Cookie- og Privatlivspolitik

Skammerens datter II: Slangens gave

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning veksler mellem at være dramatisk, dyster og rolig og varm. I flere scener er hovedpersonerne i fare, og man ser overnaturlige hændelser samt mennesker, som kommer til skade. I et flashback ses en mand, som skriger desperat bag tremmer, mens der krydsklippes til en livløs dreng. I en anden dramatisk scene, som foregår i et fangehul, falder en gammel mand ned af en lang trappe, hvorefter han sparkes af en fangevogter, mens en anden mand piskes og skriger af smerte. I flere dramatisk scener bliver far og datter overfaldet og truet med kniv af en ondsindet mand, som er sortmalet i ansigtet, og i én uhyggelig scene befinder en hovedperson sig i en fangekælder, hvor han hører hviskende stemmer og ser syner fra fortiden; han ser bl.a. flere gange sin døde lillebror med blodigt tøj, og i en efterfølgende scene ses en ond kvinde med blod om munden i samme kælder. Idet filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers, og idet den også indeholder flere lange, rolige scener samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.01.2019
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skammerens datter II: Slangens gave
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio
|
Skammerens datter: Slangens gave

Fantasy-filmen 'Skammerens datter II: Slangens gave' er efterfølgeren til Skammerens datter fra 2015.

Filmen følger pigen Dina, der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner og lever en nomade tilværelse på flugt. Dina og hendes familie er kommet til Højlandet i flugt for den onde Drakan, der har overtaget magten i Dunark.

En dag møder hun en mystisk mand, der påstår at være hendes far - og det er ikke hvem som helst, det er nemlig sortemesteren Sezuan, som har evnen til at få folk til at se og føle ting. Melussina advarer Dina om at høre på ham eller følge efter ham, men Dina kan ikke tæmmes. 

Da hendes bror Davin og ven Nico tages til fange og indespærres på Sagisborg, slår Dina sig sammen med sin far, der hjælper hende med at finde nogle helt nye evner. Nico, bedre kendt som fyrsten Nicodemus Ravens må nemlig ikke blive opdaget på borgen, da han i såfald vil blive henrettet af Drakans styrker.

'Skammerens datter II: Slangens gave' er instrueret af manden bag Antboy, og er baseret på det tredje bind i bogserien 'Skammerens børn' skrevet af Lene Kaaberbøl om magiske evner, drager og onde regenter, der kan placeres i samme kategori med lignende fantasy-universer som Harry Potter-universet. 

Alle skuespillere er tilbage i rollerne som Dina, Nico, Davin og Våbenmesteren, men Peter Plauborg som Drakan er blevet erstattet af Mikkel Arndt. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (144 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "Selv i de kyndige hænder på talentfulde Ask Hasselbalch, der tidligere har instrueret de virkelig gode 'Antboy'-film, er den anden filmudgave af 'Skammerens datter' endt med at blive mere middelaldermelodrama end medrivende fantasy." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... en prangende spillefilm, der indholdsmæssigt opleves som et afsnit af en tv-serie, hvor man bare skal holde en populær gryde i kog." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "'Skammerens Datter II - Slangens Gave' er på alle måder voldsommere end den første. Mere dyster, mere dyb. Og flottere. Uden at ryste på hånden tager Ask Hasselbalch over fra Kenneth Kainz, der instruerede den første film." (Stephanie Caruana)

 • Ekstra Bladet

  "Der er fart og tempo over feltet og den tekniske side af sagen (inklusive en monstrøs søslange) fejler som sådan ikke noget. Man har skruet op for alle knapper i forhold til etteren, men det er ikke nogen ubetinget fordel, da man herved taber en del på de indre linjer." (Henrik Queitsch)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emilie

Jeg var meget imponeret af denne efterfølger til skammerens datter. Jeg har læst bøgerne, og må sige at instruktøren(Aksel Hasselbalch) virkelig har forstået at få skammeruniverset op på det store lærredet. I forhold til den første film var der flere farver og mere humor i denne efterfølger. Dette fungerede meget godt for mig, og skuespillerne spillede hæderligt. Under hele filmen følte jeg mig godt underholdt. 5 stjerner herfra!

