skuddet af superheltene, hvor kameraet drejer omkring dem som et af de mest ikoniske i franchisen. Det er ganske enkelt bad-ass – og i det hele taget cool at se heltene samlet.

4. Guardians of the Galaxy (2014)
Den sprudlende ‘Thor: Ragnarok’ havde nok ikke set dagens lys, hvis det ikke havde været for dette ligeledes sprudlende kapitel i franchisen, der satte en helt ny tone. For med en flok både umage og sjove karakterer samt deres veloplagte dynamik, hører denne til i toppen.

3. Iron Man (2008)
Det er svært at sige Iron Man uden også at sige Robert Downey, Jr. Det er også svært at sige Marvel uden at sige Robert Downey, Jr. og Iron Man. For det var her det hele begyndte – og det med en af de stadig absolut bedste film i universet.

2. Avengers: Infinity War (2018)
Det er ikke nemt at liste de 21 MCU-film – og endnu sværere bliver det, jo højere op på listen, man kommer. Men med ‘Avengers: Infinity War’ bliver det næsten ikke bedre. For med Russo-brødrene bag roret rammer filmen den perfekte Marvel-tone og formår faktisk at blancerer så mange karakterer og historier på én gang. Og den slutning altså.. AV for en cliffhanger!

På førstepladsen finder man 'Captain America: The Winter Soldier'


1. Captain America: The Winter Soldier (2014)
Vi er kommet til det. Nummer et på listen. Det var ikke nemt, men her finder man altså den anden solofilm om Captain America og Russo-brødrenes første livtag med Marvel-universet. De rammer her universet til perfektion i både action og karakterarbejde. Stærkt!

Køb dine billetter til Avengers: Endgame her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
VIPER

Min Top 21 :

1) Captain America: Civil War (2016)
2) Marvel's The Avengers (2012)
3) Avengers: Age of Ultron (2015)
4) Captain America: The Winter Soldier (2014)
5) Avengers: Infinity War (2018)
6) Iron Man (2008)
7) Thor: The Dark World (2013)
-Synes nu ikke den var så "keeedelig", kunne godt lide den mørke, dystre stemning & Malekith & Algrim the Strong ~ den onde, grumme Kurse. Vi fortsætter :-) ...

8) Captain America: The First Avenger (2011)
9) Thor: Ragnarok (2017)
10) Captain Marvel (2019)
11) Spider-Man: Homecoming (2017)
12) Doctor Strange (2016)
13) The Incredible Hulk (2008)
14) Thor (2011)
15) Black Panther (2018)
16) Iron Man 2 (2010)
17) Iron Man 3 (2013)
18) Ant-Man and the Wasp (2018)
19) Ant-Man (2015)
20) Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
21) Guardians of the Galaxy (2014)

Håber Avengers: Endgame kan indtage 1.pladsen!

Bjarke Friis Kristensen

Hej Viper

Ja, det bliver virkelig spændende om 'Avengers: Endgame' kan indtage en førsteplads. Det må tiden vise. Det er bestemt også en spændende liste, du der har sat sammen. Fedt!

Haha... lufthavnsscene ;)

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Michael

Jeg synes det er fedt at se flere forskellige lister. Selvom jeg langt fra er enig med din liste er der især en som jeg er glad for at se i din top 10. Thor: The Dark World, det er sjældent man møder nogen der kan lide den film, så et stort Thumbs up fra mig pga. det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Den største bekymring er helt klart brugen af CGI-effekter, som alle film i dag mere eller mindre er smovset ind i.

10 timer siden
jesperuser/104646
jesperuser/104646

Han instruerede den første film - og ved fiaskoen "Forever" var det ikke ham som instruerede. Så glæder mig til at se resultatet her :D

15 timer siden
Marianne Kirkovics

Billy Elliot er en smuk feel good film, om en drengs mod og kamp for at gøre noget helt anderledens end man ville forvente af en dreng fra den enge

1 dag siden
Jens Peteruser/393169
Jens Peteruser/393169

Elsker gode danske dramaer og Jesper Christensen

1 dag siden
VIPER

Sarah Connor, love ya' style!
-Håber filmen holder!

1 dag siden

Aktive debatter