Cookie- og Privatlivspolitik
Lad os diskutere Captain Marvel... med spoilers

Lad os diskutere Captain Marvel... med spoilers

Ja, denne artikel indeholder spoilers

Stem op!
23
Stem ned!
0
(reset)

Vi er næsten allerede 100.000 danskere, der har set den første af MCU's film med en kvindelig superhelt i front, Captain Marvel.

Så nu synes vi også, at det er på tide at sætte gang i spoiler-snakken herinde hos os - i hvert fald i denne lukkede tråd, hvor vi kan nørde løs med meninger, holdninger og teorier.

Har du derfor ikke set 'Captain Marvel' endnu, så bør du ikke læse længere - men istedet klikker her, hvor du kan finde billetter til superheltefilmen. Og så håber vi, at du vender tilbage, når du har fået set den.

I den 21. film i det store filmiske Marvel-univers introduceres vi for Vers, en ung Kree-kriger, der efter en infight med nogle Skrulls, ender på planten Jorden i det herrens år 1995. Her møder hun S.H.I.E.L.D.-agenten Nick Fury og sammen begiver de sig ud på en større mission for at finde ud af hvem Vers egentlig er - nemlig Carol Danvers. 

'Captain Marvel' introducerer karakteren af samme navn, som ser ud til at komme til at spille en afgørende rolle i den klimatiske Avengers 4: Endgame. Hun dukker således op ved Captain America & co. i sin egen post-credit-scene, og i den nyeste Avengers-trailer ser vi mødet mellem Danvers og Thor.

Hold dig endelig ikke tilbage i diskussionen. Vi opstiller nemlig her nogle af de spørgsmål, som vi sidder tilbage med - og gerne vil høre jeres inputs til? Deltag i kommentarsporet herunder.

Husk, at følgende indeholder spoilers!

1. Hvordan synes du, at Brie Larson bærer rollen som Captain Marvel?

2. Hvad synes du om den yngre Nick Fury? Og hvad synes du om forklaringen på, hvorfor han har klap for øjet? Kradset ud af en kat...

3. Hvad synes du om katten (ferklen) Goose? Stjal den også dit hjerte?

4. Hvad synes du om, at Marvel Cinematic Universe udspiller sig i 90'erne for første gang?

5. Vi får også introduceret Monica Rambeau - den fremtidige Captain Marvel i tegneserierne - og som formentlig kan overtage evt. efter 'End Game'. Hvad tænker du om dette?

6. 'Captain Marvel' introducerer også de formskiftende Skrulls, der højst usædvanligt viser sig at være gode her. Hvad synes du om dem - og her bl.a. Ben Mendelsohn i rollen som Talos? Det er jo især sjovt at få dem introduceret, hvis Marvel får rettighederne til 'Fantastic Four', hvor Skrulls jo tit optræder.

7. Hvad synes du om, at Ronan fra 'Guardians of the Galaxy' får en kort optræden?

8. Jude Law har også sin første optræden i MCU. Hvad syntes du om ham og hans rolle som Yon-Rogg?

9. Hvad savnede eller manglede du i filmen? Og hvad var højdepunkterne i filmen for dig?

10. Hvad forventer du af Captain Marvel i den kommende 'Avengers: Endgame'?

Hop ind i diskussionen herunder – og ja, spoilers er tilladt.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Niels

1. Brie Larson er det perfekte og stærke valg som captain Marvel. Nu ønsker rigtig mange fans og jeg at Black widow får sin egen film og stjæler rampelyset. Men captain Marvel giver udfordring til wonder woman, så vi må se om Black widow også kan hamle op.
2. Jeg var overrasket over hvor sjov grunden var til at han mistede sit øje, men at goose havde så skarpe klør på den kattepote tænker man lidt what!
3. Goose er ret mærkelig kat. Da jeg og min ven gik ud af biografen, sagde han selv:' kæft en mærkelig kat' . Om den stjal hans hjerte kunne godt tænkes, men jeg ved det ikke.
4. Det var ret specielt. Man kunne nemt kende mange 90ere ting som vi ikke ser meget til i dag. Men det passer også bedst i filmen at Captain Marvel foregår i 90erne. Selvom hun enlig første gang blev opfundet tilbage i 1940erne.
5. Ja, hende vidste jeg intet om før i skrev det. Man ser hende som barn og tænker måske ikke så meget over det. Nu har jeg også hørt at der findes andre Captain Marvels udover Larsons og den kommende shazam, men måske hvis der kommer en to'er kunne danvers træne Monica til at blive den næste Captain Marvel.
6. For det første kino dk, så er skrulls nogen der optræder i avengers tegnefilm og ikke fantastisk four. Og ja det overrasker mig at skrulls er gode, fordi i de avengers tegnefilm jeg har set er de onde og prøver at erobre Jorden og formskifte sig med Avengers. Men det er OK det ikke er helt efter tegnefilm og tegneserierne for så bliver det jo aldrig nyt. Og Ben Meldenson i en Marvel havde jeg ikke set komme. Det kan man måske også sige om Mads Mikkelsen. Ben Meldensons rolle overrasker mig ikke, fordi det klæder ham at spille en skrull.
7. Ronan er yngre her og jeg tror det vil blive for meget hvis man så mere til ham Captain Marvel. Så det er passende at han medvirker knap så meget. Fedt i hvert fald at se Lee Pace som Ronan igen.
8. Jude Law ligner ikke en man kan stole på når man ser traileren og det viser sig også i filmen. Men det klæder ham at spille en skurk og snyder for danvers.
9. Jeg synes den er, som den skal være. Også da de starter intro med Marvel logoet hvor de viser Stan Lee var hvis noget man godt kunne ønske sig og det gik i opfyldelse. Jeg er meget spændt på at se hvordan han er i avengers endgame. Så til højdepunkterne i Captain Marvel var da hun Viste sig frem som en heltinde på sin egen måde, og hvordan hun overbeviser fury om at verden har brug for helte. Synes også det var ret grineren at ideen fury får til Avengers initiativet faktisk står på danvers jetfly.
10. Jeg forventer ikke, at hun stjæler billedet og bliver hovedrollen i endgame. Men nu har jeg sjovt nok set et billede fra en tegneserie hvor thor og Captain Marvel slår sig sammen til en mægtig duo overfor thanos. Om det sker i endgame vil være for vildt!

