Cookie- og Privatlivspolitik

Harry Brown

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.05.2010
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harry Brown
|
'Harry Brown' er en ny britisk thriller med Michael Caine som selvtægtsmand.

Brown, en tidligere marinesoldat og enkemand, lever et ensomt liv i et af Londons mere rå områder.

Da Leonard, hans bedste ven, myrdes, tager Harry loven i egne hænder.

Detektiverne Alice og Terry sættes på sagen, og en lokal bande er fra starten i deres søgelys. De afhører bandens leder Noel men har ikke nok på ham til at holde ham fængslet.

Alice får mistanke om, at det er Harry, som står bag mordene i bandemiljøet, men hun er i et kapløb mod tiden for at standse det endelige, blodige opgør.

'Harry Brown' er Daniel Barbers spillefilmsdebut.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (82 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selv om man beundrer Michael Caine, føler man ingen glæde ved at få fortalt en moralsk mudret historie om blodig selvtægt endnu en gang. Som et déja vu, man gerne havde undværet." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Filmen ender som en ublu glorificering af vold mod de "ækle narkomaner". Fans af Michael Caine kan måske alligevel overveje at snuppe filmen på dvd. ... Det er mesterligt skuespil i en dårlig film." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... efter den stærke og afdæmpede start hopper kæden a’: filmen går i splatter-vold og ikke engang Michael Caines mesterlige, neddæmpede spil kan redde den. Alligevel er den værd at se, for Michael Caine er en vidunderlig skuespiller." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Det er bostavelig talt voldsomt underholdende med Caine i topform ... og med den debuterende instruktør Daniel Barbers overbevisende miljøskildringer." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Filmen oser af civilisationslede og er ikke for sarte sjæle. Den er til gengæld en film, der bare ikke vil slippe sit tag i publikum, og som lever videre, om man vil det eller ej, længe efter man har forladt biografen. Og taget en omvej hjem." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... synet af sådan en ’storbyjungle’ med euforiserende drivhuseffekter glemmer man ikke lige med det første. ’Harry Brown’ hænger også meget godt ved. Ikke takket være sit noget vaklende handlingsskelet, men pga. sin fortættede atmosfære, sit temmelig usædvanlige pensionistportræt – og Michael Caine i lange baner." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sylvester

Ekstrem god film, hvor du virkelig bliver revet med. Kunne græde flere gange, af ren medfølelse.

Camilla BK

Filmen var egentligt ok.
Først og fremmest synes jeg Michael Caine var født som rollen Harry Brown. Hans skuespil, og gælder da også de andre i filmen, var super godt.
Jeg synes filmen både var klam, skræmmende, god og sørgelig, og det at den indeholder netop alle disse ting er en god ting i mine øjne.
Selve historien i filmen var spændende og jeg synes ikke det var en film man sad og gabte til

Filmen gjorde et sådan indtryk på mig at jeg gik rundt og havde det helt underligt bagefter.

4 stjerner herfra

Frank

Okay film

Lars Michael

Ikke et mesterværk, men godt skuespil.
lidt af noget man har set og hørt om,en god aftens film.

Michael

Harry Browns kvarter er styret af voldelige stofmisbrugende unge mennesker. I en scene, hvor tre af dem bliver afhørt i anledning af mordet på en Leonard Atwell, finder vi ud af, at det er en dårlig opvækst, som disse vandaler har til fælles. Der er enten tale om en misbrugende/voldelig forælder/stedforælder eller en dræbt lillebror, der ikke kunne beskytte sig. Storebror går med pistol for at rette op på fejlen.

Atwells bedste ven, Harry Brown, er lige blevet enkemand. Hans datter døde, mens konen var i live. Brown er tidligere marinesoldat. Han vidste, at han måtte lægge sin voldelige fortid bag sig for at kunne passe sin familie. Han er nok den far, som de unge mennesker har manglet. Paradoksalt nok vil Harry Brown ikke ordne de unge med kærlighed, men med vold. Udgangspunktet er, at du ikke kan opdrage et barn til en kærlig personlighed med vold - men du kan godt fjerne vold med vold, og det er en kamp for kærligheden.

Det lyder komplekst, men filmen er egentlig ret så enkel. Browns forhold til den afdøde Atwell og familien er ikke særligt detaljeret beskrevet. Hans selvtægt bliver aldrig rigtigt reflekteret. Dette skyldes til dels den kendte kliché, hvor det kun er en enkelt politibetjent i afdelingen, der faktisk er kompetent nok til at håndtere situationen på den rette måde. Dette bidrager ikke til en diskussion til selvtægt, men fungerer som en undskyldning for Brown til at fortsætte pga. dårligt politiarbejde. Så refleksionsværdien i filmen er forholdsvis lav. Observationsværdien er tilgengæld skyhøj.

Browns hævntogt er hamrende atmosfærisk - dette gælder især i belysningen. Da den gamle mand skal skaffe sig et våben, så går han hen til de lokale dealers. Her går han igennem en hashplantage, der bliver lyst op af varmelamper. De oplyste grønne blade oplyser Brown med deres giftige farve. Han skal skaffe våben fra de mest ubehagelige typer på planeten. Jeg kan skære spændingen i skiver og indtage dem som euforiserende stoffer.

Filmen har atmosfære og følelse fra en ekstremt velspillende Michael Caine (jeg henviser til min overskrift), men det er i sidste ende ikke meget andet end et slagteri, hvor motivation er klar, og konklusionen er uklar. Drabene bygger i øvrigt op til et ret så underligt twist i slutningen. Jeg spolerer naturligvis intet, men jeg fandt det underligt, at filmen forventede, at jeg ville blive chokeret af twistet. Der er som sådan ingen choks at finde her.

Jeff

Old man Michael Cane kicking ass. I believed it…

Henrikuser/188833

En film, som venstrefløjens pladderhumanister vil elske at hade. Voldsofrene får opmærksomheden og sympatien. Her er ikke noget med, at gerningsmanden (der måske/måske ikke har siddet skævt på potten) bliver gjort til offer, som det er rutine i mainstream-medierne. Her bliver voldspsykopaterne fremstillet som det, de er, forsumpede og uden moral.

Og de får bøllebank og det, der er værre af Michael Caine, der leverer en mesterlig præstation.

Forudsigeligt nok er Journalistisk Venstrepartis filmanmeldere lunkne...

Wayne

Flot spil af Michael Caine - han bliver ikke vist som en uovervindelig superhelt, men klarer sig med de midler han har. Generelt viser filmen hvad vi ved i forvejen - jævn alle Ghettoer med jorden. Først derefter slipper vi af med problemerne.

S. Rico

Harry vil gerne kunne gå trygt rundt i sit eget kvarter. Og når politiet ikke kan gøre noget ved det, må "nogen" andre gøre noget. Uhyggelig stærk socialrealistisk skildring af miljøet i en temmelig belastet bydel. Caine er som altid super god, og filmen tager fat i sit publikum.
Og moralen? Skal der nødvendigvis være sådan en...?
Jeg kan blot konstatere, at jeg efter filmen kiggede ud af vinduet og glædede mig over at bo i en fredelig dansk provinsby.

Berit I Hanssonuser/8193

Need I say more? En super syret film, der leder tankerne hen på Clinten i én af dennes bedste film i nyere tid "Gran Torino".

"Harry Brown" er voldelig, hård og giver (måske?) et billede af, hvordan den virkelig verden også kan se ud... Virkelig god film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.