Maria

eg syns det var en rigtigt god film og fantastisk flot lavet
Jeg ser frem til og se den igen på dvd og håber på flere film efter bøgerne

Hilsen Maria

sanneuser/763653

Som en stor fan af Skammerbøgerne, havde jeg glædet mig meget til at se denne film. Scenografien var flot og special effects rigtig fine!
Skammer-universet har fået de perfekte rammer i denne film, der er (meget, meget løst) baseret på Slangens Gave - den tredje bog i Skammerserien. Desværre er der ikke meget af Lene Kaaberbøls fantastiske historie, der har fundet vej til lærredet, men hvis man ser bort fra værket filmen er baseret på, så er det en udemærket dansk ’fantasy’-film.

Pusle

Jeg mødte hertil aften op med meget høje forventninger til “Skammerens datter 2”, desværre for mig blev de ikke rigtig indfriet. Jeg er stor fan af den første og var også vild med omgivelserne, naturen og kulisserne, men desværre synes jeg at skuespillerne var vage og manglede “bid” i deres roller. Dina ( som heldigvis ) stadigvæk blev spillet af samme person - var i min verden , blev underlig og vag og kantet. Nico vågnede til dåd i sidste øjeblik. Dina’s mor som taler med stærk accent , talte generelt meget lavt. Selv Stina Ekblad som i etteren er ondskaben selv, manglede bid, og Drakan lignede utrolig godt Plouborg fra etteren, men manglede hans vanvittige og gale blik . Jeg ved det kan være vanskeligt at lave en to’er især når man overtager instruktør stolen fra en anden, men jeg er sikker på at den nok skal sælge billetter, men selv instruktørens stolthed søslangen, var mest lyd og antydninger, kun engang så man den tæt på. Dean som Dina’s far var tilgengæld en positiv overraskelse, men Nicolas Bro......... var i min verden blevet en underlig ligegyldig fyr............Men se den, dan din egen mening - mine forventninger blev desværre ikke indfriet - men derfor kan dine jo sagtens blive det - vi er jo alle forskellige........

fie meyer

Jeg har netop været inde til en visning, hvilket er fantastisk, da mig og min veninde, har set Skammerens Datter rigtig mange gange sammen.

Den er Visuelt og Smuk klaret med Farver, Eventyr og hele molevitten.
På vej hjem tænkte jeg på hvad jeg skulle skrive herinde om filmen.

Af en 2er og Ny Instruktør (Ask Hasselbalch, det er så hans film nr 4)i folden, klarer den sku sig Flot og Godt Sammensat. Jeg har hverken læst bøgerne, ( Jeg vil nok en dag læse dem) eller set teater udgaverne af Skammerens Datter Bøgerne. Men jeg vil stadig gerne Rose både Instruktør og Cast, for denne perle af en film som jeg forhåbentlig kommer til at se igen og igen.
5 stjerner herfra

PS. Da filmen var færdig, klappede de publikum jeg var inde og se den med...det er ikke så tit jeg oplever det når jeg har været i Bio.

Jonas

En velproduceret efterfølger der formår at differentiere sig fra forgængeren uden at virke out-of-place.
4/5 stjerner

Sarah

Filmen er baseret på 2. og 3. bog. Farverne er fantastiske i filmen i forhold til den første film. Måske pga den nye instruktør ;-) Man er fanget af filmen fra start til slut! Der er dog nogle små detaljer som jeg manglede. Alt i alt en rigtig god film, som helt sikkert er værd at se, hvis man kan lide den genre og det univers!

emma

Thanks...have the most beautiful & funny birthday wishes, greetings, images, quotes and many ideas from which you can get inspiration and make a nice line for a special person.

Christina

Jeg synes det er for dårligt at det er bog nummer 3 der kommer på film nu, jeg havde gældet mig til bog nummer 2 på film, som hedder skammertegnet. De burdte laves på film i samme rækkefølige og alle 4 bøger burdte laves på film i den rigtige rækkefølige!!

Skammerfan

Endelig kommer der ny skammerfilm

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.