Palasse

Film er jo (heldigvis) en individuel størrelse, så meningerne vil nok altid være delte. Debatten i USA har nok skubbet meget til mange fans' holdning ift. denne film, hvilket er beklageligt, og - synes jeg - uværdigt.

Personligt synes jeg, at filmen er den...måske...bedste af de film, Marvel har udsendt siden starten af 2000'erne.

Denne bemærkning vil jo nok få flere fans til at ryge helt op i det røde felt, men selvom jeg omfavner store dele af universet, har de film, der virker bedst for mig (igen: for mig!), alle dage været dem, hvor lærredet ikke befolkes af 30 forskellige superhelte og en skurk, der er nødt til at være helt ude af proportioner, for at man kan tro på, at denne udgør en reel trussel.

Derudover er det ikke et punkt, jeg hverken ønsker at uddybe eller retfærdiggøre. Vi har alle ret til at mene hvad vi vil, og film appellerer til noget forskelligt i os alle. Hvis du er af en anden opfattelse, er der måske andre ting, du sætter højst, og det er jo kun godt. Hverken mere forkert eller rigtigt, bare godt.

Jeg har af samme årsag ikke alverden tilovers for film som THE AVENGERS, omend jeg faktisk syntes rigtig godt om især den første af dem.

Mine præferencer går mere i retning af film som den første CAPTAIN AMERICA, den første IRON MAN, DOCTOR STRANGE, BLACK PANTHER, og...ja...CAPTAIN MARVEL, som jeg selv er meget, meget begejstret for, og som jeg indtil videre har set fire gange i biografen.

Man kan undre sig lidt over, at CAPTAIN MARVEL først kommer nu, men i og med, at det jo nok primært er hende, der kommer til at redde kastanierne ud af ilden i AVENGERS: ENDGAME, giver det måske god mening alligevel.

Jeg har savnet en Marvel-film med en kvindelig hovedrolle, og på dette punkt står jeg nok ikke helt alene. Filmen går pt. sin sejrsgang verden over, så det lover godt for fremtiden. En fortsættelse synes oplagt, og måske lurer en BLACK WIDOW-film i horisonten også?

Jeg har ikke læst så meget som én eneste Marvel-tegneserie i mit liv, så derfor kan jeg se (og nyde) disse film uden at være forudindtaget på nogen måde. Det er en stor luksus, synes jeg.

CAPTAIN MARVEL er god og solid underholdning og et klart must, hvadenten man har set nogle af de andre film eller ej, eller synes, at hele genren er lidt i overkanten.

(Den slags mennesker findes).

1. Hvordan synes du, at Brie Larson bærer rollen som Captain Marvel?

Jeg synes, at hun gør det fantastisk. Disse karakterer er jo ikke særlig udpenslet altid, da det er andre ting, der er i højsædet i sådanne film, men jeg kan rigtig godt lide hendes karakter.

Jeg synes, at der er både humor, glimt i øjet og masser af troværdighed. Jeg kan ikke på stående fod komme i tanke om en anden skuespillerinde, der kunne have båret denne rolle. Hendes CV viser, at hun er en meget dygtig skuespiller og derudover kan jeg godt lide hendes holdninger og hendes måde at være på. Lad referatet vise, at jeg er fan.

Marvels film er jo strengt taget ikke film, der kalder på de store skuespilspræstationer, så jeg mener ikke, at det er fair at bedømme de mange skuespillere alt for hårdt på deres præstationer i disse film. Der er sjældent det store at arbejde med, forestiller jeg mig. Andre ting er i højsædet, såsom vilde actionsekvenser, imponerende effekter og masser af lir. Jeg kan ikke huske, at jeg én eneste gang i de sidste ti år har forladt biografen efter en Marvel, DC eller anden film i samme stil og tænkt, "hold da op, det var godt nok en intens og følelsesladet skuespilspræstation."

MCU-film er god underholdning, ren eskapisme og ikke så forfærdelig meget mere, og det er ofte nok til mig.

2. Hvad synes du om den yngre Nick Fury? Og hvad synes du om forklaringen på, hvorfor han har klap for øjet? Kradset ud af en kat...

Jeg synes, at det var forfriskende at se en film, hvor Samuel L. Jackson er med i mere end fem minutter, han er nemlig én af mine personlige favoritter. Jeg synes, at den gode kemi mellem ham og Brie Larson skinner igennem på lærredet. Det er tydeligt at se, at de er gode venner privat.

Jeg havde personligt ingen problemer med, at det er kattens skyld, at han mister sit ene øje. Det er måske lidt fjollet, bevares, men da jeg ikke har læst tegneserierne og kender den egentlige historie, kan jeg strengt taget være ligeglad. Marvel har valgt den sjove vej på film og det er ok med mig.

3. Hvad synes du om katten (ferklen) Goose? Stjal den også dit hjerte?

Den var rigtig sjov. Jeg er ikke begejstret for katte i det virkelige liv, men jeg er vild med Goose!

4. Hvad synes du om, at Marvel Cinematic Universe udspiller sig i 90'erne for første gang?

Forfriskende. Det gav anledning til mange sjove optrin, så gode point til Marvel på denne konto også. Flere periodefilm ville ikke gøre mig noget.

5. Vi får også introduceret Monica Rambeau - den fremtidige Captain Marvel i tegneserierne - og som formentlig kan overtage evt. efter 'End Game'. Hvad tænker du om dette?

Ærligt talt tror jeg ikke, at det er noget, der i første omgang er værd at forfølge. Det ville være tosset at bruge så lang tid på at introducere Brie Larson som CAPTAIN MARVEL, blot for at lade en anden komme til i en eventuel efterfølger. Jeg tror snarere, at der vil komme en film eller to mere med Brie Larson i rollen.

Om fanbasen er klar til en farvet kvindelig superhelt, er jeg heller ikke helt sikker på, qua al den polemik, der har været i de seneste måneder. Jeg syntes dog rigtig godt om hendes udgave af Carol Danvers, så jeg håber, at hun vender tilbage på et senere tidspunkt.

6. 'Captain Marvel' introducerer også de formskiftende Skrulls, der højst usædvanligt viser sig at være gode her. Hvad synes du om dem - og her bl.a. Ben Mendelsohn i rollen som Talos? Det er jo især sjovt at få dem introduceret, hvis Marvel får rettighederne til 'Fantastic Four', hvor Skrulls jo tit optræder.

Jeg er stor fan af Talos. Jeg syntes, at de var rigtig gode, menneskelige og med et strejf af humor. Det andet har jeg ikke rigtig nogen holdning til.

7. Hvad synes du om, at Ronan fra 'Guardians of the Galaxy' får en kort optræden?

Det bemærkede jeg nærmest ikke.

8. Jude Law har også sin første optræden i MCU. Hvad syntes du om ham og hans rolle som Yon-Rogg?

Han gjorde det ganske udmærket, synes jeg.

9. Hvad savnede eller manglede du i filmen? Og hvad var højdepunkterne i filmen for dig?

Jeg savnede faktisk ikke rigtig noget, som man vist også fornemmer ovenpå min indledning. Jeg er super-tilfreds med denne film og synes, at det er én af de bedste film fra Marvel. Højdepunktet var Brie Larson, som jeg ikke tidligere har set i en sådan rolle, og hendes samspil med Samuel L. Jackson.

10. Hvad forventer du af Captain Marvel i den kommende 'Avengers: Endgame'?

Nu hvor der er faldet nogle karakterer fra (selvom de fleste af dem jo nok bliver bragt tilbage på én eller anden måde), så forventer jeg mig en god og underholdende film, hvor der er bedre plads til de individuelle karakterer. Og så håber jeg bare, at det hele ikke kun er et orgie af mere eller mindre ligegyldige effekter, hvor man ikke kan engagere sig for to øre i de respektive karakterer.

Det sidste er nok mit kardinalpunkt hvad angår AVENGERS-filmene, hvor jeg synes, at det er ved at stikke fuldstændig af og blive for mekanisk og ligegyldigt. For mig, i det mindste.

Igen, vi har alle vore præferencer og selvom AVENGERS-filmene ikke er blandt mine personlige favoritter, så glæder jeg mig faktisk meget til at se den nye film på premieredagen.

