Cookie- og Privatlivspolitik
10 af de mest klaustrofobiske film nogensinde

10 af de mest klaustrofobiske film nogensinde

Vi varmer klaustrofobisk op til Cutterhead

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Den danske og yderst klaustrofobi-fremkaldende spændingsfilm Cutterhead er biografaktuel. Vi kigger i den forbindelse på nogle af de mest klaustrofobiske film nogensinde.

Du kan købe dine billetter til Cutterhead herunder:


’Cutterhead’ tager nemlig publikum med ned under Københavns gader i det omfattende metrobyggeri. Her bliver fotografen Rie imidlertid fanget i et lille rum i dybet sammen med to borebisser. Herfra tager klaustrofobien blot til, som filmen folder sig ud.

Hvilke af filmene synes du er mest klaustrofobiske – og mangler der nogen på listen?

Buried (2010)
Ryan Reynolds vågner mildest talt op til et mareridt – nemlig fanget levende begravet i en kiste under Jorden. Han aner ikke, hvordan eller hvorfor han er endt der. Således bevæbnet med intet andet end en telefon og en lighter bliver det en klaustrofobisk kamp for overlevelse i den trange kiste.

The Descent (2005)
Det er svært at forestille sig noget mere ubehageligt end at blive fanget i underjordiske grotter med glubske monstre i hælene. Det er ikke desto mindre tilfældet i den intense og blodige grottegyser, hvor en flok kvinder på tur i dybet bl.a. må krybe gennem ubehageligt smalle passager og gange.

Alien (1979)
Ridley Scotts rumgyser har ikke alene et af de mest skræmmende monstre og mest badass kvindelige helte nogensinde i skikkelse af Ellen Ripley. ’Alien’ er nemlig også en af de mest klaustrofobiske film, hvor man ombord på et dystert rumskib med trange gange og mørke korridorer får klaustrofobien at føle.

10 Cloverfield Lane (2016)
Den ellers ofte godmodige og flinke John Goodman er i denne ubehagelige film et yderst uligevægtigt bekendtskab, hvor han sammen med kvinden Michelle, spillet af Mary Elizabeth Winstead, er fanget i et sikkerhedsrum langt under jorden. Gisp!

Misery (1990)
I denne spændende Stephen King-filmatisering følger man den forfatteren Paul Sheldon, der grundet en bilulykke ender fanget i en sygeseng med brækkede lemmer. Han holdes således fanget af hans største fan – en i særdeleshed skræmmende Kathy Bates.


Devil (2010)
En af de vel nok mest klamme situationer må være at ende fanget i en elevator uvidende om ens skæbne. Endnu værre vil det være, hvis en af dem, man sidder fast med viser sig at være djævelen i menneskelig forklædning. Det er ikke desto mindre tilfældet i denne gyser.

Green Room (2015)
Selvom hele filmen ikke foregår i det lille beskidte rum, så er den lange scene, hvor et punkband indespærres ikke kun yderst intens, men også virkelig ubehagelig klaustrofobisk. Der er nemlig en flok nynazister, som forsøger at banke sig vej ind til dem for at dele tæsk ud. Av!

United 93 (2006)
Instruktøren Paul Greengrass skabe med sin film fra 2006 en meget intens filmisk oplevelse med sin skildring af begivenhederne i et af de kaprede fly under terrorangrebet den 11. September 2001. Realistisk, klaustrofobisk og ubehageligt.

Das Boot (1981)
I Wolfgang Petersens ubåds-klassiker kommer man ned i dybet ombord på en iltfattig tysk ubåd under Anden Verdenskrig.
Her følger man mandskabet I fartøjets trange indre, mens både panik og kedsomhed indfinder sig under havets overflade.

Saw (2004)
James Wans grænsesøgende ‘Saw’ blev startskuddet til en ligeledes ikonisk og yderst klam film-serie, der indtil videre tæller hele otte indslag. Den første var et yderst vellykket og intenst bekendtskab, hvor to mænd vågner op fanget i et lille beskidt rum. Lad panikken begynde.

Du kan købe dine billetter til Cutterhead herunder:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jokezuser/426720

Altså hvis vi snakker klaustrofobiske film, må Cube filmene nærmest være i toppen. Synes godt de kunne have været repræsenteret på listen, da de umiddelbart er mere klaustrofobiske end nogen af de andre titler nævnt her med undtagelse af Buried.

lisbet

har set den, den er super nok ikke lige noget for folk med fobi

Rasmus/Musen

Og mig der troede, at Bananbådene sammen med King Kong i Djurs Sommerland gjorde mig klaustrofobisk? Nej det er ingenting sammenlignet med de her filmeksempler. Jeg kan selv godt huske, da jeg så filmen ‘The Descent” hvor uhyggeligt det var at se pigen blive fanget imellem stenene nede i grotten. For pulan da. Film de kan bare gøre os “skræmte fra vid og sans” på så mange måder. Ja, tør jeg overhovedet at se en grottefilm nogensinde igen mon? Jeg er totalt skræmt i hvert fald. ;-)

Bjarke Friis Kristensen

Ja, 'The Descent' er virkelig en klaustrofobisk oplevelse, der sætter sig i kroppen. Gisp! Mvh. Bjarke, kino.dk

Hikeruser/16172

Med koldt, dybt og mørkt i det meste af tiden må denne film også være klaustrofobisk nok til listen.

Bjarke Friis Kristensen

Ja, den kunne bestemt også godt have været med på listen. Både en formidabel film og en klaustrofobisk film. Mvh. Bjarke, kino.dk

Michael

Forstår godt den ikke er på listen.
Men scenen hvor "The Bride" bliver levende begravet, var mere skræmmende for mig ind Buried.

Men fed ide til en ret skæv/speciel liste :)

Bjarke Friis Kristensen

Orv ja, det er virkelig også en klaustrofobisk og ubehagelig scene. Helt bestemt. Mvh. Bjarke, kino.dk

ZINTHER

Filmen Double Jeopardy fra 1999, Dansk titel "Mord pr. efterkrav" burde være på denne liste. Scenen hvor Ashley Judd er "indespærret" er yderst ubehagelig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

4 timer siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

19 timer siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

1 dag siden
jonas

Noget af det dårlige plot-development jeg nogensinde har været vidne til

1 dag siden
Henrikuser/250533
Henrikuser/250533

Dune overgik mine vildeste forventninger. Har ikke læst bøgerne, men er vild med science fiction.

1 dag siden