Cookie- og Privatlivspolitik

John Wick 3: Parabellum

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionfyldt stemning og indeholder talrige scener med brutale, blodige og udpenslede drab. Vi ser mennesker slås brutalt og langvarigt, falde fra stor højde ned på gaden, sparkes af heste, brændemærkes, skærer en finger af, skydes i hovedet, stikkes i øjet med en kniv, gennembores af sværd og rammes af økser mens blodet sprøjter. Selv om filmen foregår i et urealistisk actionfilmunivers, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.05.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
John Wick: Chapter 3 - Parabellum
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Med filmen ’John Wick 3: Parabellum’ er Keanu Reeves tilbage for tredje gang i rollen som den dødsensfarlige og pensionerede lejemorder John Wick.

Lyt til: Podcast om danskeren der "skød" Keanu Reeves

Denne gang får John Wick alverderns dræbere på nakken, da han har forbrudt sig mod den internationale lejemorder-orden. Der er derfor nu en stor dusør på hans hoved – intet mindre end 14 mio. dollars.

Instruktøren fra de to første actionfilm John Wick og John Wick: Chapter Two er her vendt tilbage sammen med Keanu Reeves, der for tredje gang deler øretæver ud nu i ’John Wick 3: Parabellum’.

Der bliver desuden udviklet en prequel tv-serie i samme univers, 'The Continental', der skulle komme til at have en gæsteoptræden af Keanu Reeves, hvor man kan forestille sig, at det famøse lejemorder-hotel kommer til at spille en central rolle ud fra seriens titel at dømme. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (205 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Man kan godt finde enkelte huller i logikken i John Wicks verden, men som velkomponeret underholdning, hæmningsløs ramasjang og stilsikker action er filmen uovertruffen." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Det sker en hel masse, og alligevel sker der ikke rigtig noget; i hvert fald ikke noget, man behøver at tænke over. [...] Det vigtigste er, at det ser fedt ud." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det minder mere om et generisk computerspil end biograffilmaction." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der er meget, man ikke kan tro på i 'John Wick 3', hvis man bedømmer den på de forkerte præmisser. Men når Keanu Reeves slår fra sig, tror man på det. Og så er man komplet ligeglad med alt andet." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Claus

Der skal meget til for jeg er mundlam over noget action i film, men jeg må ærlig indrømme at John Wick 3 har nok det bedste action jeg har set siden den første John Wick udkom. Der er virkelig ingen ord der kan beskrive hvor tilfredst jeg er med filmen, der er nok ikke noget film som kan nå op på det nevø som John Wick 3 kan, men det er ikke alt som er perfekt.

De positive ting: som tidligere nævnt er action det bedste i hele filmen og nok det bedste i hele serien. Det hele er så vel koreograferet og så godt udført at man sider og er helt mundlam, jeg kan ikke forstille mig hvor lang tids palning det måtte havde taget. Der er mange gode scener at jeg ikke ved hvor jeg skal starte. Den første gode kamp scene som også er den bedste er en kniv kamp i dette gamle våben samling, hvor alt blive brugt som et våben samt det hele næsten er et stor lang take med få klip. Den næste stor kampscene er i anden ark, hvor John får hjælp for en gamle kollega Sofia spillet af Halle Berry. Hvor vi ser hvor dødelig hund kan være vis de er trænet ordligt, jeg kan ikke glemme den store kamp til sidste hvor der der må tage store våben samt ammunition i brug.

Skulespillet er også i top from. Jeg har især stor respekt for Keanu Reeves, for han gør alle sine stuens selv. Ligesom at der er flere skulespiller som er begyndt at gøre deres egens stuens, men Keanu er så overbevisende at jeg tror at han godt kunne være en professionel assassins for real.
Da jeg hørt at Halle Berry skulle være med i filmen skal jeg være ærlig at jeg ikke troede at hun ville være god nok, Men jeg må spise mine egen ord. Hun er virkelig en bad ass women i filmen, jeg er 100 % sikker at hun har modtaget den same type træning som Keanu Reeves. Halle spiler Sofia hotel manager for et af de mange hoteller som ejes af den hemmelige organisation samt gamle kollega til John Wick.