Jeg håber, at det bliver en god afslutning på serien.

lucky_iqbal93

1. Jeg synes at Brie L. har en meget god optræden, hverken for dårligt, men heller ikke for godt. Vi mangler måske noget familie-tilknytning til hende, da de fleste andre solo-film, har haft dette.

2. Den yngre Fury er virkelig godt lavet, og det var også kun godt at Fury var med i filmen, fordi han er så stor del af Avengers initiativet. Havde da lidt håbet at han mistede øjet, ved at slås mod en eller anden skurk, men sjov detalje at en kat skulle gøre det.

3. Katten var sjov, men måske lidt for fjollet, er stor fan af de Marvel film som er meget alvorlige og seriøse. (Især Winter Soldier og Civil War). Synes måske at katten stjæler for meget tid af filmen, og man har som sådan ikke hørt om den før denne film, så man begynder jo hurtigt at tænke hvor katten så er henne nu? Er der flere af dem? osv osv.

4. Vi har tidligere set Captain America, som udspiller sig under anden verdenskrig. De gjorde et godt stykke arbejde med den film, og Captain Marvel, er mindst lige så godt lavet. Mange fine og sjove referencer til 90erne.

5.Nu ser vi jo Captain Marvel i slutningen af filmen, hvor hun er kommet tilbage til jorden. Det ligner ikke at hun er blevet et sekund ældre. Monica Rambeau er et menneske uden superkræfter, hun er formentlig oppe i alderen og bliver kun ældre. Det ligner at Carol Danvers er Captain Marvel i lang tid endnu, og at Monica Rambeau først bliver relevant i en evt. Captain Marvel 2.

6. Det var fedt at Skrulls blev introduceret i filmen. Men ligesom Monica Rambeau, bliver de nok først relevante igen, i en evt. Captain Marvel 2. Jeg synes at Ben M. gør det meget godt. Det kunne selfølgelig være fedt at se Fantastic Four og Skrulls, men tror ikke det sker i dette Marvel Univers.

7. Det var fedt at se Ronan igen, synes måske det var for kort, da jeg lidt havde håbet han var mere med. Jeg håber vi ser mere fra ham i en evt. Captain Marvel 2.

8. Jude L. har jeg aldrig tænkt som en skurk. Så det var meget mærkeligt at se ham spille en skurk. Der hvor han nok gør det godt, er når han er mentor for Captain Marvel.

9. Hvad savnede eller manglede du i filmen? Og hvad var højdepunkterne i filmen for dig?

Jeg synes traileren ligger op til en meget stor konflikt mellem to forskellige rumvæsen racer. Men i selve filmen er det meget kedeligt at se konflikten. Synes det meget mærkeligt at vi ikke får at vide hvad Captain Marvels kræfter egentlig er. Lidt for meget at "The Tessaract", (space stenen), også er med i den her film. Det er lidt for mange film at den har været med i. Højdepunkterne i filmen var helt sikkert at se Fury, Coulson og Ronan igen.

10. Captain Marvel er jo nok en af de stærkere Avengers. Så hun kommer nok til at give Thanos nogle problemer. De eksisterende Avengers kan kun være glade for at Captain Marvel ikke er på Thanos' side. Hun er lidt ligesom Thor, hvis man skal sammenligne. Thor er dog stærkere efter min mening. Men igen er det meget svært at placere hende i hierarkiet, da vi ikke ved hvad hendes superkræfter er. Det er vel fint at hun er med i Endgame, jeg håber ikke at hun fylder for meget i filmen. Captain Marvel kunne efter min mening godt være blevet lavet meget tidligere. Allerede omkring Avengers 2 havde været oplagt. Så havde man kendt til hende lidt mere. Det er bare trist at få hende introduceret 1 måned før Endgame, hvis man har tænkt sig at give hende en stor rolle i Endgame.

Wade

1. Brie Larson har samme karisma som kogt toastbrød i denne her film... jeg tror hun kunne gøre det bedre, hvis hun fik noget at arbejde med, men i en film hvor hun ikke viser følelser selvom alle skriger til hende at hun skal styre dem bliver det lidt svært... Det faktum at vi kender hele hendes forhistorie, før hun selv gør, betyder bare at vi andre skal sidde og vente på hun finder ud af det clusterfuck af en historie, som vi bliver præsenteret for.

2. Nick Fury var horribel i denne her film, der var absolut ingen lighedspunkter, mellem den Fury vi kender og den klovn som synger med en opvaskebørste og nusser en kat, virkelig latterligt og åndssvagt og måden han mister sit øje på er til at brække sig over.

3. som en der rent faktisk har læst tegneserierne, vidste jeg på forhånd at katten var en Flerken. I filmen ser man kort at den bliver alien og sluger tessaract'en så der er absolut ingen spænding i scenen efter, da den igen transformerer sig og æder de onde... det havde fungeret SÅ meget bedre at vente med reveal'et til der, og virkelig spille på skuespillernes overraskelse!

