Cookie- og Privatlivspolitik
Alt vi ved om Christopher Nolans nye storfilm Tenet

Alt vi ved om Christopher Nolans nye storfilm Tenet

Handling, skuespillere mm.

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Det er ikke meget, vi endnu ved om Christopher Nolans næste projekt... men optagelserne nærmer sig, så noget information er der dog nu sluppet ud fra Dunkirk-instruktøren, der altid er hemmelighedsfuld omkring sine projekter.

TITLEN ER 'TENET':
Tenet oversættes til ‘doktrin’ eller grundprincippet bag en tro eller retning. Det lyder som en klassisk Nolan-titel bestående af et enkelt ord. Tænk bare på Memento, Insomnia, Inception, Dunkirk og Interstellar.

HANDLINGEN:
Tidligere blev det fejlagtigt rapporteret, at filmen ville være en kombination af Inception og North by Northwest - en såkaldt romantisk thriller. Det viste sig dog at være en and. På IMDb beskrives filmen som en "event film", og det er bekræftet, at vi kan forvente en "massiv action blockbuster".

Nu ved vi imidltertid, at filmen genremæssigt bliver en spionfilm med action inde over. Med andre ord kan dette meget vel blive Nolans helt eget bud på en James Bond-film! Manuskriptet er skrevet af Nolan selv og vil finde sted over syv forskellige lande.

 

Der er dog ting, som vi allerede nu har fået slået fast. Bl.a. ved vi, at Tenet får dansk premieredato den 16. juli 2020. 

SKUESPILLERNE:
Rollebesætningen består bl.a. af John David Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens 'Tenet' også har både nyt og gammelt blod med ombord, nemlig Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Clémence Poésy, indiske Dimple Kapadia og selvfølgelig Michael Caine.


 Tenet © Warner Bros.

John David Washington
I denne uge har vi fået annonceret de første skuespillere. John David Washington, søn af Denzel, men ikke mindst hovedrollen i sidste års Spike Lees Oscar-vindende film Blackkklansman. Den 34-årige skuespiller kom sent igang med sin skuespilkarriere, da han tidlige forsøgte sig som amerikansk fodboldspiller. Men nu ser det ud til, at Washington står over sit helt store gennembrud på det store lærred. 

Tenet © Warner Bros.

Robert Pattinson
Tidligere moody-vampyr Robert Pattinson er de seneste år blevet en kritiker-darling med roste roller i bl.a. Good Time, og nu skal han altså spille en bærende rolle i Nolans næste projekt.

Tenet © Warner Bros.

Elizabeth Debicki
Den seneste tilføljelse til holdet er Elizabeth Debicki. Den autralske skuespillerinde fik sit gennembrud i Baz Luhrmanns The Great Gatsby, og har de sidste par år kunne ses i film som Spionen fra U.N.C.L.E, Guardians of the Galaxy Vol. 2 og Widows.

Trioen forventes at spille filmens tre hovedroller, mens at resten af castet stadigvæk er i det uvisse.
Himesh Patel
Man har bl.a. senest kunne opleve den britiske skuespiller Himesh Patel i Danny Boyles The Beatles-film Yesterday. Hvilken rolle han skal spille er dog stadig uvist.

 IMAX kamaera

FORMATET OG FILMFOTOGRAFEN:
Det er blevet bekræftet, at filmen bliver optaget på IMAX-kameraer ligesom den engelske mesterinstruktør tidligere har praktiseret i bl.a. 'Dunkirk'. Filmfotografen Hoyte van Hoytema ('Dunkirk') vender tilbage.

KOMPONISTEN:
Det bliver denne gang ikke Christopher Nolans hofkomponist Hans Zimmer, der kommer til at stå for filmens score, men derimod komponisten Ludwig Göransson, der vandt en Oscar for Black Panther, der skal samarbejde med Nolan for første gang.

TRAILER:
Vi har fået et nærmere kig på filmen i traileren, hvor vi ser noget af det stjernespækkede cast blandt andet Michael Caine, Robert Pattinson og John David Washington. Traileren afslører ikke meget om handlingen, men viser John David Washington, der prøver at redde verden. 

LOCATIONS:
Nolans ambitiøse projekt blev filmet i hele syv lande rundt i verden, og filmholdet var endda et smut forbi Danmark. Der blev rapporteret, at de filmede ved Rødsand Havmøllepark i al hemmelighed fuldt bevogtet, så ingen ville vide, hvad der skete. Derudover har de filmet i Tallinn (Estland), Amalfi (Italien), Mumbai (Indien), London (England), Los Angeles (USA) og Oslo (Norge). 

Christopher Nolans 'Tenet' får dansk premiere den 16. juli 2020.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ZINTHER

Jeg er enig med Bertil. Det var dog det tommeste jeg har læst og fuldstændig spild af tid. Hvad med lidt dybdegående journalistisk omkring film som rent faktisk eksisterer og har indhold og information :-)

BERTILuser/82528

Så det eneste i ved er hvem der laver og medvirker i den + filmens premiere dato? Det virker som en artikel der ikke burde være udgivet. Prøv igen om et halvt år :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ines

Desværre, så har Covid ændret alt. Og det eneste rigtige var at rykke alle datoerne nu når det er blevet så slet.

2 dage siden
Benjamin

Jeg vil lige gøre opmærksom på at Jungle Cruise er rykket til 30. juli 2021. Da I bare har skrevet 30.

3 dage siden
Kenneth

Fed liste!
Der er nogle film jeg skal se her i påskeferien kan jeg se.

4 dage siden
Daniel Hartvig Nielsen

Jeg havde den faktisk på op til sidste øjeblik, men måtte korte listen lidt ned - og det var en af dem som røg.

4 dage siden
Daniel Hartvig Nielsen

Nå ja, jeg havde slet ikke tænkt over 'The Sting' - men du har da helt ret, et stærkt bud.

4 dage siden