Cookie- og Privatlivspolitik

Shazam!

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionfyldt stemning med en humoristisk undertone. Der er en række scener med voldsomt indhold og chokeffekter. Et ondt væsen og monstre angriber mennesker og ødelægger forlystelser med mennesker i. Personer kastes ud gennem en rude. En bus falder ned fra en vejbro. En person springer ud fra en høj bygning og rammes af et lyn. To personer kæmper voldsomt i luften og falder ned på en hård genstand. Lyn udgår fra en person og andre figurer kastes tilbage. Det voldsomme er imidlertid ikke stærkt udpenslet og blodigt og fremstilles gennemgående i en humoristisk tone. Ingen af hovedkaraktererne dør. Endvidere udspiller handlingen sig i et urealistisk superhelte-miljø. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.04.2019
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shazam!
|
Versioner: se alle
3D, 2D, 2D IMAX, 4DX 3D, Babybio
|

Superheltefilmen 'Shazam!' handler om den unge Billy Batson, der i flere år har ledt efter sin forsvundne mor, og ender i en ny plejefamilie, hvor han møder superhelte-nørden Freddy, som han hurtigt får et tæt bånd med.

En dag i metroen bliver Billy ret tilfældigt udvalgt til verdens frelser, da en troldmand vælger at give den 14-årige dreng superheltekræfter, når han siger ordet "Shazam".

I en helt ny krop og med uanede kræfter har Billy nu et kæmpe ansvar på sine skuldre, især da superskurken Dr. Sivana pludselig dukker op. Sammen med Freddy må han nu finde ud af, hvordan han bliver en rigtig superhelt og redder verden.

'Shazam!' er baseret på DC-tegneserierne af samme navn, der handler om superhelten Captain Marvel - et modstykke til Superman - med Solomons visdom, Herkules' styrke, Atlas' udholdenhed, Zeus' kræfter, Achilleus' mod og Merkurs hurtighed.

Filmen er i stil med Aquaman et mere humoristisk bud på en superheltefilm, der bevæger sig væk fra DC's mere dystre univers med masser af farver og barnlig glæde. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (160 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "[Filmen] har ligesom 'Big' masser af charme, varme og hjerte - og ikke mindst humor, som virkelig har været en mangelvare i DC's superheltefilm." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "I det hele taget bringer 'Shazam!' superhelteuniverset hjem til sit udgangspunkt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Shazam!' er lidt lang tid om at komme i gang, men det har sin charme, at den er så ustringent fortalt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der bliver råbt "Shazam!" en del gennem filmen, så scenerne indtages på skift af Zachary Levi og Asher Angel i rollen som teen-billy. Man får selv lyst til at råbe "Shazam!" til Levi som skør onkel uden funny bone, for Angel er rigtig god som usikker teen." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Shazam!' er fyldt med vilde og sjove scener. Billys superkræfter virker ægte, og det er underholdende at følge ham, når han lærer at flyve, skyde med lyn og modstå pistolskud." (Emil Rohtstein Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Shazam! - er mere en eventyrsfilm, end en superheltefilm, efter mine begreber.

Og som eventyrsfilm er den desværre bare en middelvare. Der er et par referencer til Big, med Tom Hanks - men den savner helt den charme som den havde.

CGI'en minder ikke om noget fra dette årtusinde og handlingen er i bedste fald kedelig.

Som familiefilm i selskab med de mindste er den måske rimelig.

FilmFyr

DCEU filmene har haft sine op og nedture (hvor de i min optik ramte deres lavpunkt med Suicide Squad og Justice League), men efter at Aquaman nærmest var total ligeglad med alt andet end at være god underholdning, så gav det mig lidt håb om de forhåbentlig skifter retning til en mere holdbar stil og format.

Shazam er endnu et bevis på dette.
Den har sine små seriøse øjeblikke, men den vil først og fremmest underholde.
Og det vandt den mig helt klart over med.

Zachary Levi er perfekt castet som Shazam, og formår at bringe tonsvis af charme og humor til filmen.
Det er virkelig smittende, og det er svært ikke at trække på smilebåndet.

Claus

Meget kan man sige omkring DC, men de har ikke haft den store succes når det kommer til deres superhelte film. Marvel har altid vundet når det kom til de bedste superhelte film og jeg syntes ikke det er fair, men når man ser filmene, kan man godt forstå det. Så da tiden kom til at se Shazam havde jeg ikke meget tro til at filmen ville havde den store succes, men jeg blive overraske for en gang skyld. Nu det skal siges at ikke vidste noget omkring Shazam, for jeg er for det mindste en Marvel fan, men Shazam er den sjoveste samt den bedste film DC-fans har. Masser af sjove jokes og personer som man kan lig for en gang skyld. De dårlig ting er at historien kan være forudsigelig ellers er det gode tider..

Anders

Så den med familien, et godt grin :)

Oszar

Shazam er en god Superhelte film med en masse god action og det er der selvfølgelig flere Superhelte film der har, men det er ikke bare en klassisk superhelte film.
Det er nemlig sådan, at selvom den kan ligne andre film så er den alligevel anderledes.
Den er anderledes ved at filmen på den ene side viser en superhelte film med action og sådan, men på den anden side viser den en historie om en teenager.

Det er der selvfølgelig også flere film der viser, men det er en anden historie og det er svært at forklare uden at spoile. Så det synes jeg man selv skal tage ind og opleve, og det jeg prøver at sige er at historien er en af de ting, som gør den god.

En anden ting som jeg kunne lide ved filmen var at den som flere andre superhelte film har god humor, men det er ikke kliché humor.

Udover det, så er Shazam også en overaskende dyster og spændene film og noget af det var også meget underholdende.

Så alt i alt er Shazam på en måde en film der minder om andre Superheltefilm og på en anden måde en ny film med en ny historie.
Så det er en rigtig god film som jeg vil anbefale rigtig meget, men jeg har alligevel set bedre superhelte film.

Jensen

Se den i biffen med familien det er et hit. Så sjov.

Jimmy

Enestående film

Petrescu

Med Shazam! Tager DC Comics yderligere et kraftspring væk fra tonen hos Christopher Nolan og Zack Snyder med en underholdende, om end til tider ufokuseret film, der løftes af hovedrollerne, men holdes nede af brogede toneskift og den generiske skurk. I kraft af filmens ophav, tegneseriens kreative rigdom og en legesyg præmis i den gyldne tidsalder for superhelten på film, opfylder Shazam! mindre, end hvad man kunne ønske.

John

Langt om længe en underholdende, sjov & interessant film ifht. de mange tidligere så mørke og kedelige af slagsen fra dette filmstudie. Klar anbefaling herfra...

Lassicuser/582638

Efter at have set traileren så jeg virkelig frem til at se "Shazam" men må indrømme at filmen skuffer lidt. Den har sine gode øjeblikke og Zachary Levi er virkelig skøn i hovedrollen, men de gode øjeblikke bliver overskygget af clichéer, forudsigelig humor og efter min mening dårligt skuespil fra det øvrige cast.

Det er nok i virkeligheden en film for det yngre publikum for selvom jeg godt kunne lide magi-aspektet i Marvels "Dr. Strange" føles det i denne film lidt for Narnia-agtigt til min smag.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.