Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1999

Årets bedste film 1999

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
88
Stem ned!
0
(reset)

Vi har efterhånden udnævnt den bedste film for mange år, men 1999 er absolut et af de sværeste nogensinde. Bare det at skulle udpege de 10 film, der skal konkurrere om den fornemme titel af at være den bedste film i 1999.

Hvilken film var den bedste i 1999?

Godt nok har vi måttet frasortere op til flere forrygende film, men det betyder også kun, at den endelige liste bugner af favoritter. Her finder man bl.a. den fem-dobbelte Oscar-vinder American Beauty, Stephen King-filmatiseringen Den grønne mil og den populære gyser Den sjette sans.

I dansk regi fik vi i 1999 Susanne Biers romantiske komedie Den eneste ene, mens der også var romantik på færde i den britiske Notting Hill. David Fincher havde dog andre og mere hårdtslående boller på suppen med Fight Club.

Det var også året, der gav os de to animationsfilm Tarzan og Toy Story 2, mens der var akrobatisk action i både Tiger på spring, drage i skjul og ikke mindst den skelsættende The Matrix.

Som indledningsvis nævnt har det bestemt ikke været nemt at holde sig til blot 10 film fra 1999.

Vi har bl.a. måttet fravælge følgende titler med et blødende hjerte: tegnefilmen Drengen og jernkæmpen, gyseren The Blair Witch Project og desværre også Star Wars Episode I: Den usynlige fjende, videre til Stanley Kubricks sidste film Eyes Wide Shut.

Det har også været et farvel til den intense The Talented Mr. Ripley, Michael Manns The Insider og Tim Burtons Sleepy Hollow, videre til David Lynchs lavmælte The Straight Story samt Jim Carrey i Man on the Moon og den syrede Being John Malkovich.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
tina

En klassiker med forrygende skuespiller præstationer og en god fortælling

Anny

Mega god film med fantastiske skuespillere.

Kirsa

Jeg stemte på The Matrix, da jeg har set den film flest gange og bliver ved med at synes at den er sætter barren for udviklingen af film fremover. Men alt-i-alt kunne jeg have stemt på 7 af de 10 film, da 1999 åbenbart var et meget godt filmår.

Sarah user/1508221

Fordi den udfordrer hjernen, underholder og er fantastisk at se på, med helt vandvittige skuespilpræstationer!

Majzenuser/548328

Virkelig en kanon god film.. God lavet, rørende historier som er med i filmen.. Tom Hanks præstation er prisvindende..

Lars

Sindsygt godt skuespil med rigtig mange stærke karakterer i en film, der afbilder amerikansk kultur med fordømmelse uden egentlig rettergang, (u)retfærdighed mv. Man ser verden udenfor gennem handlinger og adfærd indenfor fængslets mure. Filmen har endda en overnaturlig dimension (på linje med "En verden udenfor"), hvis man vil have den med.

LUPenuser/528029

.. fordi den foregår i et af Londons hyggelige kvarterer, samtidig med, at det er en film man kan se, uden at skulle tænke på alt muligt kryptisk imedens - kort sagt, en god afslapningsfilm

Hikeruser/16172

Nyskabende på mange måder og spændende fra start til slut.

Christineuser/157243

Fuldstændig overrumplende slutning - man ser med et hele filmen ‘baglæns’ og i et helt andet perspektiv - den holder hele vejen, i hver eneste scene

Borg

Har set den film mange gange, og den er bare fantastisk hver gang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter