Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Captain Marvel

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget grundstemning og foregår i en urealistisk verden med superhelte- og science fiction-elementer. Den indeholder en lang række voldsomme scener med slåskampe, skudvekslinger, forfølgelser, truende væsner og massive ødelæggelser. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk superhelte-univers, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener, og i øvrigt ofte er præget af en humoristisk forløsning af dramatiske situationer, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.03.2019
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Captain Marvel
|
Versioner: se alle
IMAX 3D, 3D, 2D, 4DX 3D, Babybio, Seniorbio, Level 7 - 3D, Level 7 - 2D
|
Billetter

Superhelte-filmen 'Captain Marvel' handler om rumvæsenet Vers, der efter en mislykket mission nødlander på planeten Jorden anno 1995.

Her tager den unge Kree-kriger sine mægtige superkræfter i brug for at standse en gruppe rum-terrorister kaldet Skrulls. Vers er dog ikke alene, da hun kort efter ankomsten møder en ung Shield-agent ved navn Nick Fury.

Sammen kaster de sig ud i kampen for endegyldigt at standse en faretruende kosmisk krig. Alt imens Vers langsomt begynder at huske sin mystiske fortid, som muligvis knytter hende til menneskeheden.

Marvels 21. film, Captain Marvel, er udover at være MCU's første solo-film med en kvinde i front, også en action-mættet puslespilsfortælling om tiden før Avengers - dengang grunge-musikken spillede, og man stadig så film på VHS.

Oscar-vinderen Brie Larson har taget den krævende rolle som Marvels hemmelige våben på sig, mens Samuel L. Jacksons velkendte karakter Nick Fury spiller en stor rolle over for bl.a. Jude Law. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (213 votes)
4.2
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selv om det primært er en actionfilm, er det en vigtig film. [...] Captain Marvel bliver en stærk rollemodel for de piger, der vokser op nu." (Ida Rud)

 • BT

  "... i det hele taget er 'Captain Marvel' en fan-film fyldt med referencer til andre film i universet, man kan side og fnise med som Marvel-feinschmecker." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Det er Larson, der med humor, charme, gåpåmod og følsomhed får følelseslivet inde i 'Captain Marvel' til at fremstå sjældent nuanceret. Kun galleriet i de to 'Guardians of the Galaxy'-film – et par af Marvels bedste film – har en lige så levende og rørende baggrund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Alle målgrupper skal kunne spejle sig i Marvel-universet, og nu får fanskarens unge piger et sejt forbillede, som overstråler alle de andre superhelte." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... [filmens humor] letter trådet mellem Carols eksistentielle udredninger og de store CGI-slag, som snart ikke kan rive et publikum mere med, selv om de i 'Captain Marvel' alligevel har en power, der fik mig til at glemme 3D-brillens skarpe tryk på næsen." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Captain Marvel' er en superflot film fyldt med sej rumteknologi, tempofyldte kampscener og gode bifigurer. Jeg lo også mange gange undervejs. [...] det [er] en fornøjelse at se, hvordan Marvel-forfatterne får brikkerne til at klikke på plads." (Christina Majcher)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jankrist

Har læst dette er "Marvels værste" sikke noget vås, hvis man kan lide de fleste af Marvels andre film er dette endnu en god film. Ikke Marvels bedste og heller ikke den værste.
Lad være med at ligge for meget vægt i det vrøvl der er på de sociale medier, tag chancen bedøm den selv.

IM STEPH

Filmen indeholder ikke meget fra the Avengers filmene. Men det vidste jeg godt inden filmen så jeg blev ikke skuffet.
Det fungeret godt den forgik i 90erne. Små spørgsmål om Avengers bliver besvaret.

Filmen var en fin instruktion til Captain Marvel. Det giver mere mening nu hvorfor hun var så tør i traileren. Det er fedt at marvel filmene er anderledes nok til man ser noget nyt.

Jeg håber at se hendes udvikle sig så hun forhåbentlig bliver så elskelig som resten af Avengers.
Jeg kan stadig anbefale den til andre marvel fans.

Jacob

En intergalaktisk krig udkæmpes imellem kree’erne, og skrullerne der kan skifte form. Verse er en kree med særlige kræfter, og sammen med gruppen Starforce får hun chancen, for at bevise sit værd for imperiet. Missionen går galt, og Verse havner på Jorden. Her får hun følgeskab af Nick Fury, der endnu har begge øjne i behold. De to opdager at intet er hvad det ser ud til, og Verse finder sandheden om hendes mystiske fortid.

Black Widow og Captain har slået pjalterne sammen, det samme har Thor og Hulk senest gjort. Denne gang er det Captain Marvel og Nick Fury. Scenen er sat i de gode, gamle 90’er med datidens nethastighed, Blockbuster Video og Radio Shark. Det er tiden inden Avengers blev til, og gamle kendinge er tilbage i yngre udgaver. Det er nolstagi på alle måder, og det serveres lækkert og sikkert endnu engang af Marvel Studios.

Christianuser/233641

Faktisk er Brie Larson ganske fin i rollen som Carol Denvers, men desværre tager filmen ikke ordenligt fat omkring origin fortællingen. Det bliver en smule rodet, efter min mening. Efter filmen leder man lidt efter det klimaks der ikke helt kom, men jeg sidder også og vil gerne have mere. Det er fint, men det kommer for sent i filmen.

