Cookie- og Privatlivspolitik

Cutterhead

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og realistisk grundstemning og indeholder en meget barsk og intens fremstilling af en livstruende situation under klaustrofobiske og isolerede forhold. I adskillige scener må filmens figurer kæmpe for at overleve under håbløse omstændigheder og forholde sig til angsten for, at det ikke vil lykkes. I flere scener af længere varighed gennemgår figurer intense smerter og stor dødsangst, og der indgår også scener, hvor personer mister livet under voldsomme forhold. På grund af filmens realistiske og dvælende fremstilling af angst, smerter og død, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
21.03.2019
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cutterhead
|
Versioner: se alle
2D, 2D - sidste chance, Særvisning, Engelske undertekster
|

Den danske spændingsfilm ’Cutterhead’ tager publikum med ned under Københavns gader – nemlig ned i det omfattende metrobyggeri.

Filmen handler om fotografen Rie, der vil portrættere byggeriet og dem, der arbejder i dybet, samt betragte det europæiske samarbejde de 20 meter under jorden. Det går dog imidlertid helt galt for Rie og to metro-arbejdere.

Hun ender nemlig grundet en ulykke med at være spærret klaustrofobisk inde i et lille rum i byggeriet. Det sammen med de to kroatiske borebisser, Ivo og Bharan.

’Cutterhead’ undersøger på den måde bl.a., hvor langt mennesker vil gå under yderst ekstreme forhold og i en mere end presset situation, hvor livet er på spil.

Thrilleren er danske Rasmus Kloster Bros spillefilmsdebut, mens man kan finde lignende klaustrofobiske scenarier i bl.a. gyserfilmen The Descent og Buried med Ryan Reynolds. (copyright kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (44 votes)
4.2
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ligesom sidste års publikumssucces 'Den skyldige' får 'Cutterhead' bogstavelig talt det maksimale ud af den minimale plads, og vil kunne åbne døre i Hollywood for instruktøren ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Begivenhederne i det iltfattige rum er til tiden åndeløst spændende, og den isolerede location virker ikke som en gimmick, men en styrke." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "En tur med metroen i København bliver aldrig den samme." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man må tage sig i selv at være på nippet til at holde sig for næsen og puste luft i kinderne og ud i ørerne for at trykudligne på hovedpersonernes vegne under 'Cutterhead', for det er en film, der sætter sig i fysikken." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Med original og konsekvent brug af lyd- og lyseffekter får 'Cutterhead' skabt et univers, der er lige så klaustrofobisk og udsat som noget drama fra det ydre rum eller havets bund." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Cutterhead' er dygtigt skruet sammen. Realismen og den formelle spænding fungerer upåklageligt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Piauser/257725

En yderst nervepirrende og medrivende film hvor man føler at man selv er til stede. På trods af at handlingen foregår stort set samme sted under hele filmen, bliver den aldrig kedelig da man ikke kan undgå at leve sig ind i karakterernes situation og føle det samme ubehag som de gennemgår. Rigtig gode lydeffekter som gør at filmen føles fysisk på en selv. Man kunne godt dvæle lidt mere i afslutningen på filmen.
Kan i den grad anbefales.

caroline

Cutterhead er en gennemført, realistisk og intens thriller med meget få minusser.
De super fede anvendte filmteknikker, samt dygtige skuespillere, formår at gøre en film med en forholdsvis simpel handling spændende og medrivende. Seerne får en fysisk oplevelse af at være tilstede i filmen.

Kan klart anbefales :)

Victor

Denne nye danske film skal ses i biografen, den er spændende og nervepirrende.. flot debutant film

Simon

En film hvor man ikke kan undgå at føle ubehag og tildels fanget i denne klaustrofobiske atmosfære som filmen virkelig bære præg af.

Lyden og vinklingen trumfer igennem her og skaber et virkelighedstro billede hvor man virkelig lever sig ind i situtationen.

En god film som virkelig afspejlder menneskets natur og behov i påsatte situtationer som filmen udspiller.

Ashley

Det er længe siden jeg har set så intens en thriller, og endnu længere siden en dansk film af samme genre har efterladt mig på kanten af mit sæde.
På trods af at Cutterhead starter en smule langsomt, har den seeren med hele vejen. Det er umuligt at kigge væk - og samtidig tør man næsten ikke kigge. Den er spændende og original - den kan helt sikkert konkurrere med andre film i samme genre - og både skuespilspræstationer og karakterer, og ikke mindst historie er gennemført og overbevisende. Fem ud af fem stjerner såfremt jeg kunne give dem her!

Louise

En film hvor der er sat fokus på de filmeske virkemidler og kamera vinkler, hvilket fungere supet godt og lige noget for en medie nørd. Samtidig savnede jeg dog lidt bedre skuespil og en længere udybende slutning.

Jette

En film som er meget virkelighedstro. Der er utroligt mange detaljer i filmen som bare er “spot on”. Lyde og forskellige filmteknikker giver ‘en en opfattelse af selv at være der, og der var flere gange det var svært at sidde stille i stolen. Slutningen virkede dog lidt for hurtig, som om den bare var jabbet igennem, at der ikke var tid nok, og det er synd nu når resten af filmen er så detaljeret og gennemspillet. Men på trods af dette er det stadig en af de bedste danske film jeg har set til dags dato.

Malou

Det er en super god film som kunne være en sand historie .. den er bygget på hvordan tingene nogen gange kan ende når man arbejder under farlige omstændigheder
En spændene og nervepirrende film som giver en lyst til at se den helt til ende

Christian

Cutterhead er en imponerende film, som med sin simple udførelse, og komplekse tilgang, får en til at føle sig fanget under jorden sammen, med de dygtige skuespillere.
Det er en meget ærlig film, som giver stof til eftertanke, mens man sidder dér på kanten af sit biografsæde i spænding.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.