4. Jeg kunne godt lide idéen den fungerede bare ikke.... alle referencerne var super kliché og unødige, og virkelig in your face, "se kan du huske hvor langsomt internettet var" haha hvor sjovt..... "Se 90'er musik der overhovedet ikke passer til scenen" haha hvor sjovt.... "se Blockbuster i 95, selvom det først skiftede navn til Blockbuster i 1996" -_- .....................

5. Udover at skuespillerinden, spillede direkte horribelt så er Monica i tegneserierne en HELT anden figur der er ligeså gammel som Cap, mens den lille pige som hun skal forestille, er en helt anden karakter der hedder Kit, så det giver absolut ingen mening... havde været LANGT federe hvis hun var Kamala Khan.

6. Selvom det fuldstændigt ødelægger hvordan skrulls'ene er i forhold til tegneserierne virkede det her fint, fordi de ellers bare havde været ligesom aliens'ne fra de andre Marvelfilm og jeg værdsætter virkelig at de trods alt PRØVEDE at inddrage en diskussion om flygtninge, for det er meget aktuelt lige nu, og superhelte er netop blevet skabt for at hjælpe dem som ingen hjælper i den virkelige verden.
De få reelt sjove momenter fra filmen, kom da også fra Skrulls'ene, så det kan jeg sagtens leve med, selvom det var synd at trailerne har spoilet togscenen....

7. Ligeså ligegyldigt som Darth Maul i Solo.....

8. Alle mænd i denne her film var jo gjort åndssvage, så kvinderne kunne virke seje, det gjorde de ikke og Jude Law bidrog ikke med noget vi ikke har set gjort bedre i andre film, desværre :/

9. Jeg savnede en lineær og god Origin story, uden fejlede forsøg på plottwists. Vi fik kun ultra korte flashbacks, som slet ikke prægede filmen nok og derfor var plagiatet på deres "no-mans land"-scene totalt forfærdeligt.... De havde gjort sig selv en tjeneste, ved at lade filmen være simpel og god istedet for at prøve at hamre tamme feministforsøg ind i filmen. Jeg forstår godt Marvel har et mindreværdskompleks i og med at DC kom først til fadet og at Marvels seje kvindelige helte enten er fra X-Men eller F4. Men Cap Marvel kunne stadig være blevet gjort langt bedre, trods der ikke er noget specielt godt kildemateriale at arbejde med, det beviste de med GOTG.

10. Jeg frygter at hun bliver en Mary Sue der totalt ufortjent kommer og redder det hele, men jeg har tiltro til at Russo-brødrene giver os en afslutning der er bedre end det =D!

Michael

1. Kender ikke meget til Captain Marvel, men fandt hende en smule neutral og manglede lidt mere karakter, jeg håber og tror at vi med tiden ser mere til hende og lærer hende at kende, samt at Brie vil vokse med den karakter.

2. Mind blowing, jeg har altid hadet de effekter med at gøre folk yngre, men for en gang skyld så det realistisk ud, med undtagelse af få scener. Samuel gør det godt som altid. At han mister øjet pga. katten generede ikke mig så meget, gør ham bare mindre badass end han tror han er i de andre film. Jeg havde ikke brug for en forhistorie på hvordan han mistede øjet, det var sjovere at forestille sig det.

3. Hmm er ikke rigtig et kattemenneske, men kunne godt lide karakteren, men føler ikke at den blev udnyttet nok i filmen, men håber helt sikkert på vi ser mere til den. Måske den æder Thanos.

4. Herligt. Var et barn i 90èrne og savnede næsten helt den tid, når man ser Blockbuster eller en Game Boy i baggrunden. Kunne måske godt have ldit flere 90èr referencer i deres dialoger.

5. Det har jeg ingen holdning til, lad os lige slippe speederen og lade Brie komme til og se hvilken retning hendes historie tager.

6. Var vild med Skrulls og giver rigtig mange muligheder for slet ikke at tale om fan teorier om dem, glæder mig ti lat se mere til dem og håber de dukker op i andre MCU film.

7. Elskede Ronan i Guardians of the galaxy, så var spændt på at se mere ti lham, men blev sgu lidt skuffet, han var helt unødvendig og ligegyldig at bringe ham og Korath tilbage, når der ikke rigtig var noget at fortælle eller bidrage til deres historie eller karakter.

8. Sorry, men pga. Fantastic Beast blev det lidt en joke for mig, skyder med våben som giver samme grønne farve som Avada Kedavra og kalder på en karakter der hedder Minn-Erva, så jeg nærmest for mig Dumbledore ude i rummet. Han er ikke en dårlig skuespiller, men synes en anden ville have passet bedre ind.

9. Det der irreterede mest mig i filmen, som jeg undrer mig over, ikke mange snakker om, er at SHIELD bliver nævnt som SHIELD, men det var først i 2008 i Iron Man, de besluttede at kalde det for SHIELD, synes det er et træls plothul og ødelægger den joke i Iron Man. Højde punktet, helt sikkert Stan Lee`s hyldest i starten, selvom jeg synes den var mere passende at bruge i End Game.

