Cookie- og Privatlivspolitik

Bohemian Rhapsody

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en positiv grundstemning men indeholder også triste passager og scener med skænderier og følelsesudbrud. I en scene, der fremstilles gennem hovedfigurens synsvinkel, opleves hans omverden forvrænget og lettere mareridtsagtigt. Da filmen grundlæggende har en positiv og ofte humoristisk stemning, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bohemian Rhapsody
|
Versioner: se alle
2D, Sing-A-Long (uden danske tekster), 4DX 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7, Sidste chance, Særvisning, Særvisning
|

Den biografiske film 'Bohemian Rhapsody' handler om Queen, et af de største rockbands nogensinde, og deres karismatiske forsanger Freddie Mercury.

I starten af 70erne møder den unge immigrant Freddie et lille band, der mangler en forsanger. De kalder sig Queen og sparer sammen til at indspille et album.

Freddies vilde fremtoning og ikke mindst hans imponerende vokal baner hurtigt vejen for et regulært gennembrud, og snart er Queen på alles læber og på alle hitlister.

Bandet har en fremragende kreativ periode, hvor de unge briter bl.a. lukker sig inde på en bondegård for at skabe et af mesterværkerne indenfor rockmusik, nemlig den eksperimenterende 'Bohemian Rhapsody'. Men bag kulissen lurer tragedien, da Freddie kæmper med at finde sig selv, sin seksualitet og i sidste ende at føle sig elsket i en verden, hvor han aldrig har følt sig accepteret.

'Bohemian Rhapsody' er en biografisk og musikalsk hyldest til Queen og Mercury, der døde af AIDS i 1991. Dramaet bygger op til deres legendariske Live Aid-optræden 1985, og de mange populære sange får godt med spilletid undervejs.

Skuespilleren Rami Malek, der slog igennem i tv-serien 'Mr. Robot' og for nyligt i Papillon, har med uhyggelig overbevisning forvandlet sig til musikikonet, mens de oprindelige bandmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, har fungeret som producenter på filmen. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1618 votes)
5.2
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Queen var en alternativ familie på godt og ondt for frontmand Freddie Mercury, og historien om den musikalske familie er fortalt med en smittende varme og blik for den gode historie." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... Rami Malek kan være ret sikker på en Oscar-nominering for sit struttende portræt af den selvtillidsfulde forsanger." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Bohemian Rhapsody' fungerer [...] klart bedst i de musikalske sekvenser ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Bohemian Rhapsody' er ikke sofistikeret, men bare en uforbeholden hyldest til Queen og især Freddie Mercury." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Rami Malek [...] leverer en transformativ magtdemonstration i hovedrollen som Mercury." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... 'Bohemian Rhapsody' er [...] en film, der falder i to halvdele. Den første er en komedie. Den anden en tragedie. Den første er jeg ret vild med. Den anden er jeg meget lidt vild med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Bohemian Rhapsody', som den naturligvis hedder, er måske ingen stor film, men den er godt lavet og vildt underholdende, tilmed." (Klaus Lynggaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henriette

God biografisk film om Queen og i særdeleshed om Freddie M, som spilles fantastisk af Rami Malek. Velfortjent Golden Globe, men er rollen også til en Oscar...!?
Kostumerne i filmen er spot on for perioden.
Sjov ide, at der snart kommer en version af filmen med sang-undertekster og dermed som "sing along"! ;-)

bentuser/87315

en helt igennem fantastisk fil og en fantastisk præstation af Rami.
meget rørende film som var sjov og gribende.

maj-br

Stor film, gode skuespiller. Dejligt at genhører musikken. Trak også lidt tårer. Hvor vi savner Freddie Mercury, han var så meget KING i QUEEN.
Kan kun anbefales at se :-)

Anne Dorthe

Jeg er ikke så gammel at jeg fik lov til at opleve Queen med FM live. Så den her film er det tætteste, jeg er kommet på at opleve FM. Og sikke en oplevelse. TAK.

Tine Damgaarduser/863623

Skal ses minimum 1 gang i biografen!

Ove

Simpelthen fantastisk - en film der har det hele. Den er både sjov og alvorlig og så er det hele krydret med en masse fantastisk musik.

Clara

Fuldstændig blæst bagover! Sikke et mesterværk af en film! - og sikke en sublim præstation af Rami Malek! Den her er en Oskarvinder. Skuespillet, scenografien, musikken spiller bare i top klasse.
Jeg er noget af en Queen-fan og havde høje forventninger til filmen. Faktisk var jeg nervøs for at se den, fordi jeg var bange for at den ikke ville være Queen værdig. Men det viste sig af mine bekymringer på intet tidspunkt var begrundede. Jeg gik derfra med tårer i øjnene - ja så overvældet var jeg. Jeg har snakket med mange, der før filmen ikke var Queen fans, men er blevet det senere hen.
Denne film var helt klart både Freddie Mercury og resten af Queen værdig! Gør dig selv en tjeneste og tag ind og se den på det store lærred - DETTE ER EN BIOGRAFFILM!

Peace out!

Ulrichuser/887499

Det er gennemført. God filmoplevelse med nogle overraskelser og uddybninger af, hvem FM og Queen var.

Piauser/710688

Rami er Freddie - filmen sidder længe - meget længe i sind og krop..så flot lavet. Rami må være Oscar favorit

Mieuser/605909

Rami Malek spiller rollen som Freddie Mercury til perfektion. Flere gange er jeg i tvivl, om det er Freddie selv, der er tilbage blandt os.
Stor ros til samtlige skuespillere, og også et skønt og gribende manuskript.
Bedste film jeg nogensinde har set.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.