Cookie- og Privatlivspolitik

Unge Astrid

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og jævnligt lettere melankolsk grundstemning. Den indeholder flere konfliktfyldte scener, og scener hvor hovedpersonerne er triste og alvorlige. I én scene ydmyges og tvinges en ung kvinde af sin mor til at tage tøjet af, hvorefter hun skældes ud. I en anden, udetaljeret, scene ligger en mand og en kvinde i en seng og har sex. I en tredje langvarig scene ses en kvinde som er i fødsel, og i en efterfølgende scene ses samme kvinde i sorg, da hun skal forlade sit nyfødte barn. I en fjerde scene er hovedpersonen ude af sig selv af vrede og frustration, og hun råber og skriger og forlader sit hjem. Da filmen også indeholder varme og lange rolige passager, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
31.01.2019
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Unga Astrid
|
Versioner: se alle
2D, 2D Sidste Ch, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Det svenske drama 'Unge Astrid' handler om den unge kvinde Astrid Lindgren længe før hun blev en af Nordens mest elskede forfattere.

Astrid vokser op i en lille svensk by i en helt almindelig og religiøs familie. Hun er sprælsk, mere fantasifuld end de andre piger, og drømmer om at komme væk og blive til noget.

Hun tager derfor med kyshånd imod udfordringen, da hun får en praktikplads på den lokale avis hos venindens far. Han ligger midt i en barsk skilsmisse, og snart opstår følelser mellem den voskne redaktør og den 16-årige pige.

Følelser, der får kæmpe konsekvenser for resten af Astrids liv, og som i sidste ende inspirerer til forfatterindens fremtidge værker.

'Unge Astrid' er en rørende coming of age-fortælling, der giver os et indblik i kvinden bag 'Emil fra Lønneberg' og 'Pippi Langstrømpe'. Filmen er instrueret af Pernille Fischer Christensen (En Soap) og har også Trine Dyrholm på rollelisten.

I den altoverskyggende rolle som Astrid ses Bille Augusts datter, Alba August, der formår at skildre en af litteraturens kæmper med både barnlig naivitet og rolig dybde. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (181 votes)
4.9
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Pernille Fischer Christensen får demonstreret, hvorfor det er en fordel for filmen og dens publikum, at det er en instruktør med en kvindes erfaringer, der har dirigeret forløbet." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... filmen [er] en meget velturneret og sine steder rørende film, hvor Alba August imponerer i den altdominerende hovedrolle som Astrid ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Unge Astrid' er i det hele taget et skoleeksempel på, at man ikke behøver genopfinde den dybe tallerken for at skabe stor filmkunst." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er en lille historie, der ligger i kernen af 'Unge Astrid'. Men den bliver foldet så stort ud, at man kan undre sig over, at der er plads til så meget i en film på to timer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Danske Alba August er ganske enkelt fænomenal i den helt centrale rolle som Astrid ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Selv om man nu i et par år har vidst, at unge Alba August var et stortalent i svøb, er jeg alligevel nærmest paf over overskuddet, friskheden og den modne kompetence i hendes præstation." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Unge Astrid' er så klart fortalt, at publikum sætter sig bedre tilrette og nyder den rene fortælling. Alba August har stort liv og mægtig udstråling i hovedrollen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Louise

En flot og rørende skildring, hvor Alba August virkelig gør det godt.

Gitte

God og rørende fortælling, som giver et godt indblik i Astrid Lindgrens liv. Kan klart anbefales.

Spidermanuser/166287

Fin film om en forfatters barndom/ungdom før vi andre stifter bekendtskab med så stor en børneforfatter.
Mange minder fra hendes egn og derfra hendes verdensberømte fortællinger fra Emil til Madichen.
Godt spillet af Alba, Trine osv

Biancauser/121617

Alba August er fantastisk som unge Astrid. Filmen er velkomponeret og rørende. Kan varmt anbefales

Anne

Helt igennem en fantastisk beskrivelse af Astrid Lindgren's unge liv.

jeanette

******** virkelig flot film.. se den...

Ghita

Dette er god og fin fortælling, som berører datidens syn på børn født uden for ægteskab. Astrids unge liv tager en afgørende vending og hun må tage nogle svære valg. Filmen kan varmt anbefales.

Hanne

En fantastisk god film så indlevende en fortælling om Astrid Lindgren’s ungdom

maj-br

Meget fin film, havde nu også håbet at se lidt mere omkring Astrid Lindgrens karriere. Rørende livshistorie, sikken en kamp, som hun bare gik i gang med, både som kvinde, enlig mor, og tidens religiøse præg. Godt kæmpet, Astrid.
HELT FANTATISKT skuespil af Alba August, sikkent et talent. Alle spillede godt.
Kan kun anbefales at se, jeg fik stor lyst til at se mere om Astrid Lindgrens liv.

jeanette

Fantastisk film. God fortælling. Rørende. Tiden flyver. Tankevækkende. Dygtige skuespillere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.