10. Jeg forventer ikke meget, da hun er lidt en "OP" superhelt. Og håber at Russo brødrene ligesom deres tidligere MCU film giver plads til alle karakterer. Tror også hun er en del af Doctor Stranges syn, Thanos måtte vinde, så Nick kunne kontakte hende.

Mikkel

1: Jeg synes, Brie gør, hvad man kan forvente. En ganske solid præstation uden at det er noget specielt. Jeg var skeptisk overfor valget af netop hende, men hun passer perfekt ind i rollen og universet. Jeg forstår simpelthen ikke den store kritik af hende, som man fx ser på IMDB.

2: Det var fedt at få et større fokus på karakteren Fury. Samuel gør som sædvanligt også et solidt stykke arbejde, hvilket egentlig er gældende for hele castet. Den ungdommelige udgave af Fury er som man kender Samuel i mange andre roller, så hvis man kan lide hans charme, som jeg kan, så kan man helt sikkert også lide ham i den her film. At historien om hans øje er noget så simpel er ganske komisk og viser at Fury i sine ældre dage ikke helt vil vedkende, at han har/har haft en blødere side, som enhver tough guy.

3: Goose var et ganske sjovt indslag. Hele tvivlen om det faktisk bare er en kat, de frygter eller om det faktisk er et rumvæsen gav mig lidt flashbacks til den første Men In Black, hvor skurken også frygter katten.

4: 90’er universet havde den rette stemning og havde mange sjove referencer. Når nu den er sat i dette tidsrum, så kan jeg ikke undgå at forestille mig, hvis den også var kommet som den første film i rækken (selvfølgelig præcis som den er nu).

5: Jeg tror aldrig, at Monica R. overtager som Cap. Marvel. Hvis Cap. Marvel får flere egne film, så bliver det med Brie, hvor hun skal i opgør med Kree og Supreme Intelligense. Jeg tror, at hvis Monica R kommer igen, så bliver det som Photon eller Spectrum.

6: Jeg synes, at de fungerede glimrende som en falsk fjende. Det passede bedst med Kree som de onde ift resten af MCU, så dette tale på historien passede godt ind.

7: Jeg tænker, at det faktisk var meget godt, at Ronan lige fik en optræden, så man lige bliver mindet om, hvem Kree er. Og sådan bliver han også brugt, så man også husker, hvordan det er Marvel universet hænger sammen.

8: Kort før jeg så Cap. Marvel så jeg Guy Richies King Arthur, hvor Jude Law også spiller skurken, og minder lidt om hans ageren i denne. Han passer meget godt ind i sådan en kold følelsesløs skurkerolle, og har en solid præstation. Intet mere dog.

9: Man skal se den her film som, hvad den er: En mellemfilm, der skal få de to store film til at hænge sammen samtidigt med, at det er en origin story. Og det klarer den. Jeg savner lidt kant i filmens historie og i instruktionen, men jeg kan godt forstå, at Marvel spiller med sikre kort på det her tidspunkt. Et af højdepunkterne for mig var måden hvorpå Carol Denvers langsomt husker mere og mere, men samtidigt er meget forvirret, fordi hun ikke aner, hvad minderne går ud på. Man delte som seer forvirringen, men på en god måde efter min mening.

10: Jeg tror, at vi for alvor får Cap. Marvel ind under huden i Endgame og får set karakterens fulde potentiale ift karakterens personlighed og udvikling. Det var det, som den her film blev brugt til - at bygge op til det store brag. Så jeg glæder mig enormt meget til, at jeg forhåbentlig får ret i dette :)

Sabastian

1. Brie Larson gør hvad man kan forvente. Hun er en fremragende skuespiller (se Room), men der er ikke de store muligheder for at forløse det for alvor. Så stabil indsats uden at være mere end det.

2. Nick Fury som ung var fedt. Han var godt skrevet som ung. Jeg var bange for, at han ville minde for meget om den Nick Fury vi kender fra andre film, men han havde noget mere ungdommelighed over ham, hvilket han også burde.

3. Genialt den hedder Goose! Selvfølgelig skal en kat på en flystation i 90’erne hedde noget med en reference til Top Gun! Derudover var den et Sjovt indspark. Især i scenerne hvor den seje Nick Fury går totalt i spåner over den. Kunne sagtens være undværet ift. Historien, men dens tilstedeværelse gør ikke noget dårligt.

4. Har ikke som sådan nogen holdning til, at det udspiller sig i 90’erne. Til gengæld skal Marvel have ros for udførelsen af det. Rigtig mange fede referencer, og rigtig fedt, at de sørger for at holde 90’er stilen med eksempelvis valg af musik i baggrunden, istedet for at spille et nummer fra i dag.

