Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
|

'Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (Sith-fyrsternes Hævn) samler og forbinder handlingstrådene fra de andre Star Wars-film.

Klonkrigene nærmer sig efter tre år en afslutning, men de sidste og afgørende kampe er stadig i fuld gang.

Kansler Palpatine, lederen af Det Galaktiske Senat, er blevet taget til fange af General Grievous, den uhyggelige anfører for droidehæren, så de to Jedi-riddere Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker drager af sted på en desperat redningsaktion.

Anakin - hvis enestående evner har udpeget ham som Den Udvalgte - forventes at frelse galaksen, men hans egne indre konflikter og dybfølte, men ulovlige kærlighedsforhold gør ham dog sårbar over for Den Mørke Sides dystre fristelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Åbnings scenen hvor man ser Anakin og Obi Wan flyve over Destroyeren hvor efter man ser slaget med klonerne og Føderationen over coruscant er min yndlings scene i Episode 3. Det her er så også det sørgeligste kapitel i Trilogien da Jediernes skæbne er forsejlet på forhånd og de er dømt til undergang. Der sker så meget i den så man aldrig keder sig. Bare ærgerligt at Count Dooku ikke fik mere spille tid men grunden var nok at han var meget gammel Christoffer Lee og det forstår man også godt. Christoffer Lee er savnet R.I.B. Episode 3 skulle også være den film i sagaen hvor man ser flest lyssværd tændt. Var inden at se den i Biografen 3 gange i sin tid da den gik. Det er så en film jeg gerne ville havde set i 3D.

Jen Headuser/1439276

.. sammenlignet med sine to prequel-forgængere. I sig selv er den en ret tam film. Den konkluderende lyssværd kamp ER ALT FOR LANG: BISHHBISHBISH *hop* BISHHBISHBISH *hop Igen* BISHHBISHBISH *hop igen Igen*.
Det bliver så øjenrullende og trættende i længden. Også den aller sidste sekvens med Darth Vader (ja, spoiler alert - men den har været ude i 14år) er tåkrummende til det punkt, hvor man kan bruge flere timer bagefter filmen på at sidde og overveje de milliarder af andre retninger, man kunne have taget denne unødvendige prequel-trilogi i.

CINEMANDRUP

Kulminationen på denne nye trilogi og sammenkoblingen imellem den gamle trilogi har nu nået sit klimaks og vi har her at gøre med den bedste film i den nye trilogi. Det går for alvor op i en højere enhed trods skønhedsfejl, men Star Wars leverer her en uovertruffen sci-fi film med skøn sammensmeltning af det originale trilogi mesterværk. Lad os rejse ud i Episode 3 – Revenge of The Sith.

Afslutningen er nær, da jagten er gået ind på Count Dooku og general Grievous og ikke mindst den hemmelige Darth Sidious, hvis identitet indtil nu har været skygget for vores Jedis. Darth Sidious slår til når det mindst ventes og det er med store tabstal, for nu har han en ny lærling i form af den udvalgte. Og så er det selvfølgelig optakten og historien bag hvordan Darth Vader blev til. Den indre magtkamp der foregår i Anakin imens han manipuleres af Palpatine er smukt udført.

Kærlighedsdramaet imellem Padmé og Anakin fortsætter, idet der nu skal nye tilføjelser til deres hemmelige familie og Anakins foruroligende fremtidsdrømme gør, at han åbner op over den mørke sides krafter for at redde hende. At han så manipuleres på snedigste måde af Palpatine er skøn at følge for det giver i den grad en forståelse for hans valg. Hayden Christensen har taget sit skuespil op i den bedre kategori og han er vokset med opgaven for du kan nemt se og fornemme den indre konflikt han går med og hvordan han fuldstændig bliver opslugt af den mørke side og ikke kan skelne imellem rigtig og forkert, hvilket især gør sig gældende over for hans mester Obi-Wan Kenobi.

Et af filmens absolutte højdepunkter er den lange, men intense lyssværd duel imellem Obi-Wan og Anakin. Det er flot lavet og kan næsten føles for lang, men hvis man ser på det med andre øjne er grunden til at det måske er så lang en kamp, fordi, det er hans tidligere læremester og den indre kamp med at skulle slå ham ihjel ikke er så ligetil alligevel, da de har betydet meget for hinanden.

Filmen har derudover også andre virkelig gode elementer såsom den er spækket med vildt smukke visuelle effekter og der er kælet for detaljerne og ikke så meget er overladt til tilfældighederne. Lyden er fyldestgørende god og sat sammen med John Williams klassiske toner lyder det bare endnu bedre. Vi er oppe på et rigtig højt niveau her. Derudover har vi Count Dooku og General Grievous som begge gør det godt og giver os nogle seje kampe. En sand hyldest skal lyde til Ian Mcdiarmid (Palpatine), som giver en virkelig creepy tilgang til rollen og han gør det fantastisk når han er bruger sin stille fremtoning. Han formår virkelig at manipulere vores udvalgte efter behag og så leverer han en kamp med Yoda som jeg virkelig elsker.

Skønhedsfejl er der et par stykke af, men det ødelægger på ingen måde min topkarakter. Hvordan kan det lige pludselig være at R2D2 kan flyve, når han i den originale trilogi ikke kan. Hvorfor er det lige at Palpatine skal overdramatisere og nærmest lave Jim Carrey ansigt når han er i lyssværd duel, hvilket jeg følte var lidt ærgerligt, da han ellers leverede en super fin Sith stil. Anakins overgang til den mørke side syntes jeg er ret godt skildret, men for et kort øjeblik går det lige hurtigt nok. Det ene øjeblik er Anakin ked af Mester Windu’s ”forsvinden”, hvor Anakin siger: ”What have I done” og ikke mere end et par sekunder efter falder han på knæ og tilbyder sin fulde tjeneste til den onde fyrste. Den seje lyssværd kamp til sidst med Anakin og Obi Wan foregår i vildt smukke og faretruende omgivelser, hvilket jeg ikke har noget imod, men når så kampen foregår lige over overfladen på lava, hvor varmen alene ville brænde dem op ryger kæden lidt af, for kort tid efter ses det hvor nemt man brænder når en bestemt person ligger på skrænten.

Filmens nok smukkeste punkt for mig var til sidst. Ikke nok med at effekterne er skræmmende godt lavet med hensyn til Anakins forvandling til Darth Vader, men hele den overførte betydning af at Luke og Leia kommer til verden. Så samtidig med at der bliver skabt og født noget smukt på den gode side (Luke/Leia), så bliver der samtidig skabt/”født” noget ondt på den mørke side (Darth Vader).

Nu er prequel trilogien overstået og forbindelsen er skabt til Episode 4 og forhistorierne er skabt. Denne film må og skal have 6 stjerner. Ikke bare fordi det er Star Wars, men fordi denne film kobler tingene så godt sammen og har det flow og den stemning der kræves til det. Nu venter vi alle spændt på Star Wars Episode 7: The Force Awakens til december 2015.

Emil

den bedste i den her trilogy, der er nogen dume ting i den her film, og lidt for mange lyssværd kampe, og alt for meget CGI.

Men en rigtig god star wars film

Nikolaj

Sikke en afslutning på den nye trilogi i Star Wars-universet! Der er hverken blevet sparet på lyssværdsdueller, rum- og landslag, nye planeter, kreative figurer og fantastiske karakterer! Den får MAX gas! Mørket ruller for alvor ind over galaksen i denne del af sagaen. Den store klon-krig er på et stadie hvor den skal afgøres, men samtidig har en stor mørk korruption luret på den "gode" og "onde" side!

Hayden Christensen har forbedret sit skuespil fra den forrige film og formår nu at lave nogle okay scener når han kæmper med sig selv og fristelsen fra den mørke side! Ian Mcdiarmid får for alvor lov til at bruge sit kæmpe skuespiltalent! Han laver en helt igennem fantastisk præstation som den ultra onde og manipulerende Darth Sidious/Kejser! Umiddelbart er det den bedste præstation i samtlige Star Wars-film!

I filmens slutning oplever vi to af de mest fantastiske Star Wars-øjeblikke der findes. Det er henholdsvis duellen imellem Anakin og Obi Wan, og duellen imellem Yoda og Sidious! Der kulminerer hele trilogien! Hvem vinder og hvad bliver deres skæbne?

Jacob

Med angrebet på Republikkens hovedstad akkompagneret af dybe trommer tog det afsluttende kapitel i prequel trilogien fuldstændig vejret fra mig, og efter en turbulent tid får George Lucas lavet en flot landing med sit flagskib. Med tilblivelsen af Imperiet, den nærmest totale udslettelse af Jedierne og skabelsen af en de mest ikoniske skurke er det en meget dyster fortælling.

Nikolaj

Jeg synes den er fantastisk fordi man kan mærke Anakins vrede i hele filmen, og man synes bare den er trist.

Men det et mesterværk af en film, den deler førstepladsen med the empire strikes back.

Philip

For mig, så kom alt på plads og der blev skabt en passage mellem film nr. 3 og nr. 4:

Det sidste slag hvor alle jedirne faldt.
Imperiet overtog styrret af galasken.
Luke og Lea kom til verden
Anikan Skywalker blev til Darth Vader
Og vi måtte sige farvel til den skønne Padmé.

Fantastisk film og jeg kan simpelthen ikke vente på Star Wars 7 i 2015!!!!

S. Rico

Sjældent har en film endt så skidt (set fra jedi riddernes synspunt), samtidig med at det føles super godt. Star Wars fans får fuld valuta for pengene i denne super fede "afslutning" på historien.

Antaeus

Star Wars universet er et så fedt univers at alle 6 film fortjener topkarakterer.

3'eren, fantastisk på mange måder, men er også den jeg har det sværrest med. Vi får at se hvordan Anakin bliver mere og mere mægtig og hvordan Sidious sidder i baggrunden og styrer begge sider og hvordan det fører til hvordan hele republikken er ved at gå i opløsning.

Og vi ser flere referencer til de den gamle trilogi, bl.a. Dødsstjernen og Star Wars bliver endelig bundet sammen. Obi-Wan er blevet medlem af jedi-rådet og vi ser for første gang Darth Sidous i kamp og så endda imod Yoda. Hvordan Douku let ordner Obi-Wan, men er chanceløs overfor Anakin. General Grevious, som dog ikke betagede mig så meget, men til gengæld en veloplagt Obi-Wan i kamp imod Grevious.

En masse fremragende episoder som man ikke andet end kan elske, men desværre er den også fyldt med ting som jeg havde det svært med. Anakins og Padmes dialog halter i den grad.

Da Darth Sidious skal anholdes så slår han på få sekunder tre jedi-riddere ihjel, det er komplet latterligt og selve kampen imod Mace Windu holder heller ikke. Anakin kommer lige i sidste øjeblik og redder Sidious, som umuligt kan vide at han vil komme lige der. Han kunne måske have holdt Windu lidt hen, men han stod klart til at tabe og jeg tror ikke på det var med i hans spil, det stod i hvert fald ikke særlig klart frem i filmen.

Og da Anakin stopper Mace Windu, hvorfor så hugge hånden af, det giver ingen mening. Han ville da altid bare sætte sit lyssværd imellem Windus lyssværd og Palpatine.

Og måden at Anakin bliver Darth Vader er alt for letkøbt. Darth Sidious gøres desværre også lidt latterlig. I begge hans kampe (Windu og Yoda) fremstår han som latterlig og ikke den kløgtige og beregnelige mægtige kriger af kraften, han er.

Og det allerværste i hele filmen er den alt for lange kamp mellem Anakin og Obi-Wan. Den går jo hen og bliver kedelig og så er det fuldstændig vanvittigt at Obi-Wan kan besejre Anakin på det tidspunkt. Anakin er på det tidspunkt langt mægtigere end Obi-Wan, hvilket bl.a. ses i kampen imod Douku, hvor Obi-Wan var chanceløs, mens Anakin ordnede Douku (en fremragende sith lord) så let som var han en padawan. Nå ja, og det foregår nogle få centimeter over lava som er over 1500 grader C. Intet levende kan opholde sig der, men flot lavaplanet.

3'eren gør også at alletiders største filmskurk, Darth Vader, bliver ynkelig. Det kunne være lavet meget bedre så Darth Vader kunne have bevaret sin status.

Stadig en fantastisk film, men der er godt nok en del ting jeg ikke syntes ret godt om.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.