Cookie- og Privatlivspolitik

The Meg

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
09.08.2018
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Meg
|
Versioner: se alle
3D, 2D, 2D Sidste Ch, 4DX 3D, Babybio 2D, Level 7 2D
|

I hajfilmen 'The Meg' bevæger et dybhavs-observationsfartøj sig ned i ukendt territorie under selveste Marianergraven, for at udforske nye sider af Stillehavet. Hvad, de ikke ved, er, at her lever en såkaldt Megalodon.

Den 20-25 meter lange haj burde ifølge videnskaben havde været uddød i millioner af år, men med ekspeditionen møder menneske og monster for første gang hinanden, og snart er fartøjets besætning i livsfare.

I desperation tilkaldes den berygtede dybhavs- og redningsekspert Jonas Taylor ud for at redde mandskabet. Taylor har nemlig tidligere mødt det rædselsvækkende monster, hvorefter alle afskrev ham som vanvittig. Nu tvinges den hårdføre dykker til at konfrontere fortidens spøgelser samt sætte sit liv på spil mod det farligste rovdyr nogensinde.

'The Meg' er baseret på romanen af Steve Alten, instrueret af manden bag National Treasure og har et rekordhøjt budget inden for subgenren, der har skræmt og underholdt publikum siden Steven Spielbergs mesterværk Jaws fra 1975. 

Actionstjernen Jason Statham (The Transporter og Fast & Furious 8) ses i hovedrollen, der bestemt spiller på skuespillerens barske attitude og talent for komik. To egenskaber der sættes op imod filmhistoriens måske største dræberhaj. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (268 votes)
3.9
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "... 'The Meg' en af den slags film, der er så dårlig, at den ender med at få sin egen bizarre underholdningsværdi." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "De platte replikker leveres da [...] med et glimt i øjet [...]. Men har man fået færten af en katastrofefilm, bliver man slemt skuffet." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Filmen er rig på scener, hvor man uvilkårligt trækker fusserne til sig, når der bliver snappet lystigt med kæmpekæberne, men sådan en rigtig nervepirrende spænding er det småt med." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Milla

Vil I lave en ny jaws, så lad vær at lade kineserne lege med. Endnu engang er Deres bidrag en billig plastik udgave, fyldt med ulovlig kemi.Så det er bare endnu en b film som jeg overhoved ikke forstod ramte biografen. Den er ikke engang Netflix værdig. Vil du se haj, så rod de gamle støvede kult film frem, eller nyd shallow water. Opgiv denne her, den er allerede glemt,undtagen ved kineserne som stadig synger
Hey Mickey .

9No

Så det er ikke instruktøren Jon Turteltaubs eller de tre amerikanske forfatters skyld hvordan den her film er endt? Jeg tror det er ligemeget hvem der producerer filmen når du har folk bag Paycheck, Lara Croft: The Cradle of Life, Battleship og Whiteout til at skrive manuskriptet og så Turteltaub bag kameraet... men hey det er sikkert de kinesers skyld.

Milla

Ja filmen oser langt væk af at kineserne har pumpet en masse penge i filmen og en masse elendig computer grafik. Selv det barn der skulle være sødt er møg irriterende at høre på, og det er ikke til at finde hoved og hale i hvor den vil hen. Den er hverken flot, spænende eller husk værdig. Hollywood lavede Jurassic park de kunne have gjort det samme med Meg havde de været troværdige over for hvad en rigtig Hollywood hit er gjort af.

9No

Hollywood er ikke et selskab, det er idag mere betegnelsen for Amerikanske film og de laver massevis af lort selv hvert år. Alt afhænger af hvem du får til at stå bag scenerne og hvor meget frihed de har. Tror ikke den her film ville ha været bedre hvis hele produktionen kom fra USA.

Antaeus

Det er en rimelig klassisk monsterfilm og den fungerer rimeligt selv om der er en række ting som ikke kan lade sig gøre, men som i så mange andre film skal man prøve at slå logikken fra og bare lade sig underholde. Den er bestemt ikke oppe i det gode felt, men dog heller ikke nede i bundniveau og jeg var ganske godt underholdt.

Thomas

Jeg synes man kan finde inspiration i filmen fra monsterklassikere som “Dødens gab” og Jurassic Park” selvom denne er mere fjollet. Den er heldigvis også meget varieret i sine haj-scener. I starten ser man næsten ikke hajen og her lever filmen meget på sin spændning og mystik.
Senere kommer chok-scenerne med hajen uden at det er særlig blodigt. Og det virker fint.

Jeg var underholdt af monsterhajen, humoren og de sædvanlige karakterer som opfører sig og reagerer dumt i denne slags film. Filmen har fået virkelig dårlig kritik men jeg synes den er meget bedre end forventet. Især på grund af dens variation og ting man kan genkende fra andre monsterfilm. Hvis man tager den for hvad den er, venter der en fin oplevelse + en velfungerende kæmpehaj.

Lisa

Det tog ligenøjagtig 1t 48m at få spoleret fantasien om den forhistoriske megalodon. Der er flere ting i det, hajen er jo knapt så stor som forestillingen af den, selve de scener der spilles hvor man skulle forvente at personerne i filmen skulle blive forskrækket er urealistiske. Så er der to scener jeg undre mig meget over, hvordan kan man flygte ved at hænge fast i en snor fra hajen men nærmest ikke i et lynhurtig undervands køretøj.. hold op hvor er det latterligt filmatiseren, og jeg som elsker hajer.. tak for en dårlig film.

John

Dårligt skrevet, elendige skuespilpræstationer, dårlige effekter, doven handling samt ualmindelig kedelig og intetsigende. Dialogen er så tåkrumende ringe at selv én normalt god Jason Statham bliver hevet med ned i dynget af elendighed. Det er med afstand den klart dårligste film i år måske endda de sidste 20 år. Storfavorit til en fortjent razzie.

Ines

Ja, jeg elsker haj film. Havde ikke rigtig de store forventning til denne, og det er jeg glad for, for ellers ville jeg have været ret skuffet. Skuespillet ligner noget som man ellers ser på de rigtige dårlige Tv-film (her tænker jeg lidt Hallmark). Der er ikke rigtig nogle overraskelser i filmen man kan fornemme hvad det næste er som kommer til at ske. På skalaen over de bedste haj film ligger denne her ret langt nede på listen, desværre. For kan ellers godt lide Statham, men synes han er meget bedre til action film og roller hvor han ikke skal snakke så meget.

Atrice

Hvis man forventer en film om en kæmpehaj, som dukker op ud af det blå, som selvfølgelig spiser et par mennesker (eller flere) undervejs og selvfølgelig har nogle spændings-øjeblikke hvor man spiser lidt for mange popcorn (selvom heltene jo aldrig rigtigt er i fare)... så er den helt fin. Jeg gik i biografen for at se en film om en kæmpehaj og det fik jeg :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.