Cookie- og Privatlivspolitik

Danmarks sønner

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og tiltagende desperat grundstemning, og den indeholder adskillige meget voldsomme scener. I en scene ses en bombe pludselig eksplodere i nærheden af personer i et genkendeligt dansk miljø. I andre scener ses brutale overfald, nedskydninger, en person der trues med kniv mod struben og en anden der får hældt syre i ansigtet. Da den brutale vold flere gange er blodigt udpenslet, og også går ud over uskyldige, herunder børn, vurderes det, at den vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
11.04.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Danmarks sønner
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio, Engelske undertekster
|

Den politiske thriller 'Danmarks sønner' udspiller sig i en nær fremtid, nemlig år 2025, hvor København har været udsat for et stort bombeangreb.

Terrorismen har splittet det danske samfund, og debatten domineres af fremmedhad. Et folketingsvalg nærmer sig, og det nationalistiske parti National Bevægelsen med lederen Martin Nordahl i spidsen står til at få en historisk jordskredssejr - og partiet varsler om, at de vil "smide alle de fremmede ud". 

Samtidig vokser radikalisering også i andre lag af samfundet. Den 19-årige Zakaria, som mærker fremmedhadet i sin dagligdag, er på vej ud på et farligt sidespor. Han møder Ali, der er med til at guide ham, men som også kæmper med sine egne problemer og en livsfarlig hemmelighed.

'Danmarks sønner' er instrueret af den debuterende Ulaa Salim, der med sin film ikke løfter pegefingre, men nærmere lægger op til en debat om, hvor vi som samfund er på vej hen. Dramaet er blevet sammenlignet med intet mindre end film fra mesterinstruktøren Martin Scorsese. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (303 votes)
4.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Der er mange fine skuespilpræstationer, visuelt leverer den på højt plan, og Ulaa Salim er i den grad en instruktør, man skal lægge mærke til." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Danmarks sønner' er både velspillet (Bjerg er uhyggeligt overbevisende som den vordende despot), velskrevet (af Salim selv) og får det optimale ud af sit begrænsede budget, hvilket bestemt også er en kunst." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Sjældent har den her anmelder forladt en dansk film så sønderskudt og så knuget som efter 'Danmarks sønner'. Det er ikke rart, men det føles… sprællevende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Når filmen fungerer allerbedst, som når Mozarts dødsmesse smelter sammen med både smukke og forfærdelige billedmontager, er 'Danmarks sønner' mesterlig." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... afsættet, miljøskildringen og det andet bliks udfordrende anderledeshed gør svaghederne til trods 'Danmarks sønner' til en både interessant og vigtig film. Hvem er Danmarks sønner i virkeligheden anno 2019?" (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Danmarks Sønner' bliver en tæt spændingsfilm om identitet og ekstremisme. Som i den kolde krigs bedste spionhistorier er selve den frie vilje i spil. Der er ingen garanti for, at de gode kræfter vinder – og hvad er i grunden det gode?" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Metteuser/5469

En helt igennem aktuel og nødvendig film!

Nana

I princippet i starten blev jeg fanget, men da klippene fra krig etc kom, så gik det op for mig, at filmen primært så det fra en side. Ikke begge sider. Desværre. Jeg blev skuffet.

Shabnam

Det er jo netop fordi denne vinkel ALDRIG bliver vist og at vi KUN HAR SET DET FRA DEN ANDEN VINKEL ! COME ON... Syns du ikke det er tiltrængt?

Johnny

Det er jo netop den vinkel tingene aldrig skal ses fra...

Michael

Hvilken anden vinkel er det, du mener, der bliver vist i danske film?

Der er en anden og meget ensidig dagsorden i virkelighedens politik, ja. Men jeg synes på ingen måde, det er noget, der gælder for dansk film.

Oliveruser/652761

En meget vigtig film... tak ♥️

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.