Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Mary og troldkvindens blomst

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en magisk og let dramatisk stemning. Der er en række scener med let dramatisk og truende indhold. I flere scener bliver hovedkaraktererne forfulgt af fjendtligtsindede væsner. I andre scener lokkes hovedkarakteren ind i en tåget og dunkel skov med forheksede blomster. I en scene ses en masse figurer med mærkelige, let uhyggelige masker for ansigtet. I flere scener ses forheksede dyr indespærret i små bure, og hovedkaraktererne trues og tages til fange af en troldkvinde. Da filmen er animeret og foregår i et eventyrunivers, da hovedkarakteren er handlekraftig og da de dramatiske hændelser forløses positivt vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.01.2019
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Meari to majo no han
|
Versioner: se alle
2D - japansk m/ danske tekster, 2D - dansk tale
|

Den japanske animationsfilm 'Mary og troldkvindens blomst' handler om en ung pige, som får magiske kræfter af en fortryllende blomst.

Mary er ellers en helt almindelig pige, som har svært ved at falde til på landet uden eventyr eller nye venner. Men da hun en dag følger efter en kat, opdager hun en lysende blomst og et gammelt kosteskaft.

Kosteskaftet kan flyve og tager hende med over skyerne til en magisk skole for troldmænd og troldkvinder.

Skumle planer lurer nu under den fortryllende overflade, mens Mary prøver at finde hendes plads i verden.

'Mary og troldkvindens blomst'-instruktøren står tidligere bag den Oscar-nominerede film Marnie - min hemmelige veninde, og historien er baseret på børnebogen 'The Little Broomstick' af Mary Stewart.

Filmen vises både med dansk og japansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
5
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Hvor Hayao Miyazaki gav os fornemmelsen af at svæve med ind i et frit fabulerende univers, underholder Hiromasa Yonebayashi i smukt realiserede animationer uden at sætte fantasien helt fri. Det gør på sin vis historien mere tilgængelig ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Det er en gave, at der stadig laves film, der ikke forsøger at overdøve larmen ved at skrue op for effekterne, men er nærværende på en måde, der åbner op for det smukke i verden." (Eini Carina)

  • Weekendavisen

    "Filmen tager ikke ret mange mange chancer, men den er klart fortalt og værd at se igen. I hvert fald er det sund magi fra en ny japansk ledestjerne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cathrine

Ghibli-esque stilen fanger mig hver eneste gang, en super sød film som er ligetil og med masser af spænding og mystik. Rigtig gode karakterer og virkelig flotte scener.

Mads

den er udmærket, men det når ikke disney til sokkeholderne

Lisbeth P.

Studio Ponoc står bag denne perle i en meget genkendelig Ghibli-esque stil, der er en visuel oplevelse i en klasse for sig selv. Dette skyldes naturligvis at folkene bag filmen er tidligere Ghibli-ansatte, men ikke alt er det samme.
De ting man elsker ved en Ghibli-klassiker er også at finde i Mary og troldkvindens blomst, men i modsætning til et Miyazaki-manuskript er historien her mere klassisk i opbygning. Fra A mod B frem for løbende påfund. Det gør plottet struktureret uden at gøre det hele forudsigeligt.
Gode karakterer, flotte scener og et dejligt soundtrack er blot nogle af de ting der gør Mary værd at se. Selvfølgelig især med de originale, japanske stemmer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.