Marx

Hele første akt er nok blandt de værste måder, som Marvel nogensinde har startet en film på. En intetsigende 1-mod-1 kamp scene med to uinteressante karakterer i front, som er efterfuldt af endnu en intetsigende kampsscene med endnu flere uinteressante karakterer i front. Efterfulgt af endnu en uinteressant kampscene med en iforvejen underudviklet karakter i front. Det kan godt være, at filmen forsøger at tage en anderledes drejning indenfor at fortælle en Origin på, det har dog ikke nogen påvirkning på mig. Så længe noget er en Origin-superhelte historie fra både Marvel og DC, ja, så kan jeg ikke andet end at være svagt investeret. For jeg er virkeligt ved at være dødtræt af hele “Superhelt-skal-lære-sine-kræfter-at-kende” præmissen, som ALLE origin film gennemgår - hvilket selvfølgelig ikke er historiernes skyld, da karakterer og deres kræfter jo skal introduceres på én eller anden måde. Problemet heri er dog, at Captain Marvels kræfter er vildt ulogiske. Vi får at se, hvordan hun får dem, men vi får aldrig at se til hvilken grad hendes kræfter kan række. BOOOM.. og så kan hun skyde (giver meninf), flyve (giver mening), være overnaturlig stærk (ehm.. okay), usårlig (what?) etc. - det er alt for inkonsekvent karakterarbejde - især når det er sammenlignet med, hvordan ALLE andre Marvel karakterer har kræfter, der stemmer overens med, hvordan de har fået dem. Captain Marvel fortjener bedre.
Men når hele 1.(og visse dele af 2.)akts sekvenser endeligt er overstået, og vi rammer jorden - og vi især rammer filmens klimaks.. ja, så bliver filmen for alvor underholdene og interessant.
Det er også forfriskende at se en film, der hylder folk, der følger med i handlingen, hvilket forhindre filmen i blot at blive endnu en hjernedød underholdningsfilm. Der var meget sjovt at ligge mærke til de diverse detaljer - samt karakterernes reaktioner, indenfor hvad det var, der afgjorde, om en person var menneske eller Skrull.
Brie Larsson gør det meget godt som Captain Marvel. Den frustration der måtte ligge i, at man ikke ved, hvem man er, afspejles perfekt på hendes manglende følelsesladet-fjæs.
Det er fedt at se, at små piger nu har både Wonder Woman og Captain Marvel - som hovedpersonerne i deres egne historier - at se op til.

Patrick Suser/689051

Filmen er simpelthen blevet slagtet på hver eneste social medie, og for at lægge prikken over i'et så har de andre Marvel cast udtalt sig at de ikke er glade for at Brie Larson blev valgt som Captain Marvel...samt at hun skal være med i 7 planlagte Marvel film... Fy for fanden!

Segoyuser/116755

Tja det fortæller ik så meget om filmen, men ser frem til at skulle se den:-))

Marx

Hvad har en masse fremmede menneskers personlige meninger, samt Marvel casteds mening om en person at gøre med din mening om filmen samt om filmens kvalitet???
Så svært er det sgu da heller ikke at skrive en konstruktiv anmeldelse.

Claus

For det første vil jeg sige at jeg vil bedømme film som en film, alt det som er sket bag karmaret eller hvad vise skuespiller har sagt er ikke noget som jeg vil gik, jeg ser film for films skyld ikke andet.
Så here we go, Captain marvel er en film som har meget at leve op til, mange har store for vendere til at film vil sætte Marvel i en ny kurs, men det sker desværre ikke.
Jeg havde visse forventer til Captain Marvel og jeg forlod biografen lidt skuffet.
Først de gode ting, jeg kunne rigtig godt lid Samuel L Jackson som en ung Nick Fury, han gør et godt stykke arbejde som altid.
Jeg vil også give store rus til CG holdet for at gøre Mr. Jackson 30 år yngre.

Ben Mendelsohn gør også et god job som skurken, samt at musikken og alle raferaterne til 90´erne kultur. Samt katten men det vil i også finde ud af.

Så er der Brie Larson som Captain Marvel, jeg har ikke noget imod Brie som skuespiller hun er en talentfuld skuespiller, men hendes version af chartreren kunne være beder, jeg vide ikke om Brie eller Directors version havde forskelig for hun virker helt neutral i vise scener der mangler nogle følelser fra Carol i de scener.

Captain Marvel føles også som en film der høre hjemme i face 1 i stede for den 21 film i en serie. Jeg er en stor Marvel fan og jeg vil gerne se dem virkelig bringe noget nyt til superhelt genre. Men jeg tror at alle venter på Avengers Endgame skal udkomme, for det er den alle vil se.

Maria

Jeg synes overordnet set at Captain Marvel var en ganske fin film. Ikke Marvels bedste, men bestemt heller ikke Marvels værste.

Man havde nok håbet på en rigtig fed actionfilm med en kvindelig superhelt i hovedrollen. Det blev ikke indfriet 100 %, men jeg synes at man gjorde et godt forsøg. DC gjorde det bare bedre med Wonder Woman. ;)

Filmen har en fin historie med sjove indspark af 90’er nostalgi. Kemien mellem Brie Larsson og Samuel L. Jackson er troværdig og jeg elsker katten!

Glæder mig til at se hvad Captain Marvel bringer med sig i Avengers: Endgame, hun er i hvert fald mega sej som superhelt!

4 stjerner herfra.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.