Cookie- og Privatlivspolitik

Aquaman

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en intens og actionpræget grundstemning. Den indeholder en lang række voldsomme scener med kampe, skyderier og truende havvæsner. I en scene ses en tilsyneladende livløs kvinde med blodige sår. I en anden scene ses en truende kampstyrke skyde en flok ubevæbnede mænd og gennembore én af dem med et sværd. I en tredje scene ses en person forgæves kæmpe for at redde sin makker, der sidder fastklemt i et rum, der langsomt fyldes med vand. Da filmen imidlertid foregår inden for rammerne af et urealistisk superhelte-univers og da de voldelige scener kun i enkelte tilfælde er udpenslede, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2018
| |
2 timer 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aquaman
|
Versioner: se alle
2D, 3D, IMAX 3D, 4DX 3D, 2D Sidste Ch, Babybio 2D, Seniorbio 2D, Level 7 2D
|

Action-eventyret 'Aquaman' er baseret på DC Comics' tegneserie af samme navn, som for første gang så dagens lys i 1941.

Superheltefilmen fortæller oprindelseshistorien om halvguden Arthur Curry, som må tage til undervandsriget Atlantis, hvor hans halvbror Orm truer med at gå i krig med den menneskelige race, der ødelægger og forurener oceanerne.

Aquaman drager på sit livs rejse med prinsessen Mera, og han bliver tunget til at se sin skæbne i øjnene og finde ud af, hvad han virkelig er født til at være.

Filmen dykker ned i flere genrer og på sin tur igennem det farverige univers, vil man både opleve science fiction, fantasy, adventure og horror. Fans af tegneserierne kan også glæde sig til at se den ikoniske Aquaman-skurk Black Manta skildret på det store lærred.

Jason Momoa (kendt fra bl.a. 'Game of Thrones') spiller hav-superhelten, som vi første gang stiftede bekendtskab med i Justice League. Bag kameraet står James Wan, som tidligere har instrueret gyseren The Conjuring og action-braget Fast & Furious 7. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (385 votes)
4.4
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "På billedsiden er 'Aquaman' et pragtstykke, [...] men for meget i filmen forhindrer mig i at sætte den skepsis i bero, man som publikum medbringer over for det fantastiske." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "DC Extended Universe har indtil videre en ret frygtelig track record med 'Wonder Woman' som en positiv overraskelse, men hvis 'Aquaman' overrasker, er det mest fordi den i sjældent grad er en hundedyr B-film." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... der hvor 'Aquaman' i den grad skiller sig ud, er via alle de bogstavelig talt eventyrlige verdener og væsener, [...] og den visuelle fantasi er ganske enkelt imponerende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... [Aquaman-karakteren] er mere i sit rette element som omvandrende værtshusslagsmål med glimt i øjet, end som den alvorsfulde Superman-kopi, filmen forsøger at forme ham som." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Den marine underverden er håndværksmæssigt godt forløst af CGI-holdet, men James Wan farer vild i sin fantasy ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Der er ikke meget eventyrstof, som 'Aquaman' lader være. Det er fantastisk og lidt for bombastisk - men det er aldrig kedeligt at se på. Det er faktisk som at læse en gammel tegneserie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oszar

Aquaman er en film som jeg synes skulle være 2 film, fordi den vil gerne fortælle rigtig meget og opbygge en lang og stor historie.
Der er også lidt for meget action, hvor der sker en masse og det er en anden grund til at filmen ville være bedre, hvis den var på 2 film.

Effekterne er gode og rigtig flotte, men der er enkelte scener, som ikke er så flotte.

I forhold til skuespillet gør Jason Momoa det rigtig godt som Aquaman og de andres præstationer er fine.

Til sidst vil jeg overordnet sige at jeg synes det er en rigtig god og flot DC film.

Lisbeth P.

Fyldt med clichéer, men historien er også fra den generation der skabte de clichéer, så den kan tillade sig det. Animationen kunne til tider være bedre, men filmen er stadig visuelt flot, der er nogle rigtig gode skuespillere imellem - inklusiv Momoa - og filmen er i høj grad underholdende, foruden at være rigtig flot på biograflærredet :)

Jacob

Arthur Curry er barn af en fyrvogter, og selveste dronningen af Atlantis. Efter at have hjulpet de andre fra Justice League opsøges han af Mera, en prinsesse af et af de syv riger under havet, der beder om hjælp til at stoppe hans halvlillebror Orm. Kong Orm ønsker krig imod overfladen, og han vil gøre hvad som helst for at starte den. Kun treforken som giver magten over alt i havet kan stoppe ham, og Aquaman må nu sammen med Mera rejse ud for at finde den.