5. Hm... medmindre de væger at dræbe Brie Larson kan jeg ikke se, hvorfor hun ikke skulle kunne bære rollen i mange år og film fremover. Af samme grund kunne Monica Rambeau kunne til gengæld blive genintroduceret gennem hendes andet alias Spectrum.

6. I siger det selv... Skrulls er typisk onde. Jeg er jo fan af, at man er tro mod tegneserierne, men ift. de resterende film passede det jo meget godt, som modstander til Kreeracen. Jeg tolkede lidt hele Kreeracens krigserklæring mod Skrulls, som et symbol på, hvordan USA i flere år har gået i krig og bombet forsvarsløse lande. Dét synes jeg var et godt take på racen. Og klart i stil med den politiske stemme Marvel har taget de sidste mange år.

7. Han ente med at blive lidt ligegyldig. Følte lidt hans tilstedeværelse kun var til for:
1. At give Yon-Rogg og Kree racen et formål.
2. At minde folk om, hvad kree racen er for nogen.
Derudover ender hans farvel med at blive lidt fladt. Captain Marvel kunne snildt at have krøllet ham sammen, på samme måde, som hun gjorde med hans første skib. Men gør det ikke. Og hvad så? Mødes de to igen? Og hvad skulle der komme ud af det, når nu vi ved, at Ronan bliver taget ud af guardians... jeg kunne godt have undværet ham, men kan godt forstå, hvorfor han er skrevet ind i filmen.

8. Jude Law gør det rigtig fint! Han fungerer godt som den her “bad mentor”, som man først tror vil vores helt det godt, men i virkeligheden er en bølle. Ligesom med Brie Larson snakker vi ikke nogen større skuespilspræstation, men et rigtig stabilt stykke håndværk. I øvrigt megafedt, at han bare blev smadret da han begyndte at snakke om at slås uden superkrafter til sidst. Havde ikke givet nogen mening for at Captain Marvel at tage den kamp op, istedet for at gøre, sol hun gjorde.

8. Der manglede en lidt voldsommere skurk. Da først hun finder ud af, at hun ikke skal bekæmpe skrulls, kontrollere sine krafter og at Yon Rogg er ond, følte man ikke rigtig den spændthed omkring, hvordan hun skulle vinde kampen. For at tage to eksempler, så manglede følelsen man får når man for eksempel ser The Dark Knight Rises med kampen mellem Batman og Bane, eller kampen mellem Winter Solider og Cap. America. Det bliver lidt for nemt og derfor opnår filmen ikke det klimaks, den gerne skulle. For mig udebliver højdePUNKTET en smule. Jeg var til gengæld helt oppe at køre over den første halvdel af filmen, hvor historien etableres og opbygges, samt den ene retro reference efter den anden blev smidt efter os seere. Hvis jeg absolut skal vælge et, må det være kampscener i toget mellem captain Marvel og en skrull i skikkelse af en gammel dame.

10. Jeg havde forventet, at Captain Marvel ville blive portreteret mere overpowered end hun blev. At hun ikke gør det, er jeg tilfreds med. Jeg frygtede, at vi ville opleve det samme som i justice league, hvor Superman kom til sidst og reddede dagen, på en måde, hvor de andre ikke behøvede være der for, at han kunne klare den. Det havde været at pisse på 10 års formidabelt arbejde. Jeg tror stadig, at hun kommer til at blive musklerne der tager kampen op med thanos. Jeg tror så til gengæld hun kommer til at gøre det side om side med Thor, og formentlig efter en tidsrejse (de rødhvide dragter der blev introduceret i den nyeste trailer), som gør, at de battler med thanos uden han har alle stenene!

Jacob

Jeg er ganske begejstret for Brie Larson som Captain Marvel. Første del hvor Carol Danvers tror, at hun er Vers er en anelse forvirrende. Hendes forvirring skal også væres vores, men det er en hårdfin grænse.

De digitale effekter med at gøre Nick Fury ung, samt agent Coulson, var ganske imponerende. Ligesom det var tilfældet med Tony Stark i Captain America: Civil War.

Ferklen Goose fandt jeg i første omgang ufrivillig komisk, men efterfølgende synes jeg faktisk den er et rigtigt sjovt indslag. En scene med den ombord på Mar-Vells laboratorium minder mig om Groot i Guardians of the Galaxy. Nick Furys omgang med hvad han tror er en kat tog kegler, og deres sidste møde passer perfekt med hans kommentar i Captain America: The Winther Soldier.

Personligt synes jeg at det var genialt at lave det som en prequel. Det gav mange muligheder for at binde MCU mere sammen. Som Projekt Pegasus der kan spottes i The Avengers.

Jeg tænker at Monica er noget de kan vælge at bygge videre på, men også droppe uden flertallet vil tænke over det. Lidt ligesom med Donald Glovers karakter i Spider-Man: Homecoming, der er onkel til Miles Morales.

