Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Bohemian Rhapsody

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en positiv grundstemning men indeholder også triste passager og scener med skænderier og følelsesudbrud. I en scene, der fremstilles gennem hovedfigurens synsvinkel, opleves hans omverden forvrænget og lettere mareridtsagtigt. Da filmen grundlæggende har en positiv og ofte humoristisk stemning, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bohemian Rhapsody
|
Versioner: se alle
2D, Sing-A-Long (uden danske tekster), 4DX 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7, Sidste chance, Særvisning
|
Bohemian Rhapsody plakat

Den biografiske film 'Bohemian Rhapsody' handler om Queen, et af de største rockbands nogensinde, og deres karismatiske forsanger Freddie Mercury.

I starten af 70erne møder den unge immigrant Freddie et lille band, der mangler en forsanger. De kalder sig Queen og sparer sammen til at indspille et album.

Freddies vilde fremtoning og ikke mindst hans imponerende vokal baner hurtigt vejen for et regulært gennembrud, og snart er Queen på alles læber og på alle hitlister.

Bandet har en fremragende kreativ periode, hvor de unge briter bl.a. lukker sig inde på en bondegård for at skabe et af mesterværkerne indenfor rockmusik, nemlig den eksperimenterende 'Bohemian Rhapsody'. Men bag kulissen lurer tragedien, da Freddie kæmper med at finde sig selv, sin seksualitet og i sidste ende at føle sig elsket i en verden, hvor han aldrig har følt sig accepteret.

'Bohemian Rhapsody' er en biografisk og musikalsk hyldest til Queen og Mercury, der døde af AIDS i 1991. Dramaet bygger op til deres legendariske Live Aid-optræden 1985, og de mange populære sange får godt med spilletid undervejs.

Skuespilleren Rami Malek, der slog igennem i tv-serien 'Mr. Robot' og for nyligt i Papillon, har med uhyggelig overbevisning forvandlet sig til musikikonet, mens de oprindelige bandmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, har fungeret som producenter på filmen. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1508 votes)
5.2
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Queen var en alternativ familie på godt og ondt for frontmand Freddie Mercury, og historien om den musikalske familie er fortalt med en smittende varme og blik for den gode historie." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... Rami Malek kan være ret sikker på en Oscar-nominering for sit struttende portræt af den selvtillidsfulde forsanger." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Bohemian Rhapsody' fungerer [...] klart bedst i de musikalske sekvenser ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Bohemian Rhapsody' er ikke sofistikeret, men bare en uforbeholden hyldest til Queen og især Freddie Mercury." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Rami Malek [...] leverer en transformativ magtdemonstration i hovedrollen som Mercury." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... 'Bohemian Rhapsody' er [...] en film, der falder i to halvdele. Den første er en komedie. Den anden en tragedie. Den første er jeg ret vild med. Den anden er jeg meget lidt vild med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Bohemian Rhapsody', som den naturligvis hedder, er måske ingen stor film, men den er godt lavet og vildt underholdende, tilmed." (Klaus Lynggaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dida

Bliver blæst tilbage i sædet! Lækker film, virkelig en nydelse. Godt skuespil og lækker lækker musik og sang.
Så dejligt at få sat ord og billeder på Freddie Q’s liv.

lasse

Fantastisk god film

BettinaJ

Helt fantastisk film!
Ikke nok med, at jeg fik gåsehud over hele kroppen, op til flere gange, så fik jeg også både grint og grædt.

Kirstenuser/439909

God beskrivelse af livsforløb - og så er den krydret med skøn musik

Michaeluser/243818

Den bedste film jeg har set i mange år. Rami Malek er så god i rollen som Freddie Mercury man næsten glemmer det er en film.

Anette

Den skønneste, flotteste og mest rørende film ❤️ Rami Malek er fantastisk i rollen som Freddie.

G-force

God historie, fed musik, super skuespil.

William

Fed og musikke er bare så cool. Han har stemmen.

Maj-Brith

Skøn film! På alle mulige måder

CINEMANDRUP

Musikforståelse forud for deres tid, historisk milepæl af genial eksperimentel musikalitet og en karisma der står som et urokkeligt ikon den dag idag. Dette er en hyldestfilm til en af verdens største bands nogensinde: Queen og deres legendariske forsanger Freddie Mercury.