Det seneste udspil fra DC er den sidste film, som stammer fra Zack Snyders vision. Det er en typisk oprindelseshistorie, der er pakket ind i kostbare effekter. Desværre er hele tilgangen set før, og historien er ikke anderledes end hvad Superman, Batman og Wonder Women har været igennem. Jason Momoa bringer humor til titelkarakteren, men han kæmper med de mange klichéer filmen igennem. Så desværre er selv Havets Hersker ikke i stand til at redde DC fra at synke, men underholdningsværdien er da at finde.

Lilauser/82910

Havde forbehold om at se den efter anmeldelser, men den er en af de bedste superheltefilm jeg har set. God historie, humor og naturligvis imponerende visuelt.

Kytting

Med skuespillere som Willem Dafoe og Nicole Kidman tænkte jeg at det kunne da ikke være helt galt, men der tog jeg fejl. Det er det dårligste skuespil, den er smækfyldt med klicheer, dårligt soundtrack og så er den simpelthen så forudsigelig at man brækker sig. Gad vide om moderen overlever, får han fat i treforken, bliver han konge, vender moderen tilbage til manden osv. osv. Den er helt nede og vende med Waterworld, sharknado og andre flop.

Dennis

Aquaman levede på ingen måde op til mine forventninger. Det var blot endnu en cash-cow med overdrevne CGI effekter, elendig og forudsigelig historie og skrækkeligt skuespil.

Se den hvis du elsker at gå i svømmehallen og lade som om du er en anden.

Anton

Det er dejligt at se DC være på vej i en retning, hvor de endeligt er ved at finde frem til hvilken type univers de vil være, og hvordan deres film skal være. Efter en fremragende film som Wonder Woman og det rene lort som Justice League er de klar med Aquaman. Filmen er vildt flot og super underholdene, og man glæder sig helt til at se Atlantis, Arthur, Mera igen. Kostumerne (ogsp de tegneserie-præcise) så dog ikke nært så godt ud, som de kunne have set ud, var især ikke fan af de Power Rangers lignende vagter, som var svære at tage seriøst, og filmens første akt er lidt småkedelig og er en evighed om at komme i gang. Men den er god og jeg ser frem til Shazam!

S. Rico

Dette er en origin superheltefilm som ikke ligner nogen af de mange andre i samme kategori. Ok, den starter godt nok lidt ligesom Wonder Woman med en prolog, hvor vi introduceres til hovedpersonen som lille, og hvor der vises en rørende scene, der skal sikre, at vi bliver følelsesmæssigt engageret. Jeg blev selv ret overrasket over, at jeg efter få minutter sad med halvvåde øjne.

Det er først senere, når vi bevæger os ned under havoverfladen, at filmen skiller sig ud. Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, som står helt af på det vilde production design, der i langt højere grad er high fantasy end superheltefilm. Man skal altså lige sluge, at man har sat sig ned til en decideret eventyrfilm og ikke en typisk DC superheltefilm. Det er Flash Gordon under vandet. Det er King Arthur, hvor sværdet er udskiftet med en trefork (nok ikke tilfældigt, at Aquaman faktisk hedder Arthur). Og det er Indiana Jones på skattejagt. Det kan måske lyde som noget frygteligt corny misk-mask. Men hvis man køber ind på konceptet, så er det forrygende god underholdning. Og som i enhver god eventyrfilm er der masser af sjov humor - hvilket ikke ligefrem er en selvfølge hos DC.

Grunden til at det fungerer hænger dels sammen med det ekstremt flotte og fantasifulde production design. Herudover må en del af æren nødvendigvis tilfalde karaktererne, der både er meget farverige og forholdsvis nuancerede. Jason Momoa, Willem Dafoe, Amber Heard, Nicole Kidman og Patrick Wilson leverer alle troværdige præstationer.

Anonymuser/0

Total fed oplevelse
Som at være en lille dreng igen og se sin yndlingstegneserie komme til live!

jeanette

Meget smuk film virkelig flot lavet... Kan klart anbefaldes

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.