Cookie- og Privatlivspolitik

Dumbo

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og humoristisk stemning, men indeholder også flere passager med tristhed og dramatik. I flere scener ses dyr blive ydmyget og håndteret hårdhændet, og nære familiemedlemmer adskilles mod deres vilje. Filmen indeholder også flere dramatiske scener, hvor dyr og personer er i fare. I en scene opstår der panik i et cirkus, da et dyr er ude af kontrol og en teltstang knækker og vælter ned over en person. Det ses efterfølgende, at hans tildækkede lig bæres ud i en rustvogn. I andre scener fremstilles en afdeling af en forlystelsespark som truende, hvilket kommer til udtryk ved brug af brølende vilde dyr og dyster belysning. Da fortællingen er velkendt, og da de dramatiske elementer indgår i en film præget af rolige passager med humor og varme, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
28.03.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dumbo
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, 4DX 3D - eng. tale, Babybio - eng. tale, Babybio - dansk tale, Sidste chance - 2D - eng. tale, Seniorbio - eng. tale
|

Familiefilmen 'Dumbo' er en live action-version af Disneys klassiske tegnefilm fra 1941 om den flyvende elefantunge.

Den tidligere cirkusstjerne Holt Farrier vender efter krigen tilbage til sit gamle Cirkus, dog uden sin ene arm.

Holt kan derfor ikke vende tilbage til sin gamle stilling, så han får sammen med sine to børn ansvaret for at passe en nyfødt elefantunge med alt for store ører.

Elefanten bliver til grin i cirkusset, men da børnene opdager, at Dumbo kan flyve, får det stærkt skrantende cirkus ny vind i sejlene. 

Det varer selvfølgelig ikke længe, før forretningsmanden V.A. Vandeverer opdager Dumbos potentiale og rekrutterer ham til sin nye forlystelsespark, Drømmeland. 

Snart når den flyvende elefant nye højder, indtil Holt opdager, at der bag Drømmelands glitrende facade gemmer sig dystre hemmeligheder.

'Dumbo' er instrueret af Tim Burton, som tidligere har transformeret klassikeren Alice i Eventyrland til spillefilm. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (143 votes)
4.2
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Instruktør Tim Burton fortæller historien med masser af tempo, lir og optog (cirkus-elskere vil begejstres) og nye karakterer, der gør, at fokus rykkes fra (talende) dyr til mennesker." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... visuelt er der ikke en finger at sætte på den magiske cirkusverden, Burton har bygget op, ligesom den 100 procent computeranimerede hovedperson er både nuttet og elskelig. Desværre er 'Dumbo' tomme kalorier i flot, flot indpakning." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... flot og overdådigt ser det ud, når en rigtig lille sød elefant flyver rundt i en stor og pompøs cirkusmanege. Det er selvfølgelig skabt i en bunke computere, men livagtigt ser det ud." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[Filmen] er teknisk forsvarlig, og [Tim Burtons] billeder er altid spændende at gå på opdagelse i, men følelserne er gået tabt i de mange algoritmer, der skal styre slagets gang ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Overflodshornet af opfindsomhed, spækket med diskrete kærlige hilsner til 1941-filmen (selv de lyserøde elefanters dans!) og alligevel helt nyt, præsenteres veloplagt ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Her er magisk støj og fantastiske farver, som synger i hjertet. I de store optrin medvirker 700 statister. Den digitale Dumbo ligner den tegnede hjerteknuser." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ghita

Den film er så sukkersød som candyfloss dryppet i honning og rullet i flormelis.

stig

Trods lidt sløv start, fik den i den grad sparket gang i eventyret og en kæmpe oplevelse synes jeg

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.