Cookie- og Privatlivspolitik

The Prodigy

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget urovækkende og uhyggelig grundstemning. Den indeholder mange chokeffekter, gyser- og angstprægede scener, hvor en person kæmper med en indre dæmon, der får ham til at begå en række ekstremt voldelige handlinger. I en scene flygter en tilfangetaget kvinde, der har fået afskåret sin ene hånd. I en anden scene bliver en kvinde brutalt stukket ned med kniv. I en tredje scene bliver et blodigt lig af et skamferet dyr fundet. Det dæmoniske og uhyggelige indhold understøttes af dyster gyser-musik. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
21.02.2019
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Prodigy
|
Versioner: se alle
2D, 2D Sidste Ch
|

Gyseren 'The Prodigy' handler om ønskebarnet Miles, som har en usædvanlig begavelse og taler tidligere og kommer tidligere i skole end de andre børn.

Miles' mor Sarah er bekymret over, at han ikke er særlig god til at få venner. Da vidunderbarnet pludselig eksploderer på skolen i en voldelig episode, bliver hun nødt til at søge psykologhjælp.

Først spekulerer psykologen på, om Miles er blevet udsat for noget belastende i familien. Herefter sætter hun Sarah i forbindelse med en fremtrædende psykolog ved navn Dr. Jacobson, hvis speciale er børn, der synes at indeholde mere end et lille barn som regel ville gøre.

Da sønnens opførsel i stigende grad begynder at grænse mod det forstyrrende, frygter moderen, at overnaturlige kræfter kan være på spil.

'The Prodigy' tager arven op efter film som Rosemary's Baby og Exorcisten, hvor mødre - med rette - er bekymrede for, hvad der sker med deres børn.

Drengen Miles spilles af samme skuespiller, som portrætterede lille Georgie i gyser-hittet It.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
3.9
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Det er grundlæggende ikke særlig spændende hele tiden at være fem skridt foran en films karakterer." (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "Der er desværre for mange plotmæssige kortslutninger, til at 'The Prodigy' er rigtig god, men er man ude efter et solidt biografgys, kan den sagtens anbefales." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Spoiler alert: Denne gyser er så klichefyldt, at det er helt uhyggeligt." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Theodor

Filmen kommer med et nyt forsøg på et gammelt koncept "possessed children". The Prodigy tilbyder skræmmende scener som opbygges super godt og en fantastisk atmosfære. Den er ikke forudsigelig på samme måde som f.eks. "The Nun" og The Prodigy er ikke afhængig af "jump scares" for at gøre seeren bange. Personligt syntes jeg at det er en af de bedste gysere i 2018.

Ziegler

Filmen er ok. Den gør sådan set, hvad man forventer af den. Den overrasker ikke, dog har den et par fede scener, der giver et oprigtigt chok.

stig

en af de få gysere som jeg synes er godt skruet sammen, bliver dog aldrig min favorit,men overraskende god trods hvad jeg troede jeg gik ind til

Tupannaq

Historien er ret skræmmende og tankevækkende. Bestemt ikke en film du skal vise et par der venter eller har planet om at få børn. Tilgengæld er filmen også lidt kedelig og den føles alt for lang - som er lidt ironisk baseret på dens korte spilletid. Mange beslutninger er ikke gennemtænkt ordentlig og man bliver revet ud af filmoplevelsen fordi de scener 0 mening giver.

Jacques

God film, bedre end jeg havde forventet

Jen Headuser/1439276

En interessant præmis bliver fuldstændig kørt i jorden pga. filmens tører struktur. Slutningen er så forudsigelig, at det nærmest er en hån mod publikum, at filmen virkeligt sidder der og tror, at folk er dumme nok til ikke at have set det der sker komme. Bruh, så ukultiveret er vi heller ikke, når den samme type slutning er med i 80% af film, der omhandler besatte børn. Det er mere eller mindre en Chucky filmatisering med et par ændringer her og der, bare fremvist på en mindre effektfuld måde.

Det fedeste ved at opleve The Prodigy i biografen var traileren til Us, som de viste, inden The Prodigy overhovedet startede.. Forhåbentlig en gyser, der har meget mere opfindsom ondskab at byde på end denne intetsigende vomitus.

HeavenOfHorror.dk

Drengen Miles spilles (i det meste af filmen) af Jackson Robert Scott. Og ja, det er ham, der var lille Georgie i It – Kapitel 1 og derfor brutalt blev taget af Pennywise i åbningsscenen.

Han er helt fantastisk til at skifte mellem at være en sød lille dreng og en infam satan, man ikke kan genkende som Miles. Faktisk så vi Jackson Robert Scotts evne til at gøre dette i It. Men med The Prodigy skal han reelt bære hele fortællingen og løbende lave disse skift.

Miles’ mor spilles af Taylor Schilling, som de fleste nok kender fra hovedrollen i Orange Is the New Black. Hun fungerer faktisk upåklageligt, da hun både er en løvemor og opmærksom nok til at opfange, at der er noget galt. Der er heldigvis en ret lav tolerance for, hvad man kan afskrive som “han er bare lidt speciel”.

The Prodigy bør ses i biografen, da det skaber det perfekte mørke til denne dystre film. Desuden er lydsiden også ret effektiv. Det hele bidrog til, at jeg undervejs fik et chok, der sad i kroppen et godt minut, hvor jeg praktisk taget bare holdt vejret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.