Cookie- og Privatlivspolitik

Aquaman

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en intens og actionpræget grundstemning. Den indeholder en lang række voldsomme scener med kampe, skyderier og truende havvæsner. I en scene ses en tilsyneladende livløs kvinde med blodige sår. I en anden scene ses en truende kampstyrke skyde en flok ubevæbnede mænd og gennembore én af dem med et sværd. I en tredje scene ses en person forgæves kæmpe for at redde sin makker, der sidder fastklemt i et rum, der langsomt fyldes med vand. Da filmen imidlertid foregår inden for rammerne af et urealistisk superhelte-univers og da de voldelige scener kun i enkelte tilfælde er udpenslede, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2018
| |
2 timer 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aquaman
|
Versioner: se alle
2D, 3D, IMAX 3D, 4DX 3D, 2D Sidste Ch, Babybio 2D, Seniorbio 2D, Level 7 2D
|

Action-eventyret 'Aquaman' er baseret på DC Comics' tegneserie af samme navn, som for første gang så dagens lys i 1941.

Superheltefilmen fortæller oprindelseshistorien om halvguden Arthur Curry, som må tage til undervandsriget Atlantis, hvor hans halvbror Orm truer med at gå i krig med den menneskelige race, der ødelægger og forurener oceanerne.

Aquaman drager på sit livs rejse med prinsessen Mera, og han bliver tunget til at se sin skæbne i øjnene og finde ud af, hvad han virkelig er født til at være.

Filmen dykker ned i flere genrer og på sin tur igennem det farverige univers, vil man både opleve science fiction, fantasy, adventure og horror. Fans af tegneserierne kan også glæde sig til at se den ikoniske Aquaman-skurk Black Manta skildret på det store lærred.

Jason Momoa (kendt fra bl.a. 'Game of Thrones') spiller hav-superhelten, som vi første gang stiftede bekendtskab med i Justice League. Bag kameraet står James Wan, som tidligere har instrueret gyseren The Conjuring og action-braget Fast & Furious 7. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (386 votes)
4.4
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "På billedsiden er 'Aquaman' et pragtstykke, [...] men for meget i filmen forhindrer mig i at sætte den skepsis i bero, man som publikum medbringer over for det fantastiske." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "DC Extended Universe har indtil videre en ret frygtelig track record med 'Wonder Woman' som en positiv overraskelse, men hvis 'Aquaman' overrasker, er det mest fordi den i sjældent grad er en hundedyr B-film." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... der hvor 'Aquaman' i den grad skiller sig ud, er via alle de bogstavelig talt eventyrlige verdener og væsener, [...] og den visuelle fantasi er ganske enkelt imponerende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... [Aquaman-karakteren] er mere i sit rette element som omvandrende værtshusslagsmål med glimt i øjet, end som den alvorsfulde Superman-kopi, filmen forsøger at forme ham som." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Den marine underverden er håndværksmæssigt godt forløst af CGI-holdet, men James Wan farer vild i sin fantasy ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Der er ikke meget eventyrstof, som 'Aquaman' lader være. Det er fantastisk og lidt for bombastisk - men det er aldrig kedeligt at se på. Det er faktisk som at læse en gammel tegneserie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mouuser/13375

Aquaman er en super fed film fra start til slut! Flot og veludført film som får mig til at tænke på første gang jeg så Avatar med flotte verdener og flotte effekter

maiuser/505959

Flot er den,man kommer på besøg i mange verdener ihavet,på jorden,midt imellem osv.Skønne havvæsener.Lidt forstyrret af de mange konstante kampe mellem startrooper lignende rumvæsener,med fantasifulde våben.Synes de er lidt uvedkommende. Aquaman kæmper med alt fra primitive nævekampe til guld treforken.Godt oplært af "Willem Dafoe". Nicole Kidman tilfører filmen noget kvalitet,som moderen.Indimellem er der ligefrem "ringenes herre" lignende scener.Et sammensurium af alt muligt flot,spændende,indimellem for meget larm,kamp,interessant musik. Replikkerne er dog som regel temmelig tåbelige.Et par timer henne i filmen begynder den at være lidt kedelig,varer 2½ time. Men så blir den pludselig interessant og spændende igen resten af tiden.Absolut værd at se flere gange. Det tilfører den også lidt ekstra med sagnet om Atlantis, og menneskets ødelæggelse af jorden og havene

rene

Mega fed film har lige været i imax århus sammen med henning

BIOMANEN

Helt vild med Aquaman. Fantastisk film. Flotte sceneri, flotte kampscener helt igennem en flot og fantastisk film. God humor.
Skal lige se den et par gange igen for at nyde det hele. Jason Momoa er bare Aquaman. Helt igennem så hot så vandet syder. Kun en bemærkning fra mig: Have him washed and sendt to my tent....arrrgh

Shogun86

Jeg vil have Jason Momoa som LOBO lige nu! Få ham til at dræbe DCEU en gang for alle og reboot hele WB/DC. Lav det om til DCU. De viste en dårlig trailer til Shazam plus Aquaman virkelig skuffede mig. Mega lad end credit scene. Der var kun to scener der fik mig oppe at køre midtvejs, men det jo ikke nok for hulen da. Elskede Man Of Steel og Wonder Woman. BVS var nogenlunde ok. Suicide Squad og Justice League var meh. Aquaman's CGI var vildt blæret. Spildt potentiale. James Wan er bedst til gyser film og ikke hurtige biler eller superhelte...øv bøv. Medmindre det var Studio Interference igen ligesom med SS og JL???? Nu frygter jeg for Shazam, WW84 og vi får vel heller ikke vores længe ventet Man Of Steel 2 med Henry Cavill? Batfleck in or out? :( God damnit Warner Bros!!!! Ber til at Joker filmen sparker røv næste år...*_*

Khaliduser/431710

Dejligt film at se på visuelt.