Først og fremmest: Queen fans vil gerne have at en film om deres yndlingsband bliver så tro mod den faktiske historie som muligt og jeg kunne ikke være mere enig. Jeg kunne bruge lang tid på at udpensle hvor i historikken filmen ændrer kurs i forhold til hvad der virkelig skete for jeg betragter mig selv som enorm Queen fan, men vil i stedet fokuserer på hvorfor dette er så herlig og vidunderlig en film, for det fortjener den. At der er blevet taget nogle kreative friheder, da det skal fungerer godt på film gør ikke spor, for det er gjort i rette ånd og det virker super flot.

Filmen kan opdeles i to akter, hvor vi starter med at følge Freddies optagelse i bandet Smile, som overgår til at kalde sig Queen og deres kamp for at udgive deres album, som de indspiller på en farm, for at komme væk fra hverdagens distraheringer. Denne akt leveres med glimt i øjet, prøvelser og deres kamp for at slå igennem, men også med en uhyre dygtig musikforståelse fra bandets medlemmer.
Filmens anden akt giver et indblik i livet efterfølgende, da de er slået igennem musikmæssigt og hvilke udfordringer rampelyset giver fra medier, fans osv., men giver dig også flotte optrædener med vores allesammens yndlingsmusik. Hertil kommer skuespils præstationerne virkelig frem og vi dykker for alvor ned i de tanker og overvejelser, som især Freddie Mercury gik med, da han var et meget privat menneske, hvilket kræver meget af en skuespiller at skulle leverer et ikons præstation.

Skuespillerne er velcastet til perfektion. Hele bandet ligner først og fremmest deres karakterer, men de spiller også utrolig godt sammen kemimæssigt. Navnet Rami Malek må og skal nævnes, da han i den grad har påtaget sig en enorm opgave at skulle portrættere Freddie Mercury, men han væltede alle bagover med en sublim skildring og han overrasker gang på gang. Det er sjældent at man finder en som kan gøre en skildrer et ikon så godt, som han netop har gjort, for hold da op, hvor fortjener han en Oscar nominering for sin stærke indsats. Alt lige fra mimik, vokal, bevægelser, karisma til at hvile i sig selv er mindblowing godt og det er tydeligt at mærke, at han har studeret Freddie Mercury ned til mindste bevægelse.

Filmen forsøger også at komme med små kreative inputs til hvordan bandet fandt på rytmer, melodier, titler og tekster. Man kan tolke meget på hvordan tingene er opstået, men i og med at, at to af bandets medlemmer har været producerer på filmen og har givet deres indspark til meget information, må vi gå udfra, at den holder sig så tæt, som den nu engang kan til sandheden – men tingene skal jo også fungerer på film, så der er ændret en smule for at jumpstarte vores følelsesregister lidt mere når filmen nærmer sig Queens Legendariske optræden ved Live-Aid i 1985 på Wembley Stadium. Og hvor er det en fornøjelse, at de sidste 20 minutter af filmen handler om og viser den set-liste som Queen spillede ved Live-Aid i 1985, men denne gang er det med skuespillerne i rollerne og det bliver nærmest lidt følelsesladet, da mange ved hvordan det gik med Freddie Mercury i årerne efter, men han ønskede at leve videre i musikken og give publikum noget spektakulært og det må man sige at han og bandet formåede.

Derfor skal du se filmen: Filmen vil være en sand gave at se hvis du er Queen fan. Du skal blot se lidt bort fra faktiske tidslinjer og ellers nyde en virkelig flot skildring af Queen og Freddie Mercury, med skuespilspræstationer udover det sædvanlige. Er du ny til Queens musik vil dette være en stærk film for dig at se og glimrende introduktion, da musikken den dag i dag fortsat fylder rigtig meget og spilles konstant, men også får en forståelse af hvem var Queen og Freddie Mercury. Det er et indblik på en af musikhistoriens største idoler og hans evne til at have et publikum fanget i sin hule hånd alt imens han leverer en vokal lyd som få har gjort efter. En legende der blev taget fra os alt for tidligt, men som fylder utroligt meget i vores hjerter. En hyldest til Queen og det drama de formåede at skabe, men også til musik, som aldrig vil dø, men har opnået udødelig status.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.