Cookie- og Privatlivspolitik

Skammerens datter II: Slangens gave

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning veksler mellem at være dramatisk, dyster og rolig og varm. I flere scener er hovedpersonerne i fare, og man ser overnaturlige hændelser samt mennesker, som kommer til skade. I et flashback ses en mand, som skriger desperat bag tremmer, mens der krydsklippes til en livløs dreng. I en anden dramatisk scene, som foregår i et fangehul, falder en gammel mand ned af en lang trappe, hvorefter han sparkes af en fangevogter, mens en anden mand piskes og skriger af smerte. I flere dramatisk scener bliver far og datter overfaldet og truet med kniv af en ondsindet mand, som er sortmalet i ansigtet, og i én uhyggelig scene befinder en hovedperson sig i en fangekælder, hvor han hører hviskende stemmer og ser syner fra fortiden; han ser bl.a. flere gange sin døde lillebror med blodigt tøj, og i en efterfølgende scene ses en ond kvinde med blod om munden i samme kælder. Idet filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers, og idet den også indeholder flere lange, rolige scener samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.01.2019
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skammerens datter II: Slangens gave
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio
|
Skammerens datter: Slangens gave

Fantasy-filmen 'Skammerens datter II: Slangens gave' er efterfølgeren til Skammerens datter fra 2015.

Filmen følger pigen Dina, der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner og lever en nomade tilværelse på flugt. Dina og hendes familie er kommet til Højlandet i flugt for den onde Drakan, der har overtaget magten i Dunark.

En dag møder hun en mystisk mand, der påstår at være hendes far - og det er ikke hvem som helst, det er nemlig sortemesteren Sezuan, som har evnen til at få folk til at se og føle ting. Melussina advarer Dina om at høre på ham eller følge efter ham, men Dina kan ikke tæmmes. 

Da hendes bror Davin og ven Nico tages til fange og indespærres på Sagisborg, slår Dina sig sammen med sin far, der hjælper hende med at finde nogle helt nye evner. Nico, bedre kendt som fyrsten Nicodemus Ravens må nemlig ikke blive opdaget på borgen, da han i såfald vil blive henrettet af Drakans styrker.

'Skammerens datter II: Slangens gave' er instrueret af manden bag Antboy, og er baseret på det tredje bind i bogserien 'Skammerens børn' skrevet af Lene Kaaberbøl om magiske evner, drager og onde regenter, der kan placeres i samme kategori med lignende fantasy-universer som Harry Potter-universet. 

Alle skuespillere er tilbage i rollerne som Dina, Nico, Davin og Våbenmesteren, men Peter Plauborg som Drakan er blevet erstattet af Mikkel Arndt. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (150 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "Selv i de kyndige hænder på talentfulde Ask Hasselbalch, der tidligere har instrueret de virkelig gode 'Antboy'-film, er den anden filmudgave af 'Skammerens datter' endt med at blive mere middelaldermelodrama end medrivende fantasy." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... en prangende spillefilm, der indholdsmæssigt opleves som et afsnit af en tv-serie, hvor man bare skal holde en populær gryde i kog." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "'Skammerens Datter II - Slangens Gave' er på alle måder voldsommere end den første. Mere dyster, mere dyb. Og flottere. Uden at ryste på hånden tager Ask Hasselbalch over fra Kenneth Kainz, der instruerede den første film." (Stephanie Caruana)

 • Ekstra Bladet

  "Der er fart og tempo over feltet og den tekniske side af sagen (inklusive en monstrøs søslange) fejler som sådan ikke noget. Man har skruet op for alle knapper i forhold til etteren, men det er ikke nogen ubetinget fordel, da man herved taber en del på de indre linjer." (Henrik Queitsch)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Walteruser/1082033

Filmen her er et godt eksempel på en god nordisk eventyrfilm. Syntes - i hvert fald uden at at have læst bøgerne - at denne fortælling er vellykket.

Metteuser/955494

Natursmuk stemningsfilm, der er inspireret af bogen Slangens gave, men hvor kun få dele er taget med i filmen. Elskede bøgerne som barn og filmen har også taget bogens stemning med, men mangler mange gode scener fra bogen. Hvis jeg ikke havde læst bogen, har filmen dog en fin handling og kan inspirerer til bogen, men for en stor fan af bogen, sidder jeg desværre tilbage og er lidt skuffet.

Lucaas

Jeg syntes det var en rigtig god film, men jeg syntes dog det kunne ses og mærkes på handlingen at det var flere bøger kogt ned i en film. Grafik og skuespil syntes jeg var godt, og jeg var bestemt ikke kedet. Jeg syntes alt i alt det var en god film.

Julie

Overordnet set god film, dog..
synes jeg at den var for kortfattet. Tingene sker hurtigt og er hurtigt overstået igen. Jeg er dog rigtig vild med Dinas forhold til hendes far, det måtte der bare gerne ha' været meget mer' af. Altså jeg føler jeg mangler noget mere, lige pludselig var den bare færdig-følelsen.

Filmen var filmet i flotte omgivelser og jeg er vild med skuespillerne.

Martinuser/569285

Skal begynde med at sige at jeg ikke har læst bøgerne, så jeg går ikke ind med en forudindtaget mening om hvordan jeg forventede filmen ville være.

