Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor har jeg ikke set Star Wars, Harry Potter eller Avengers-filmene

Derfor har jeg ikke set Star Wars, Harry Potter eller Avengers-filmene

Filmnørder! Kan I overbevise mig? 

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Ja, I læste rigtigt. Til trods for, at jeg er 34 år gammel og elsker film, har jeg stadig til gode at se min første Star Wars-film. Derudover har jeg ikke set en eneste Harry Potter-film og kun en tredjedel af filmene i MCU-serien.Star Wars

Mærkeligst er det nok, at jeg i en alder af 34 ikke har set filmhistoriens mest ikoniske franchise. Da mine venner begyndte deres interesse for den storslåede saga, havde jeg nemlig ingen forståelse for deres begejstring. Franchisen har nu rundet 10 film, og at starte nu er ganske enkelt uoverskueligt.

For et par år siden zappede jeg forbi Episode 1: The Phantom Menace, og efter ca. 20 minutter måtte jeg slukke. Jeg syntes, det var helt forfærdeligt på alle områder: skuespillet, manuskriptet, instruktionen og effekterne var altsammen ulideligt at se på. 

Spørgsmålet er: kan jeg nøjes med at se Episode IV, V og VI - eller skal jeg se alle 10 film? Og i så fald, hvilken rækkefølge skal jeg se dem i?Harry Potter

Skal jeg kaste mig ud i én af mine manglende franchises, vil jeg foretrække Harry Potter. Af den simple grund, at jeg kan se en ende på det, når jeg begynder. Historien om J.K. Rowlings magiske univers kom første gang som film i 2001 - samme år som Ringenes Herre-trilogien startede. I 2001 var jeg 17 år, og en film om en 11-årig troldmand var sgu ikke så spændende som Tolkiens episke univers.

Spørgsmålet er: holder Harry Potter stadig, hvis man starter som voksen? Og skal man også kaste sig ud i Fantastiske skabninger-filmene?


MCU & Avengers
Følgende MCU-film har jeg set: Ironman 1-3, Ant-Man 1 og 2, Black Panther og Guardians of the Galaxy. Det svarer til godt en tredjedel. Jeg har ikke set EN ENESTE Avengers-film. Tanken om en HEL GRUPPE superhelte i samme film er ganske enkelt ikke interessant, og nu går der rygter om at Avengers: Endgame vil blive den længste superheltefilm nogensinde. Det gør det bestemt ikke mere tiltalende.

Spørgsmålet er: skal jeg starte med at se samtlige MCU-film eller kan jeg hoppe direkte ind i Avengers-universet?

Jeg håber, I kan hjælpe mig i gang. Hvad skal jeg starte med, og hvad er det, der gør disse franchises så gode?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars R. Knudsen

Hej Michael!

Mange tak for dit svar... Fedt med et detaljeret svar til de forskellige franchises. Du har gjort det lidt mere overskueligt. Tror, det enten bliver Star Wars Episode:IV-VI eller Harry Potter. Marvel må vente.

/Lars

Jokezuser/426720

Star wars

Som andre har sagt før mig, så begynd med de gamle først. Episode 4, 5 og 6. Jeg kan godt lide at se dem i kronologisk rækkefølge den dag i dag, men hvis jeg havde startet ud med Phantom Menace, havde jeg syg nok også gået død i det. Dog kan det godt blive lidt rodet med at placere hvor du skal se Rogue One, hvis du ikke vælger den kronologiske rækkefølge. Personligt sætter jeg lidt en sadistisk fornøjelse i at se noget skrald og tvinge mig igennem det når jeg ved det fører til noget godt. Det har bestemt sine fordele hvis man har viljestyrken til det.

Harry Potter

Jeg synes bestemt man kan nyde serien som voksen. Er selv 32. Dog er to første i serien mere børnefilm, hvor de resterende variere fra hvad jeg vil klassificere som ungdomsfilm til reelle voksenfilm.

Avengers

For at være ærlig tror jeg du vil få mest ud af at se alle filmene. Men det siger jeg med tanke på infinity war. Det er bestemt det værd at have set alle filmene når du når dertil. At nå dertil kan så være lidt en blandet fornøjelse. Det er utallige historier der kulminerer på smukkeste vis i hvad jeg næsten vil klassificere som et mesterværk. Jeg vil sige at hvis du vælger at se dem i rækkefølge, så er højdepunkterne nok film som Winter Soldier og Thor Ragnarok. Ville også sige Avengers og Civil War, men de fokuserer netop på det med at bringe heltene sammen, som du ikke virker til at kunne lide.

Men hvis du vælger at se dem alle, så er dette nok den bedste rækkefølge efter min erfaring.

