Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1999

Årets bedste film 1999

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
88
Stem ned!
0
(reset)

Vi har efterhånden udnævnt den bedste film for mange år, men 1999 er absolut et af de sværeste nogensinde. Bare det at skulle udpege de 10 film, der skal konkurrere om den fornemme titel af at være den bedste film i 1999.

Hvilken film var den bedste i 1999?

Godt nok har vi måttet frasortere op til flere forrygende film, men det betyder også kun, at den endelige liste bugner af favoritter. Her finder man bl.a. den fem-dobbelte Oscar-vinder American Beauty, Stephen King-filmatiseringen Den grønne mil og den populære gyser Den sjette sans.

I dansk regi fik vi i 1999 Susanne Biers romantiske komedie Den eneste ene, mens der også var romantik på færde i den britiske Notting Hill. David Fincher havde dog andre og mere hårdtslående boller på suppen med Fight Club.

Det var også året, der gav os de to animationsfilm Tarzan og Toy Story 2, mens der var akrobatisk action i både Tiger på spring, drage i skjul og ikke mindst den skelsættende The Matrix.

Som indledningsvis nævnt har det bestemt ikke været nemt at holde sig til blot 10 film fra 1999.

Vi har bl.a. måttet fravælge følgende titler med et blødende hjerte: tegnefilmen Drengen og jernkæmpen, gyseren The Blair Witch Project og desværre også Star Wars Episode I: Den usynlige fjende, videre til Stanley Kubricks sidste film Eyes Wide Shut.

Det har også været et farvel til den intense The Talented Mr. Ripley, Michael Manns The Insider og Tim Burtons Sleepy Hollow, videre til David Lynchs lavmælte The Straight Story samt Jim Carrey i Man on the Moon og den syrede Being John Malkovich.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
castigo

Jeg stemte på Fight Club fordi... den er god

Pia Bundgaard

Jeg har stemt på Den Grønne Mil - Tom Hanks giver en fantastisk præsentation, og filmen er på intet tidspunkt kedelig eller langtrukken. Jeg har set filmen mange gange, og det er en man sagtens kan se igen.

Jeg vaklede lidt mellem Den Grønne Mil og Den Eneste Ene, men endte alligevel med Den Grønne Mil, selv om jeg er vild med Den Eneste Ene også.

Camillauser/612721

The Matrix var sådan en vild film oplevelse tilbage i 1999 og den blev meget hurtigt min yndlings film.
Med den fik jeg øjnene op for film og genrer jeg ikke troede at jeg kunne holde af.
Den ændrede fuldstændig mit syn på film og det er jeg stadig taknemmelig for.
Vi brugte faktisk også de 2 første film til opgaver i skolen.
Den sidste var vi inde og se med vores lærere efter at vi var gået ud af folkeskolen. Det bringer gode minder frem :)

Jeanette P.user/1496239

Sjov og god.

Ali bozisuser/104889

Klart The Matrix, da den satte helt nye standarder for hvad man visuelt kunne, og det var 1 gang siden Terminator 2,at visuelle effekter tog et ordentligt ryk,og viste noget nyt.

Carinauser/130456

absolut Stephen Kings "Den Grønne Mil".
en film som havde det hele empati, gru, gys og et godt budskab.

Aske

Det første mesterværk i Charlie Kaufmans karriere er en af de unikke film nogensinde. Fyldt med masser af fremragende skuespilspræstationer og instrueret af en Spike Jonze i storform. Det er en film der tager ideen om dukkeførere til et helt nyt og unikt niveau.

Sten

Det er den sidste film jeg har set i biffen, hvor jeg er gået derfra og har tænkt "Wauw".

Den var bare så banebrydende og gennemført fed.

Marishen76

Som i selv skriver, var 1999 et sindssygt stærkt år, og svært at vælge.
Men mit valg endte med Den 6. Sans. Fordi det var den første film jeg så, hvor man bliver blown away med AHA oplevelser. En af de få film jeg har set mange gange, og som gør, at min yndlings film genre, er film med AHA oplevelser. Film der overrasker. Hvor man stadig sidder i salen efter rulleteksterne og tænker: Hvordan skete dét lige?

Henrikuser/301481

fantastisk og banebrydende!
Har ændret den måde der laves action film på, for altid.
Første gang vi så "bullet time"

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.