Filmen er optaget i virkelig smukke omgivelser. Det er storslået natur og man sætter sig hurtigt ind i universet. Men netop det gør også at man forventer at der er mange statister. Det er sjældent jeg har set en "kæmpe hær" på omkring 20 mænd. Og det samme gør sig gældende når nogle klaner mødes. Ligner et klubmøde i frimærke klubben. Og i samme dur... Et forrådskammer der skal holde vinteren over er langt større end 6-7 skinker og 2-3 reoler med forråd. De små ting gør bare at man ikke rigtig fornemmer storheden, men straks tænker lille dansk produktion.

Selve skuespillet er godt. Dina spillede godt og var troværdig i hendes rolle. Drakan manglede det bid og syge blik som vi havde fået ind under huden i første film. Han var slet ikke skræmmende men så bare lidt syg ud. Dinas far blev spillet godt i modsætning til Nicodemus. Det er ikke ham man kommer til at huske filmen for.

Har givet filmen 4 ⭐️ ud af 6 ⭐️

Vigga

Super god film, ligesom 1´eren! Jeg har aldrig læst bøgerne, men så den første film og har glædet mig til at se 2´eren lige siden. Et fedt univers og rigtig dygtige skuespillere. Kan helt klart anbefales!!

susanuser/413972

Skammerens datter 2 er fantastisk godt lavet og næsten bedre en 1'eren selvom de selvfølgelig skal ses i en sammenhæng. Super sympatisk instruktør, man aner en smule af Ant boy humoren i Skammerens datter 2 hvilket bestemt ikke gør filmen ringere. Skal ses !

Simon

Jeg har blot set/læst første film og bog i Skammer-universitet og for mig var dette en fin forsættelsen fra hvor eneren slap, som jeg klart vil anbefale for fans af serien eller blot dem som nyder en eventyrlig fortælling.

I store træk fungerer filmen glimrende, skuespillerene gør igen et solidt stykke arbejde, især roller såsom Dina og Nicodemus. Scenografien og color-grading giver et flot sammenspil med de naturlige omgivelser som giver en ny velkommen stemning til Dina's rejse.
Skiftning/springene til de foreskellige karakter og hvad de går igennem gør filmen spændende og man lever sig hurtigt ind i verdenen.

Hvad jeg kunne savne i denne film var en smule mere opbygning og et anderledes tempo til tider. Jeg kunne godt lid hvordan historien fokusere med på karakterne og deres rejse fremfor for blot historien eller universet. Trods dette er der tider hvor jeg ville ønske fokuset i fortællingen indkredsede sig skarpere eller fortolkes en smule anderledes, eksempelvis scenerne med Nicolas bro tager mig en smule ud af historien, til trods for han er en fremragende skuespiller.

Dog er dette en god film med et fantastisk univers og karakter man er interesseret i, med flotte scener og god spændings-kurve.

rikke

Jeg har læst bøgerne utallige gange, da jeg var barn, så jeg var enormt glad, da den første filmatisering kom til og lige så spændt ved den her. Jeg var fint tilfreds med den første film, men jeg må indrømme, at jeg har det lidt blandet med den her.

Jeg kan se idéen i at blande 2'eren og 3'eren sammen, men som en stor fan af bog 2, så ærgedede jeg mig virkelig over at jeg ikke kunne få lov til at se dens handling udfolde sig. På samme måde synes jeg heller ikke helt, at 3'erens handling kom helt til sin ret (selvom den var mere præget af dens handling), da blandingen af begge film lidt gjorde at man måtte udelade meget. Af samme årsag følte jeg, at filmen var rushed, og at man, til trods for instruktørens udsagn om at man i denne film ville lære Dina mere at kende, ikke rigtigt gjorde det, da der ikke var nok tid til at dykke ordentligt ned i hende som person. Derfor synes jeg virkelig man bare burde have skilt 2 og 3 ad, så man virkelig kunne gå i dybden med karaktererne i stedet for.

Desværre følte jeg heller ikke at Dinas far var en helt så god fortolkning, da han var alt for hyggelig haha... I bogen er han meget mere mystisk og "slange agtig", men i filmen virkede han lidt mere som en rar hygge-far. Min veninde noterede også, at fløjten burde have været sort ligesom i bogen - små detaljer, men når man går ind til filmen med nostalgi, så tæller den slags ting alligevel lidt :)

Jeg bliver også lige nødt til at nævne Nicolas Bros rolle... Han er en super fin skuespiller, men jeg kunne desværre ikke se idéen i, at han var med. Hans rolle i filmen gav ikke rigtigt nogen mening og det blev sådan lidt overdrevet og unødvendigt.

Jeg vil dog også sige, at det stadig var fedt at se karaktererne, fra en bogserie man så godt kunne lide som barn, komme til live foran en. Farverne var rigtig fine i filmen og jeg synes fx at Nicodemus og Davin fortsat var ligesom jeg havde forestillet dem.

Til folk der overvejer at gå ind at se den, så vil jeg især anbefale den til folk der ikke har læst bøgerne. Jeg tror man værdsætter den mere, hvis man ikke sidder og sammenligner, som jeg fx gjorde :) Men når det så er sagt, så er den heller ikke dårlig, den er egentlig fin nok, men kunne måske godt have været lidt bedre.

Dea<3

En god efterfølger til den første skammerens datter film. Utrolig smuk visuelt; både måden den var filmet, naturen og farverne. Skuespillerene gjorde et flot stykke arbejde, særlig at nævne Rebecca Sattrups portrættering af Dina var formidabelt. I alt en meget overbevisende film, hvor man hurtigt blev draget med i hele skammer universet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.