Skrullerne er en vigtig del af Secret Wars storylinen, og nu hvor de er med i MCU, så åbner det op for en af de mest kendte Marvel tegneserier.

Jeg havde håbet på mere Ronan end hans lidt passive optræden. Han nævner at de bør komme efter hende på et senere tidspunkt, men er det noget han rent faktisk forfølger inden sin død i Guardians of the Galaxy? Der spekuleres i at kan vende tilbage trods det. Måske i en Captain Marvel 2?

Jude Laws rolle var det stik modsatte end som Dumbledore, og han gjorde det glimrende som skurk. Man droppede en post-credit med ham, hvor man ser Yon-Rogg lande på Sakaar, og blive gladiator for Stormesteren. Scenen giver mening, da det jo er inden Thor og Hulk stopper Samlerens bror, men man droppede idéen, fordi det vil gøre det svært at bringe ham tilbage.

Jeg fandt det lidt mærkeligt at de kalder det for S.H.I.E.L.D. i Captain Marvel, da de i Iron Man joker lidt med navnet. Der kalder man sig for Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division. Først til sidst der får de styr på navnet. Captain Marvels forsvar mod Anklagerne var særdeles blæret.

Jeg forventer at Captain Marvel bliver en af de afgørende grunde til de vinder over Thanos, og at 23 år med forsvar af fjerne planeter har gjort hende langt stærkere.

Segoyuser/116755

1. Synes hun gør et rigtig godt indtryk, håber dog ser mere karisma næste gang.
2. Okay at se yngre Nick Fury, forklaring med øjet er super så "katten" var måske årsag....tænkte faktisk om den ville påvirke ham på anden vis, virus eller såen!
3. "Katten" var kær samtidig en speciel Alien! :-))
4. Fint 90 er tid, manglede dog lige en ørehænger i musikken.
5. Jamen Monica bliver jo oversej når hun allerede fortæller hvad hun vil, udviser mod har et forbillede i Captain Marvel sin Mor.
6. Det er okay at se Skrulls kan være gode, rigtig gerne vil have et hjem det er det de kæmper for her, at der er en måde du kan finde ud af om en Skrull har overtaget et menneske.
7.Helt fint med Ronan
8. Han spiller sin rolle godt.
9. Filmen kom med nogle forklaringer, er så spændt på hvor ligger Captain Marvels svaghed med den styrke hun har, kan den bliver større eller gøre hende svag på en måde? Håber der er mere action næste gang, men der skulle jo nogen forklaring til . Kunne godt lide der var humor indover, igen kommer The Space stone med.
10. Forventer hun kan være en hjælp men ikke den afgørende faktor, det kræver samarbejde for at mule Thanos!

S. Rico

1. Brie Larson gør det udmærket. Men jeg savner at lære hende bedre at kende. Hun mangler måske også noget karisma.

2. Nick Fury som yngre er et super - men også forventet - input i filmen. Jeg har ikke noget forhold til hans øje - om det er en kat/ferkle eller whatever er lidt ligegyldigt. Det vigtigste var, at det blev gjort på en humoristisk måde, for filmen manglede generelt noget sjæl.

3. Den var fin nok, men den stjal på ingen måde mit hjerte.

4. Det var glimrende at få et kig ind i 90'ernes MCU. Jeg savnede dog Agent Carter. Var hun ikke Nick Fury's chef/direktør på højste niveau på det tidspunkt?

5. Monica? Hvem var det lige at hun var?

6. Skrulls racen fungerede godt. De er interessante, og fedt at de ikke kun bliver vist som 100% onde, eller 100% det modsatte.

7. Super fedt!

8. Ok, men heller ikke mere. Det er vist første gang, at man ser Kree, som IKKE er blå i huden i MCU. Jeg troede inden filmen, at Kree altid er blå, så det forvirrede mig i starten, at nogle af dem var hvide/pink.

9. Jeg savner klart mere spænding og mere interessante karakterer. Det bedste ved filmen var at blive klogere på Captain Marvel og The Space Stone.

10. At hun er med - og ikke meget mere end det. Jeg vil synes, at det er temmelig plat, hvis hun ene kvinde er i stand til at tage kampen op mod Thanos. Hun har "kun" effekten af en energikilde baseret på The Space Stone i sig. Thanos har selve The Space Stone + alle de 5 andre infinity stones. Desuden er han Titan, og Carol er kun Human.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rasmus/Musen

Ternet Ninja 2 skal nok blive en succes og nogle gode grin værd sammen med familien endnu engang igen.

1 dag siden
Jacob

Jeg var aldrig super begejstret for afsløringen af Depp som Grindelwald.

6 dage siden
rene

Anden ser rigtig dyster ud ser fedt ud glæder mig til januar

1 uge siden
johnny

Dejligt at skulle se Mads i denne film serie.

1 uge siden
Mickey

Jeg har det sgu lidt ambivalent med det her.

1 uge siden