Vi får også endelig se hvorfor hvor gode hotel holet er til at kæmpe villig er så dejligt man kan godt sige at det er en ballet af ødelægges. Musikken er også rigtig god til at fange øjeblikket.
De negative ting: jeg skal være ærlig at de negative ting jeg her kan ses om småfejl for nogle men for mig var det lift for meget. Først er der visse kampscener hvor man kan se at der er blive brugt CGI, men det er ikke noget man vil lægge mærke til kun vis man leder efter det eller man har set for mange film. Den anden ting er visse beslutninger der bliver taget af forskellig charter, jeg vil ikke sige hvad for nogle det er for dette er en no spoiler anmeldes, men jeg syntes godt man kan mærke at det er den tredje film i en serie, jeg sag med mange spørgsmål da 3 ark kom. Lag os bare sige at det godt kunne være beder. En anden ting er den sidste kampscene i 3 ark der føles virkeligt langtrukken jeg siger ikke nej tak til godt action men der brugte nok være cut bare 4 min af den scene så ville det være perfekt i mine øjne.

Alt i alt er John Wick 3 Parabellum endnu en suses film i serien men nok det bedste action, godt skuespille arbejde hele vejen rundt. Det der holder filmen tilbage er en til tider dårlig historie valg samt nogle scener er langtrukken. Med ud over det er det en film som jeg vil anbefalede alle om at se, derfor ender John Wick 3 på 4 stjerner.

Mohammad

Glæder mig til at se den

FilmFyr

Den tredje film om John Wick leverer stadig brutale og effektive actionsekvenser, der både får pulsen op og frembringer et smil på læben hos den indre drengerøv.

Dog skal der ikke lægges låg på, at i forhold til 2'eren (som i mine øjne ved et gensyn, er en nærmest perfekt actionfilm og voldsopera), så skuffer 3'eren.
Den samler trådene op fra 2'eren, men i stedet for at runde det af (som jeg havde forventet), så kører den videre i samme spor og udvider situationen og universet endnu mere.

På en måde er jeg glad for at der kommer en 4'er, for jeg er rigtig godt underholdt af filmene og nyder den kaotiske og voldsomme action den frembringer.
Men jeg synes også at de bør at få afviklet tingene, før at John Wick sagaen løber for meget i ring, hvilket jeg allerede nu føler at den lidt gør.

Dertil skal det også siges, at klimakset ikke føles nær så velfungerende og smooth som den gjorde i forgængeren, og at "skurken" havde noget humor der virkede for out of place, hvilket var mere distraherende end sjovt.

Men for hvad John Wick Chapter 3 nu har at byde på (hvilket er knaldgode, kreative og fede eksekverede actionsekvenser), så er den helt klart værd at se i biffen.

Bent Lykkeuser/104337

Vi er 5 som har gået i bio hver anden uge i +20 år, denne film får en placering i bund 3. Ham der bestemte filme købte aflad ved at give kaffe bagefter.

HVIS du er gamer og gerne vil se et computerspil på film, masser af slåskamp og næste ingen handling, så gå ind og se denne film, ellers lad være. Havde flere gange undervejs lyst til at gå, kedelig trods masser af action og splat. Må åbenbart have sidde så stille og haft så lav puls, for mit apple watch registrede en halv time søvn undervej (sov trods alt ikke).

Mvh
BLK

Henriette69

de 2 første Wick-film??

Jen Headuser/1439276

Jeg skulle lige til at skrive det samme.

tim

2:10 timer lort

Peruser/695729

Der er gang i den fra start til slut, yderst gode scener med stor kreativitet, klart bedre en 2 ereren

Julius

Det er svært at gå ind til den tredje John Wick-film uden den mindste forudsætning om at man bliver forkælet med storstilet action, afskårne lemmer og eksploderende kranier. Vi ved efterhånden præcis, hvad vi skal forvente, og alligevel formåede Chapter 2 og nu også Chapter 3 at overraske.

John Wick var en supersimpel actionfilm, der foregik i et sjovt og absurd univers. Debutantinstruktøren Chad Stahelski kom fra en karriere som stuntmand, og det viste sig. Historien var der intet hold i, men action var der nok af, og flot og troværdigt var det. Væk var det håndholdte kamera, der klippede hvert sekund, og ind kom danske fotograf Dan Laustsens underskønne totalbilleder med flere farver end en pose Skittles.

Pludselig kunne man se, at Keanu Reeves i den grad ikke har mistet kampevnerne fra The Matrix, snarere tværtimod, og at han er født til at spille den mentalt iskolde lejemorder John Wick. Så kommer Chapter 2, hvor vi virkelig bygger videre på universet, og størrelsen på filmen også vokser. Pludselig er vi i flere lande, på større locations, flere navnløse skurke med flere akrobatiske actionsekvenser. Og bum.

Parabellum åbner hvor Chapter 2 slap, nemlig hvor Wick er blevet bandlyst fra lejemorderordnen, og har en time til at slippe væk, før den største dusør på ham åbnes. Dernæst er det ham mod hvad der synes at være en verden af lejemordere, og i de følgende to timer ser vi Keanu banke, skyde, bide, brække, slå, sparke, rive, kaste og rase sig gennem de horder af lejemordere, der kommer efter ham, i håbet om at undslippe verden for én og altid. Men som med så mange professioner er man sjældent så heldig at man bare går på pension, og slet ikke når der er en 15 millioner dollars dusør på dig. Derfor skal John finde ud af, hvem der kan ophæve denne dusør, og kan gøre ham til en fri mand igen.

Man skulle tænke at man efter den tredje vanvittige actionsekvens ville blive træt af det, men Stahelskis opfindsomhed gør det simpelthen umuligt. Ét øjeblik er vi på New Yorks bibliotek, et andet er vi i Casablancas slotte og et tredje er vi på Brooklyn Bridge på motorcykler. Mængden af action er fuldkommen latterlig, og man bliver forkælet fra start til slut. Koreografien er intet mindre end hjernevridende, scenerierne smukkere end nogensinde før, og volden er super tilfredsstillende.

Stahelski bliver også bedre og bedre til at ramme balancen mellem ultravold og ultrafjollet, og i Parabellum er der nogle så groteske scener, at man højlydt griner af hændelserne på skærmen. Og det er helt okay. Parabellum har nemlig hele vejen igennem et glimt i øjet, og den er helt klar over hvor absurd hændelserne er. Og i de vanvittigt koreograferede actionsekvenser formår Keanu Reeves virkelig at cementere sig som én af nyere tids bedste actionstjerner. Manden har det fantastisk som John Wick, og man kan mærke passion og inspiration ose ud af filmen, ikke kun fra Reeves, men filmen som helhed. Lyd- og billedsiden er fremragende, og hvert eneste slag og pistolskud mærkes dybt i sædet, og fotograf Laustsens billeder kan udgøre en glimrende plakatportfolio. Parabellum er suverænt den smukkeste actionfilm siden Mad Max: Fury Road.

John Wick-serien er nu blandt de bedste, hvis ikke den bedste, actionfranchises i nyere tid, og jeg håber inderligt vi får set mere til Johns kamp på vej mod helvedes flammer, for hold kæft, hvor er det skønt.

John

Jeg synes virkelig John Wick 1 var god underholdning, så er spændt på at se om dette bliver et hit eller en fuser.
Det er nærmest altid enten eller, med 3'eren i trilogier.

Ses det skal den i hvert fald! :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.