Cookie- og Privatlivspolitik

Cutterhead

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og realistisk grundstemning og indeholder en meget barsk og intens fremstilling af en livstruende situation under klaustrofobiske og isolerede forhold. I adskillige scener må filmens figurer kæmpe for at overleve under håbløse omstændigheder og forholde sig til angsten for, at det ikke vil lykkes. I flere scener af længere varighed gennemgår figurer intense smerter og stor dødsangst, og der indgår også scener, hvor personer mister livet under voldsomme forhold. På grund af filmens realistiske og dvælende fremstilling af angst, smerter og død, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
21.03.2019
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cutterhead
|
Versioner: se alle
2D, 2D - sidste chance, Særvisning, Engelske undertekster
|

Den danske spændingsfilm ’Cutterhead’ tager publikum med ned under Københavns gader – nemlig ned i det omfattende metrobyggeri.

Filmen handler om fotografen Rie, der vil portrættere byggeriet og dem, der arbejder i dybet, samt betragte det europæiske samarbejde de 20 meter under jorden. Det går dog imidlertid helt galt for Rie og to metro-arbejdere.

Hun ender nemlig grundet en ulykke med at være spærret klaustrofobisk inde i et lille rum i byggeriet. Det sammen med de to kroatiske borebisser, Ivo og Bharan.

’Cutterhead’ undersøger på den måde bl.a., hvor langt mennesker vil gå under yderst ekstreme forhold og i en mere end presset situation, hvor livet er på spil.

Thrilleren er danske Rasmus Kloster Bros spillefilmsdebut, mens man kan finde lignende klaustrofobiske scenarier i bl.a. gyserfilmen The Descent og Buried med Ryan Reynolds. (copyright kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
4.2
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ligesom sidste års publikumssucces 'Den skyldige' får 'Cutterhead' bogstavelig talt det maksimale ud af den minimale plads, og vil kunne åbne døre i Hollywood for instruktøren ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Begivenhederne i det iltfattige rum er til tiden åndeløst spændende, og den isolerede location virker ikke som en gimmick, men en styrke." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "En tur med metroen i København bliver aldrig den samme." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man må tage sig i selv at være på nippet til at holde sig for næsen og puste luft i kinderne og ud i ørerne for at trykudligne på hovedpersonernes vegne under 'Cutterhead', for det er en film, der sætter sig i fysikken." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Med original og konsekvent brug af lyd- og lyseffekter får 'Cutterhead' skabt et univers, der er lige så klaustrofobisk og udsat som noget drama fra det ydre rum eller havets bund." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Cutterhead' er dygtigt skruet sammen. Realismen og den formelle spænding fungerer upåklageligt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Flemming

Ok film, men meget langtrukken. Endnu en film hvor anmeldernes bedømmelse og filmens kvalitet ikke hænger sammen.

S. Rico

Christine Sønderris er meget overbevisende som den engagerede journalist, der drager ned i undergrunden for at blive klogere på, hvordan det er at arbejde med metrobyggeriet langt hjemmefra sin familie. I starten stiller hun ret naive spørgsmål, og hun virker ikke som den mest kompetente journalist, men hun har i den grad gå-på-mod og initiativ. Det ser man mange eksempler på undervejs, da det først begynder at gå galt.

Filmens styrke er klart Christine Sønderris' skuespil, den klaustrofobiske stemning - og ikke mindst den fantastiske lydside. Det holder desværre ikke til sidst, hvor en ALT for lang scene mellem Rie og Bharan ender med at blive kedelig i stedet for spændende og klimatisk.

Oliveruser/1299190

5/10 stjerner.

Plottet kunne have været ret spændende, men filmen lever slet ikke op til sit potentiale. Der er én scene, som lydmæssigt er ret intens. Derudover er den ikke rigtig medrivende, hvilket kulminerer i en af de sidste sceners tidsudtræk på 10-15 min. for at komme tættere på 1,5 timesgrænsen.

Filmen prøver at flette kærlighed for EU-samarbejdet og frygtelige flygtningehistorier ind i en film, som i forvejen skal agere klaustrofobisk. Det er der ikke plads eller grund til her.

Det skal også tilføjes, at den danske accent er for tyk hos skuespillerne.

Fedt, at en dansk instruktør tør kaste sig ud i et forsøg på en uhyggelig dansk film (mere af dét, tak), men den her lykkes ikke.

emilie

nervepirrende og interessant film

Emilieuser/205385

Fed oplevelse, særligt i forhold til lyd. Ret ubehagelig film på den gode måde! Spændende at se sådan en slags film, som foregår i København. Kan anbefales :)

Line

Selve handlingen i filmen kommer ikke rigtig med noget nyt - der er ingen overraskelser og forløbet virker forudsigeligt igennem hele filmen. Ligefra hovedpersonen bevæger sig ned i metroen ved man bare, hvad der kommer til at ske.
Der bliver gjort en indsats for at man skal føle ubehag, men det når bare ikke helt ud over rampen.

Cherrykiss

Jeg havde ingen forventninger til den, da jeg ikke vidste hvad filmen handlede om, men det var helt klart en positiv oplevelse. Det mest negative jeg kan sige er, at den starter lidt langsomt og slutter lidt for abrupt. Jeg synes skuespillerne, historien og det tekniske var rigtig godt. Den er ikke skræmmende som en gyser, men pga. realismen, og jeg sad i hvert fald og følte lidt secondhand klaustrofobi.
Den minder om Buried, men kun på de positive ting - den gør hvad Buried ikke kunne.

Stine

Cutterhead spiller på alle tangenter for at få én til føle ubehag og at man selv er fanget i det lille rum, men formår ikke rigtig reelt at skabe den følelse. Filmen er efter min mening forudsigelig i sin handling og skuespillet kunne også godt være bedre.

Rasmus

God thriller hvor der er plads til at føle en smule ubehag igennem det meste af filmen. Overordnet en meget underholdende film.
3 ud af 5

Maria

Cutterhead forsøger at være en imponerende film, men falder fuldstændig igennem.
Den tredje sidste scene i filmen varer omkring 10-15 minutter hvor det bare er vejrtrækninger der høres.
Instruktøren har gjort et udemærket stykke arbejde, men de danske accenter fra skuespillerne der skulle tale engelsk og forestille udlændinge var forfærdeligt.
2 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.