Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Favourite

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en karikeret og humoristisk grundstemning. Den indeholder en del scener med personer, der er i store smerter, er ude af fatning eller udviser selvskadende adfærd. I én scene ses en person blive pisket. I en anden scene skyder en figur pludselig mod en anden. I en tredje scene ses et blodigt udpenslet sår på et ansigt. Da det voldsomme ofte er fremstillet på absurd-komisk vis og de pågældende scener generelt forløses hurtigt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.01.2019
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Favourite
|
Versioner: se alle
2D, 2D Sidste Ch, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Periodedramaet 'The Favourite' foregår i 1708, da England var i konstant krig med Frankrig, og den smågale Dronning Anne sad på tronen.

Anne af Storbritannien sidder i en ukøn situation. Hun hader at reagere og vil meget hellere spise kage, lege med sine 17 kaniner, eller fjolle rundt med sin tætteste fortrolige (og hemmelige elskerinde) hertuginden Sarah Churchill.

Men landet er splittet pga. krigen, og alle forsøger at manipulere med majestæten. Her kommer den politiske aktive Sarah ind i billedet. Hun styrer nemlig mere eller mindre landet fra sin herskerindes sengekammer. Men status quo ændrer sig drastigt, da Sarahs unge, yndige og yderst ambitiøse kusine Abigail ankommer til slottet.

Snart er en bitter, blodig og fuldstændig skamløs rivalisering de to kvinder imellem sat i spil. 

'The Favourite' er et kulsort drama, hvor de historiske begivenheder giver anledning til et af filmhistoriens stærkeste kvinde-trioer i den ene groteske situation efter den anden.

Emma Stone, Rachel Weisz og Golden Globe-vinderen Olivia Colman spiller de tre bærende roller, og filmen er instrueret af den græske anmelderfavorit Yorgos Lanthimos, der senest stod bag The Killing of a Sacred Deer. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (94 votes)
4.2
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Året er nyt, men 'The Favourite' er en af de bedste film, vi får at se i 2019. Det er der ingen tvivl om." (Ida Rud)

 • Filmland P1

  "Det er slaget mellem de tre kvinder, der bærer 'The Favourite', og det er især det hårdhændede og komiske samspil mellem de tre formidable skuespillere Olivia Colman, Emma Stone og Rachel Weisz, der løfter filmen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er tit vanvittigt morsomt, ofte latterligt, men allermest gennemsyret af en oprigtig interesse og nysgerrig ømhed over for hovedkaraktererne, der spilles med skarp elegance af det formidable trekløver Olivia Colman, Emma Stone og Rachel Weisz." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Parykfilmen 'The Favourite' om seksuelle magtspil blandt kvinder ved det engelske hof er et helstøbt, overlegent værk." (Eini Carina)

 • Weekendavisen

  "Det er år og dag siden, at den historiske genre har slået så stærkt og ramt målet så rent." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kim

Har du været til for-for-forpremiere på filmen, Nicole - og ifald det skulle være et tvivlsomt "JA!!" - kunne du så ikke uddybe det lidt!!?? ;)

Marx

Nah

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.