-Captain America: The First Avenger
-Iron Man
-Iron Man 2
-Thor
-The Incredible Hulk (Du kan dog skippe denne, da det virker lidt mærkeligt efter de har skiftet Edward Norton ud med Mark Ruffalo)
-The Avengers
-Iron Man 3
-Thor: The Dark World
-Guardians of the Galaxy
-Captain America: The Winter Soldier
-Guardians of the Galaxy vol 2
-Avengers Age of Ultron
-Ant-man
-Doctor Strange
-Captain America: Civil War
-Black Panther
-Spiderman Homecomimg
-Thor Ragnarok
-Avengers Infinity War
-Ant Man and the Wasp
-Captain Marvel

Men et godt råd er at lade være med at tænke på hvor uoverskueligt det er, bare se det som en serie, hvor hvert afsnit hænger sammen gennem enten meget løse tråde, og i nogle tilfælde direkte gennem en fortsættelse af en historie fra forrige film. Civil War bygger meget videre på Age of Ultron og Infinity War bygger meget videre på næsten alle film. Også tag den tid du har brug for

Lars R. Knudsen

Hej Jokez!

Tak for hjælpen. Fedt med en rækkefølge over Marvel-filmene.

/Lars

Antaeus

En masse fantastiske film du nævner og så har du ikke set dem. Jeg ser det dog ikke som mit job at overbevise nogle, det er helt op til dig selv om du vil se dem, men du er godt nok gået glip af noget.

Star Wars er det bedste vi har set på det hvide lærred i hvert fald hvis du tager episode 4, 5 og 6.
Episode 1, 2 og 3 er også fremragende, men i en helt anden stil og ikke i samme dejlige eventyrstil som de gode gamle. Det andet er også godt, pånær ep. 8 og Solo, de burde ikke være lavet. Se dem i den rækkefølge de er lavet. Så start med ep. 4, 5 og 6.

Harry Potter er noget af det bedste inden for fantasy og yderst underholdende, hvis man har fantasien i behold.

MCU er også underholdende og godt. Dog ikke helt i samme klasse som de to andre og de er noget mere svingende. Nogle af de du har set er ikke i samme klasse som de andre. Avengers 1 er fin, mens 2'eren er knap så fin. Galaxy filmene er de jeg synes mindst om.

Oscar

Du kan sagtens nøjes med at se de tre første Star Wars film. Og, du skal ikke tro, at det er det samme som The Phantom Menace. De gamle er meget bedre med fine karakterer og et fornøjeligt plot. Og, musikken, som er blevet sagt til at være filmhistoriens bedste, skal du heller ikke gå glip af. Det er en oplevelse at høre John Williams fantastiske toner.

Omkring Harry Potter.
Harry Potter filmene er ikke mesterværker. Men, de er produceret med omtanke omkring historien og karaktererne.
Jeg ved ikke hvor nemt det bliver for dig at se de film som 34 årig. Men, jeg synes du skal kaste dig ud i dem. Og så kan du selv vurdere om du vil se videre. Men, husk. De bliver mere interessante, jo flere man ser.

Jeg har heller ikke set så meget MCU, men Infinity War så jeg, og man behøves nødvendigvis ikke at have set alle MCU filmene. Du skal bare vide hvad de basalt handler om, og så kan du sagtens følge med og nyde filmen. Og, hvis du ser Infinity War, så bliver du også nødt til at se Endgame.

Finn Carl

Som en nu ældre herre så jeg de første Star Wars da de kom frem, alle tre film, og universet interesserede mig i grunden ikke synderligt. Og jeg har aldrig set de nye film.

Brianuser/114042

Jeg er 35 og jeg elsker også film, men jeg har ikke set Star Wars, Harry Potter eller Ringenes Herre, og de siger mig ikke noget.
Skulle jeg kaste mig over en af dem blev det nok Harry Potter, men jeg tror ikke det sker - medmindre jeg engang har nogle børn der tvinger mig til det.
Jeg så Hunger Games og irriterede mig over det var en serie, for det var ikke min favorit - alligevel så jeg dem alle.

MCU har jeg set nogle af, bl.a. de tre Iron Man, Avengers filmene, Doctor Strange og Black Panther.
DC har jeg et lidt anstrengt forhold til - jeg kan godt lide ideen bag Batman og Superman - men jeg har ikke set dem alle - Suicide Squad synes jeg der var underholdende.

Joshua

Åh, da fik du mig til at grine. Harry Potter, en ende... Det kan diskuteres, eftersom vi pt. er i gang med en prequel serie hvor vi møder Dumbledore og andre kendte karakterer fra HP universet - nemlig Fantastisk Væserne-serien som vist kommer til at løbe over 5 film, så er der teaterstykket Cursed Child som er en sequel til HP bøgerne/filmen, så nej - det univers har ikke en ende lige foreløbigt.

Oscar

Man kan så sige, at selve Harry Potter serien er slut. Fantastic Beasts fortæller selvfølgelig om det der skete før, men det er overhovedet ikke en nødvendighed at se dem, for at få mest ud af Harry Potter filmene. Desuden, så er Fantastic Beasts filmene på ingen måde ligeså gode efter min mening.

Niels

Hvis du skal starte på Marvel cinemac universe, skal du være forberedt på at du skal se i alt 23 som det vil blive til indtil videre. Og avengers filmene er med i mcu! Men er der en franshice du skal starte på vil jeg foreslå star wars fordi det er den ældste franshice siden de startede i 1977. Og du bør starte med at se episode 1 2 og 3 så det hele ville hænge sammen. Spinoff til star wars bør du se bagefter du set episode 4 til 6.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter