Cookie- og Privatlivspolitik
Lad os diskutere Fantastiske skabninger 2… med spoilers

Lad os diskutere Fantastiske skabninger 2… med spoilers

Ja, denne artikel indeholder spoilers

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Den eventyrlige Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser har nu rullet over landets biograflærreder i en håndfuld dage, så det er vel på tide, at vi diskuterer filmen med spoilers.

Du finder dine billetter til Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser her.


Filmen er baseret på J.K. Rowlings bog ’Fantastiske skabninger... og hvor de findes’ og er efterfølgeren til filmen af samme navn.

I denne to’er undslipper den onde troldmand Grindelwald sit fangenskab og sætter straks sin dystre plan i værk om at skabe en race af fuldblodstroldmænd, der skal herske over både magiske og ikke-magiske væsner.

Det er nu op til Newt Scamander og Albus Dumbledore at stoppe de onde kræfter. Fortsættelsen er anden del af en serie på i alt fem planlagte film, der foregår flere årtier år før fortællingen om Harry Potter.
 
Herunder er nogle af de ting, vi diskuterer på kino.dk. Der er selv sagt flere aspekter ved filmen, man kan stille spørgsmålstegn ved. Så hold jer ikke tilbage, men deltag i diskussionen i kommentarsporet.

Husk, at følgende indeholder spoilers for ’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’:

1) Hvordan gør Johnny Depp det som den mægtige troldmand Gellert Grindelwald?

2) Hvordan fungerer Jude Law i rollen som en ung Albus Dumbledore?

3) Hvad synes I om måden forholdet mellem Dumbledore og Grindelwald er beskrevet?

4) Hvordan vil forholdet mellem Dumbledore og Grindelwald mon udfolde sig yderligere i de kommende film?

5) Kan det virkelig passe, at Albus Dumblefore og Gellert Grindelwald ikke ender i en endelig duel – og i så fald, hvem vil ellers besejre den onde troldmand?

6) Hvordan relaterer Leta Lestrange sig mon til Bellatrix Lestrange? Den onde og tro følger af Voldemort i Harry Potter-fortællingen.

7) Karakteren Nagini slutter sig øjensynligt til den gode side i filmen, men er som bekendt Lord Voldemorts tro tjener i skikkelse af en slange i fortællingen om Harry Potter. Hvordan vil Naginis fortælling mon folde sig ud i de kommende film?

8) Hvad savnede I at se mere til eller at være bedre beskrevet?

9) I filmens finale slutter den ellers gode Queenie sig til Grindelwald – vil hun mon forblive på den mørke side?

10) Grindelwald fortæller, at Credence Barebone er Albus Dumbledores bror ved navn Aurelius Dumbledore. Det stemmer dog ikke overens med Harry Potter-bøgerne, hvor Albus kun har en bror samt en søster – Aberforth og Ariana. Så måske han er et andet Dumbledore-familiemedlem? Ja, eller en helt anden? Så hvem er Credence mon i virkeligheden?

Spring ind i diskussionen herunder – og ja, spoilers er tilladt.

Lyt også til vores to podcasts om Harry Potter ved at klikke på billederne herunder:Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

1. Depp synes jeg var fra starten af godt castet, og han gør det rigtig godt, hans karakter virker troværdig og rart at se ham spille virkelig mørk og seriøst, og nu er man ikke i tvivl om hvad de gode og onde står for.

2. Igen perfekt castet og han skuffer ikke, håber vi ser ham lege lidt mere med karakteren og folder sig lidt mere ud, det er sgu også hårdt at blive sammenlignet med Richard Harris og Michael Gambon.

3-4. Fint beskrevet, som der kan bygges videre på i de senere film, man kunne mærke de begge fyldte en del inde i deres hoveder, så bliver spændende at se dem mødes engang.

5. Det ville være virkelig skuffende hvis de ikke endte i en duel, især fordi jeg forventer at vi ser Dumbledore gøre nogle store ting i den her serie, som har gjort ham til en levende legende i harry potter filmene. Men tror duellen ender imellem Grindelwald og Credence (bror til Albus), hvor Credence dør og Dubmledore føler skyld over, som vi hører et kort øjeblik af i Harry Potter og Halvblodsprinsen "Its all my fault". da han drikker af vandet.

6. Bellatrix blev jo gift ind i familien, hun er jo en Black.

7. Den er lidt svær da den gå flere veje, jeg ved ikke om hun ændrer sit sind når hun en dag bliver til slange permanent, eller om hun møder voldemort som snyder hende eller bliver forhekset.

8. Synes ikke rigtig jeg savnede noget, nærmere at de havde fjernet noget og fokuseret mere på Jacob, Newt og Dumbledore, der efterhånden ser ud til bare at være i baggrunden og lader andre om at ordne tingene.

9. Det kunne være interessant hvis hun blev på den onde side, for hvad skal Jacob så gøre? Men jeg tvivler, tror hun er forhekset, da hun virker som en glad person med lys personlighed, at det ikke giver mening for hendes karakter at slutte sig til Grindelwalds sag.

10. Jeg tror han er en Dumbledore, fordi der er i historien noget med en forsvundet Dumbledore, også var der fønixen, som ikke alle og enhver bare lige får ud af det blå.Også hvis vi ser tilbage på den første Fantasiske skabninger, bliver en obscurial beskrevet som en troldmand der ikke får lov til at bruge sin magi, og at magien bliver indebrændt og farligt. Det var tydeligt at ingen havde set en så farlig eller så gammel obscurial, fordi credence måtte have kraftige magiske evner til ikke selv at blive destrueret i en ung alder eller i slutningen af den første. så for mig er det helt sikkert også et stort tegn på at han er i familie med en mægtig trolsmands slægt som Dubmledore. Men hvordan Grindelwald ved det, har jeg ingen ide om, måske en spådom, som vi så han viste med 2. verdenskrig.

Camillauser/1085205

1) Hvordan gør Johnny Depp det som den mægtige troldmand Gellert Grindelwald?

Har forstået det som at der er delte meninger om Depp, men han er jo virkeligt dygtig og han gør det nu godt som Grindelwald. Han formår at give karakteren den her uhyggelige farlige side, ved at kunne manipulere og forføre sine lyttere med ord - han er ikke den her agressive og åbenlyst onde troldmand, ligesom Voldemord, men mere uhyggelig på en anden mere manipulerende og kold måde.

2) Hvordan fungerer Jude Law i rollen som en ung Albus Dumbledore?

Helt absolut fantastisk - intet mindre. DumbleDAMN som man jo nu siger. -han er sq dejlig - elsk på Jude Law. Det er en meget yngre Dumbledore, som stadig har den samme charme, men vi får også en lidt mere sårbare Dumbledore, som stadig hænger på sin fortid med sin søster og hans forhold med Grindelwald som der snart skal lavet et opgør med.

3) Hvad synes I om måden forholdet mellem Dumbledore og Grindelwald er beskrevet?

Det bliver spændende at se mere i de næste film - for vi får jo netop set at de har været meget tætte som blodbrødre og vi får også etableret at de netop havde et meget tæt forhold, da både Dumbledore bekræfter at de "var tættere end brødre" og da de fletter finger i spejlet. Det lægger op til en spændende møde og konfrontationen mellem de to!

4) Hvordan vil forholdet mellem Dumbledore og Grindelwald mon udfolde sig yderligere i de kommende film?

De næste par film kommer nok til at opbygge til deres møde, hvor de skal duellere (glæder mig meget til den scene) Man ved jo fra bøgerne / universet at Dumbledore vinder over Grindelwald i den endelige duel i 1945, så mon ikke der bliver nogle film til hvordan de får opbygget en hær til at modstå Grindelwalds? Og mon ikke de to også kommer til at møde hinanden en enkelt eller et par gange inden at det skal gå løs? Dumbledore skal jo finde en løsning på blodpagten, og de skal sikker også lige konfrontere hinanden og deres forhold.

5) Kan det virkelig passe, at Albus Dumblefore og Gellert Grindelwald ikke ender i en endelig duel – og i så fald, hvem vil ellers besejre den onde troldmand?

Nej, de ender helt klart i en endelig duel - det burde de virkeligt, og den bliver den mest episke duel scene nogensinde! lidt ala den duel vi fik med Dumbledore og Voldemort i Hp5, bare endnu mere vild og overvældende. Det skal det, ellers bliver jeg nok lidt meget skuffet ;( Men Newt og hans følge får nu nok også en rolle i at overvinde Grindelwald, men ville mene at det bliver Dumbledore som skal lave det final move.

6) Hvordan relaterer Leta Lestrange sig mon til Bellatrix Lestrange? Den onde og tro følger af Voldemort i Harry Potter-fortællingen.

Bellatrix gifter sig ind i Lestrange familien, men gør det kun for at opfylde kravet om den rene fuldblodsslægt - tror ikke de har nogen særlig relation andet end at de begge bære Lestrange efternavnet. Leta er desuden totalt modsat Bellatrix og de ville nok aldrig have kunnet sammen de to. Leta er jo på den "gode" side, som hun desuden dør for, og Bellatrix er på den "onde" side.

7) Karakteren Nagini slutter sig øjensynligt til den gode side i filmen, men er som bekendt Lord Voldemorts tro tjener i skikkelse af en slange i fortællingen om Harry Potter. Hvordan vil Naginis fortælling mon folde sig ud i de kommende film?

Som også nævnt tidligere i tråden, tror jeg at Naginis forhold til Credence har en stor betydning, da jeg også tænkte at hvis der sker noget med Credence, hvis han dør, ville påvirke Nagini så meget at hun ville blive så såret/ked af det at hun bliver forvandlet til en slange for evigt? Det må ske noget hvor hun ændre sit syn på verden og pludseligt mener at Voldemort er den rigtige at følge? (Det må også være trist at gå fra at være et menneske til en slange, og ikke kunne snakke med nogen, men så at møde en som kan slangevisken og dermed kommunikere med hende igen - kan også være at når hun er slange permanent, at hun bliver mindre og mindre menneskelig og mere dyrisk og basalt set en lidt mere intelligent slange) men enten kan de være hun bliver manipuleret af Grindelwald eller noget andet som gør at hun vælger den "onde" side. (men nu kommer jeg til at tænke på at Nagini jo bliver en horcrux for Voldemort, men hvordan blev hun det? kunne hun være blevet forsøgt dræbt, men reddet af hendes egen blodforbandelse, eller møder hun måske Tom Riddle/Voldemort i senere film? håber virkeligt vi får lov til at se en ung Voldemort)

8) Hvad savnede I at se mere til eller at være bedre beskrevet?

Ville gerne have set mere Hogwarts, det kunne have været fantastisk. Mere Grindelwald og Dumbledore forhold kunne også være godt, men tror helt klat at vi nok skal få meget mere baggrundshistoire i kommende film. Man kender self meget af deres fælles baggrund fra bøgerne, men det kunne være fedt at se blive skildret i filmene. Ellers mere Tina og Newt, og selfølgelig flere væsner! Ville også gerne have haft en uddybning af hvad der skete mellen Newt og Leta og hvordan Leta endte med Theseus i sidste ende. Jeg håber der kommer en mere dybdegående forklaring senere, men tvivler lidt, nu hvor hun er død (hvis hun er rigtigt død altså )

9) I filmens finale slutter den ellers gode Queenie sig til Grindelwald – vil hun mon forblive på den mørke side?

Jeg syntes ærligt at Queenie har opført sig mærkeligt igennem hele filmen, hun var ikke helt den Queenie vil lærte at kende i første film - der var bare et eller andet ved hende, men det kan også være at det bare er noget jeg syntes. Men tror ikke der er et eneste ondt i Queenie, men at hun blot er så desperat for at kunne være sammen med Jacob uden at det skal være forbudt. Men som sagt, har hun opført sig lidt mystifystisk igennem hele filmen. Hovedløst forelsket og totalt desperat.?

10) Grindelwald fortæller, at Credence Barebone er Albus Dumbledores bror ved navn Aurelius Dumbledore. Det stemmer dog ikke overens med Harry Potter-bøgerne, hvor Albus kun har en bror samt en søster – Aberforth og Ariana. Så måske han er et andet Dumbledore-familiemedlem? Ja, eller en helt anden? Så hvem er Credence mon i virkeligheden?

Dette tog os vist alle med sus og dus, og det ville være lidt træls, i forhold til det der netop i følge JK allerede er fastlagt, at Albus kun havde en bror og en søster, og hvis der pludseligt kommer en ny ukendt bror ind i billede, så burde man jo allerede kende til ham. Dermed håber jeg at han ikke nødvendigvis er selveste Albus bror, men er den "glemte bror" hos et andet Dumbledore familie-medlem. Men det kan også være at Grindelwald lyver og manipulere med Credence for at få ham over på sin side? Men det kan jo også være at JK Rowling og de andre har tænkt "pyt med det, nu tilføjer vi lige noget nyt for at gøre det mere spændende" who knows? Men monstro det nu nok skal blive forklaret i de næste par film?

Desuden er der også andre detaljer i filmen som irritere mig en del - og det er noget som jeg håber vil blive adresseret og givet en forklaring på af selveste JK en dag - fordi det stemmer heller ikke heeelt overens med hendes allerede skabte univsers. Bl.a. Mcgonagall som pludseligt optræder i filmen flere år før hun overhovedet bør eksistere i den tid. Men der skal selfølgelig også laves 5 film, så måske er det nødvendigt at malke det helt tyndt og se bort fra canon, selvom det er lidt træls for fans hehe :))

Men alt i alt en en god film, dog en anelse mere mørk og dyster end den føste (barnedrab og børn født af voldtægt) og på trods af de små detaljer, som ikke helt passer.. men nogle virkeligt dejlige og gode skuespillere og meget flot film der har det hele - kærlighed, venskab, magiske dyr, action, humor og magi (meget vigtigt)

Og hermed en afrundning på et resultat af en der keder sig og bare er i total Harry Potter / fantastic beast stemning og lige har brug for at lufte nogle tanker ;D

Filmentusiast

1) - Jeg synes at Johnny Depp gør det godt som Grindelwald, dog synes jeg at der mangler lidt mere.. "mægtighed/ondskab" fra hans side - ved så bare ikke om det vil ligne Voldemort alt for meget.

2) - Nu har jeg hørt mange der siger at Jude Law ikke skildrer Albus Dumbledore lige så godt - Her vil jeg så gerne sige at Dumbledore i Harry Potter filmene var en ældre, vis og beskyttende troldmand for Harry, mens han i denne film skildrer den unge Dumbledore, der har meget at lære endnu og at han på sigt udvikler sig til at den ældre version af Dumbledore. Og derfor synes jeg at Jude Law gør det godt som den unge Dumbledore som han også burde være.

3)- Forholdet mellem Dumbledore og Grindelwald bliver beskrevet som et "mystisk" forhold i filmen fordi man ikke ser andet end at de veksler "blodsbånd" - jeg ville gerne have set mere af deres fortid og hvilket slags forhold de har haft.

4) - Jeg tror at de på et tidspunkt kommer face-to-face og at det er her, at Dumbledore bliver klogere på livet. Og nu hvor ham og Grindelwald er blodbrødre, så kommer det også til at have en betydning for hvordan Dumbledore udvikler sig.

5) - Jeg har ikke læst bøgerne så kender ikke hele historien. Men jeg har lyst til at tro at det godt kunne være Credence der udsletter ham og sig selv.

6)- Bellatrix har giftet sig ind i Lestrange familien og på den måde er der en lille forbindelse mellem Leta og Bellatrix.

7) - Nagini holder meget af Credence og når/hvis han dør, så kunne det tænkes at hun blev påvirket af hans død og af ren hjertesorg, bliver til slangen. I cirkusset i filmen, bliver det også nævnt at den slags "mennesker" på et tidspunkt bliver til deres "dyr" (kan ikke huske det rigtige ord) og jeg tror at det er Credences død der tricker hende til at forvandle sig forevigt. Eller at hun bliver forhekset.

8) Hvad savnede I at se mere til eller at være bedre beskrevet?
- Jeg vil gerne have set mere til Grindelwald - Høre om hans fortid, for at lære karakteren bedre at kende. Ligesom man gjorde med Voldemort så man forstod hvorfor/hvordan han blev "ond".

9)- Hun er bare håbløs forelsket og ikke ved hvad hun skal gøre, og derfor af ren rebelskhed, valgte hun Grindelwald. Men jeg tror at hun vender tilbage til sin søster og kæresten. Hun skal bare have et pusterum hvor hun kan være lidt "fri" fra alle regler.

10) - Jeg tror at det er et trick fra Grindelwalds side til at lade Credence til at tro at han er af god og magtfuld "slægt", så at han kan udnytte Credence til at komme af med Dumbledore.
Det kan også være en bror eller nevø, som Dumbledore gerne vil undgå i frygt for hvad der kommer til at ske?

Det kan også være at det er Dumbledore, der har opgivet Aurelius/Credence for adoption i USA (langt væk fra ham selv)? Det kan være at det er derfor at han tager sig godt af Harry Potter, for at gøre op for sin fortid?

Niels

1.Johnny Depp er et fint valg til rollen som grindelwald. Selvom der er et par perioder hvor han ikke rigtig laver meget bliver han lidt kedelig. Men når der er action scener med ham så gør Depp det godt.
2.Den måde som jude law portrætterer dumbeldore på minder meget om den dumbeldore vi kender, så jeg synes han er et perfekt cast.
3. Der er ikke gjort nok ud af fortællingen om deres forhold, men de billeder som man ser med dumbeldore og grindelwald som unge er de samme som dem Hermione kigger på i dødsregalierne del 1. Forholdet kunne godt være blevet gjort mere synes jeg.
4. Det er svært at vide,men hvis der kommer flere forklaringer om deres forhold kunne det godt skabe mere spænding.
5. De vil komme i duel og der vil være kamp til stregen mellem. Grunden til at de vil duellere, kunne være fordi at dumbeldore bryder sit løfte med grindelwald. Newt scamander kunne gøre en ende på grindelwald eller måske credence vil forråde ved at stoppe grindelwald.
6. Det spørgsmål må i nok vente med til hvordan det har udviklet sig i andre film. Jeg har ingen ideer eller anelser om hvad Leta forholder sig til bellatrix.
7. Hun må nok senere hen af blive forvandlet til en slange foreviget af grindelwald. Det vil give mening for så har grindelwald kontrol på hende.
8. Forholdet mellem dumbeldore og grindelwald kunne godt have givet mere fortælling. Hvad med grindelwalds forbrydelser dem høre man ikke noget til,for selve titlen kunne godt have været grindelwalds visioner, fordi det er der meget fokus på i filmen.
9. Nej, hun dør eller skifter side. Grindelwald har tydeligvis troet hende til at komme på hans side eller forhekset Queenie.
10. Credence må være en fjernet brik fra dumbeldore familiens stamtræ. Jeg tror ikke dumbeldore ved noget om det, men grindelwald vil udnytte ham til at tro og få ham på hans side, fordi han stadigvæk har følelser for dumbeldore. Jeg mener dog ikke at han ville stifte familie med ham, men måske have dumbeldore til at se hvor meget ret grindelwald har i at troldmænd skal have magt og styring over sig selv.

Jeff

I saw it last night. After the bad reviews I'd seen, my expectations were low. It's not a total disaster, but it's not a very good film.
Depp is good as Grindelwald, Law is a great Dumbeldore, but not in it enough. Most of the cast do good jobs. The film is just boring for the most part. This meant I didn't care when people were in danger or the plot asked for suspense.
The killings at the start of the movie were a bit jaring. Okay, we get it, they're bad people. Killing a baby was a bit overkill. They skated over the relationship between Dumbeldore and Grindelwald. After the killing of a baby I thought maybe they might actually say they were lovers, but their relationship was all very "Disney" in it's portreyal. Hints and insinuations. Maybe if they get a 3rd film they'll have to spell it out, but I doubt it.
What was the point of the snake woman, apart from fan-service to Harry Potter fans. I had no need to know that Voldemorts snake was once a person.

The magic was good and the world never fails to be interesting. I just wish they'd told a more interesting story.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

1 dag siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

1 dag siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter