Cookie- og Privatlivspolitik

If Beale Street Could Talk

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en varm, trist og konfliktfyldt stemning. I flere scener ses mennesker i følelsesmæssig affekt. I en dramatisk scene skubbes og sparkes en person, hvorefter en politibetjent udviser en stærk truende adfærd. I en anden scene ses arkivfotos med tilfangetagne og døde mænd og politifolk, der slår med knipler og truer med pistoler. I en tredje scene slår en mand en kvinde, så hun falder. I en fjerde scene skriger en kvinde voldsomt, da hun konfronteres med en traumatisk hændelse. De dramatiske hændelser er imidlertid ikke udpenslede og hovedkaraktererne er handlekraftige. Endvidere skildres også en varm og tæt familie- og kæresterelation. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.02.2019
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
If Beale Street Could Talk
|

Dramaet 'If Beale Street Could Talk' foregår i 70ernes Harlem, hvor et ungt sort par forelsker sig midt i en racediskriminerende tid.

Barndomsvennerne Tish og Alonzo finder sammen en smuk forårsaften, og snart venter de et barn. Først skal de modstå Alonzos religiøse familie og deres fordomme om et barn uden for ægteskab. Men parret møder desværre hurtigt endnu større udfordringer.

Alonzo fængsles for en voldtægt, han ikke har begået, og systemet giver ikke meget for en sort mands protester. Nu må Tish og hendes familie kæmpe for at bevise hans uskyld, inden et barn bringes til verden.

Den Golden Globe- og Oscar-nominerede film 'If Beale Street Could Talk' er instruktøren Barry Jenkins' opfølger til Oscar-vinderen Moonlight, der også handlede om kærlighed imod alle odds i en kultur præget af race.  

Filmen er baseret på novellen af den legendariske forfatter James Baldwin, og handlingen foregår denne gang i en brydningstid for det sorte Amerika. En tid hvor mulighederne lå inden for rækkevidde, mens raceadskillelsen blot lå få år tilbage. (copyright: kino.dk)  

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'If Beale Street Could Talk' blotlægger på original, intelligent og øjenåbnende vis racehadets vidtrækkende og grunduretfærdige konsekvenser for USAs sorte befolkning." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "'If Beale Street Could Talk' er en stor film om kærlighed, både mellem mænd og kvinder og mellem forældre og børn, men den styrer i frustrerende grad uden om det, der kunne have været mest interessant." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Den følelse af melankoli, af forbandet blod, af ren filmpoesi, som Jenkins får malet frem, er [...] helt sin egen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Jenkins [har] igen lavet en vigtig film om en historie, der aldrig kan blive fortalt for sidste gang." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... i modsætning til den rå nærhed i 'Moonlight' kommer Jenkins her aldrig ind under huden på sine unge elskende." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Miss Hearts

Som Flavia skriver, var det en fantastisk historie.
Men jeg er bestemt ikke enig i, den var kedelig.
Jeg synes den var tankevækkende og en rå, hudløs øjenåbner.

Dan

Denne film var noget overraskende, en af de film man ikke har så let ved at slippe. Den maner til eftertænksomhed. Ville ønske bogen var udgivet på dansk, jeg tror måske den ville være endnu bedre end filmen. Håber også vi får meget mere at se til Kiki Layne i fremtiden, hun er en lovende skuespillerinde.

Peruser/694587

Den første times tid var intens og greb mig. Derefter ebber det noget ud.

Sidste ca. tre kvarter slæber sig tungt afsted.

Filmen kunne sagtens have været kortet 20 minutter ned uden at den derved kom til at fremstå overfladisk.

Flaviauser/239103

De havde en fantastisk historie at fortælle, og så lavede de en mega kedelig film. En skam.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.