Ham den (ualmindeligt) vrede personuser/12167

Hvad Aquaman gør godt, er hvad Black Panther gør skidt og omvendt. Men Aquaman overgår kun Black Panther, hvad angår filmenes brug af CGI. I BP lignede T’Challa og Killmongers sidste kamp en cutscene, der var blevet revet ud af et Playstation 2 spil, og mange af de andre CGI fyldte scener sætter spørgsmålstegn ved, hvad i alverden de brugte $200mio. på. Aquaman er derimod medrivende flot. Visuelt er den et mesterværk. Effekterne ser polleret ud og største delen af alle scener ser vildt realistiske ud. Det er fandens svært at få øjnene væk fra alt det hurlumhej, som filmen visuelt havde at byde på. Men det er så også det eneste. Humoren er gentagende gange mere akavet end sjovt, historien og valget af visse karakterer (som Black Manta) er underligt, da den tyseligvis ikke kan bære så meget, samtidigt med alt det andet og tunge, som den ligger vægt på. Selv Wonder Woman har den svært ved at overgå. Den er dog på ingen måde nede på bunden af samme niveau som de skuffende titler, som Batman V Superman og Suicide Squaf og Justice League var. Men den ligger på samme “Meh” hylde, som Man of Steel gjorde, der også er en visuelt fryd for øjnene, men handlingsmæssigt et stort spørgsmålstegn.

Philip

*Først og fremmest, så er jeg stor fan af Wonder Woman, så intet kan slå den film i min bog.

Når det så er sagt, så er jeg vild med Aquaman. Jeg synes, at hans historie, som man ikke kender til (medmindre man har læst tegneserierne), fortælles godt.
Hele filmen er meget flot visuel, er vild med scenerne under vand, som også fokuserer på den virkelig verden (forurening af havene i forhold til dyr og natur).
Jason Momoa og Amber Heard har god kemi, og det gør filmen endnu bedre. Plus de mange fede actionscener.

5 ud af 6 stjerner herfra!

FilmHulen

For det første, så fortjener James Wan at blive anerkendt for at have styr på hvordan man håndtere en superhelte film, og samtidig formå at tydeliggøre, at det er ham der er bag rattet (no pun intended)! Han formår at inddrage spændende action sekvenser, som vi kender det fra Fast & the Furious filmene samt horror elementer, som vi kender det var Conjuring universet.
Min oplevelse var, at Warner Brothers er trådt et skridt tilbage, væk fra det unikke take, de havde igangsat med Snyders vision (særligt "Man of Steel" og "Batman V. Superman: Dawn of Justice"). Filmen fremstår på mange måder meget "normal", og skiller sig ikke rigtig ud. om dette er godt eller skidt, ja dette er vel subjektivt?
Jeg havde nok håbet på en mere original film om Aquaman, men samtidig med, var jeg stærkt underholdt fra start til slut. "Aquaman" har fået mig til at indse, at der (desværre) nok går langt imellem de unikke superhelte film.
Hvorom alting er, kan du lide superhelte film, og film hvor du bare skal læne dig tilbage og blive underholdt, så er denne film klart værd at se. Er du dog gået hen og blevet små træt af superhelte film, så spring denne over, den er desværre ikke unik nok, til at denne vil få dig til at få tiltro til superhelte film igen.

Inshapedk

Aquaman er visuel ekstravaganza af episke proportioner og føles som en mindre sofistikeret og diskret udgave af Man of Steel, og de to spiller på mange af de samme temaer fra start til slut. Progressionen fra Justice League er glat nok både i form af sammenhæng og tone. Det lykkede dog Aquaman at undgå de tekniske vanskeligheder og samtidig servere en ægte action og eventyr quest. Effekterne er spektakulære og rejsen er givende.
Jason Momoa inkorporerer sit eget persona med den rå Aquaman fra 90’erne og symbiosen virker. Ærgeligt han er udspillet af en Patrick Wilson i stor-form, som leverer en ‘all killer, no filler’ præstation som Orm. Humoren er for det meste situations- og karakter-baseret. Meget lidt bathos er til stede, hvilket resultere i en film som udtrykker sig selv seriøst og formår at fremstå som James Wan’s vision til fulde. Hans horror-sensabiliteter er at finde og et specifikt element når trættende gentagelser, og hvis det er sandt at Aquaman er hans vision til fulde, så er der nogle direkte horrible valg truffet i forhold til musikken.
Der spiller konstant musik i Aquaman, hvilket desværre resulterer i nogle øjeblikke, hvor dialogen og skuespillet skulle have haft rum til at ånde. Musikken som ikke er score-musik er tåkrummende. Èn scene især nægtede jeg at tro på hvad det var mine øjne overværede. Personligt vil jeg rangere Aquaman under Man of Steel og Batman V Superman, men over Wonder Woman, Suicide Squad og Justice League. En selv-forklarende anbefaling herfra - tag ind og se Aquaman.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.