Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Green Book

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og humoristisk grundstemning, men indeholder også scener med et konfliktfyldt indhold. I en scene ses et slagsmål i en jazzclub, hvor en person får et voldsomt knytnæveslag i ansigtet. I en anden scene truer og forulemper hvide mænd en sort mand i en bar. I flere scener kommer hovedkarakteren i affekt. Da filmen imidlertid er fortalt i en let og munter tone og skildrer en relation mellem de to hovedkarakterer, der udvikler sig til et tæt venskab, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.02.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Green Book
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Dramaet ’Green Book’ fortæller den virkelige historie om det uventede venskab mellem en sofistikeret afroamerikansk kunstner og en italiensk-amerikansk mand fra arbejderklassen i 60erne raceadskilte USA.

Da den sorte musiker Dr. Don Shirley skal på turné gennem landets mest racistiske sydstater, hyrer han den snæversynede og umættelige wise guy-muskelmand Tony ”The Lip” Vallelonga som chauffør. Med på turen har de en lille grøn guide til hvilke spisesteder og hoteller, der vil tage imod sorte borgere.

Turens største udfordring er dog, hvordan de kan holde hinanden ud, da begge parter besidder rigeligt med fordomme om hinanden. Snart opdager de dog, at de slet ikke er så forskellige, som man skulle tro.

Viggo Mortensen leverer her en af karrierens bedste, mest elskværdige og uden tvivl mest morsomme præstationer som motor-munden Tony, der har et hjerte af guld, men ikke ejer skyggen af finesse. Over for ham ses den ligeså blændende Mahershala Ali, der vandt en Oscar for sin præstation i Moonlight.

Sammen udgør de den slags umage par, der har dannet rygrad i publikumssucceser som Driving Miss Daisy og De urørlige - to film, der ligesom ’Green Book’, balancerer feel good-filmens komik med alvorlige tematikker og historisk tyngde.

'Green Book' er Oscar-nomineret i fem kategorier - bl.a. for bedste film og bedste skuespil af de to skuespillere. Manuskript er skrevet af Tony Vallelongas egen søn, Nick, og størstedelen af de levende Vallelonga-familiemedlemmer medvirker i filmen side om side med Mortensen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (679 votes)
5.3
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er gode film, der er dårlige film, og så er der vigtige film. Sådan en er 'Green Book'." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "Viggo Mortensens [...] Tony Lip og Mahershala Alis [...] Don Shirley er en af de bedste bromances på film længe, og filmen byder ikke bare på film drama og velmenende moraler, men også komik på højt niveau." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Det er både ædelt og naivt at give menneskeheden en kæmpekrammer med en film, men 'Green Book' er så velturneret, så overrumplende detaljeret, så charmerende og underholdende, så umådeligt velspillet, at den da må varme alverdens hjerter." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Roadmovie om venskabet mellem en hvid chauffør og en sort musiker i et racismeplaget USA anno 1962 er en lige ud af landevejen feel good-film om accept af forskelligheder." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Samspillet mellem Viggo Mortensen og Mahershala Ali er den helt oplagte kvalitet i Peter Farrellys 'Green Book'." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Green Book' bruger mainstreamfilmens virkemidler til at belyse aspekter, der går tabt i mere fintmærkende kunstfilm. Det handler ikke om at at revidere. Historien må skrives fra grunden igen, og processen er slet ikke færdig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kim

En rigtig god og velspillet, feelgood film.
Elsker Viggo Mortensen.

Mogens

Var inde og se Green Book i eftermiddag. Den vandt for nylig Oscar for bedste film, og det er en god film, en sød film, en velspillet film, en til tider sjov film med god musik og alt det tekniske på plads og i orden. Absolut god underholdning. Men er den en Oscar som et helt års bedste film værdig? Jeg mener nej. Enten har konkurrencen været for lille, eller også har Oscar-komiteen taget hensyn, som ikke har været rent filmiske. Racespørgsmålet er et vigtigt tema, og hvad der skete på det område i 60'erne i USA er stort og skelsættende, men det bruges kun som en kulisse i filmen. Danskerne har været ekstra oppe at køre, fordi Viggo Mortensen som hovedperson er sådan lidt dansk (hans far var dansk, men han aldrig selv boet i Danmark). Se den og bliv godt underholdt - og så heller ikke mere.

Peter

Det er simpelthen bare en rigtig god film.

Teauser/842866

Fantastisk præstation af de 2 hovedroller. En skøn film, der giver stof til eftertanke - specielt da filmen er baseret på en sand historie. Mine varmeste anbefalinger.

Rikkeuser/744254

Flot film med et alvorligt emne - men samtidig utrolig humoristisk og rørende.

Ghita

Dette er den vildeste film jeg længe har set. Wow en god film og så er der også masser af humor i filmen. Fantastisk skuespil og flotte billeder. Klart værd at tage ind og se.

Frank

Jeg er glad for, at jeg tog ind og se Green Book. Jeg grinte langt mere end forventet.

Kirsten

Dejlig film, fantastisk skuespil. Historien (fra det såkaldt virkelige liv) er fortalt både rørende, oprørende og humoristisk. En absolut MUST SEE!

Teit

En smuk fortælling - tankevækkende, lærerig og med god humor. Kan klart anbefales.
Teit - Design Psykologi

Cecilia

Rigtig sjov film. Der er ikke ret meget klassisk musik, hvilket jeg ellers havde frygtet, der ville være. Det er ikke musikken, der ligesom er "omdrejningspunktet", så det er ok.

Den er lidt kedelig de første 10 minutter, men resten af filmen er rigtig god. Den er helt klart pengene værd, og der er mange sjove momenter. Klipningen, underlægningsmusikken osv. er fænomenal, og filmen er en af de bedste i den genre. Den minder lidt om "De urørlige", og Mahershala Ali er fuldstændig genial.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.