Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og dramatisk grundstemning og indeholder en række scener med kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger, personer, der forvandler sig til dyr, går i opløsning eller bliver til mørk røg. I en scene fjernes en lang parasit fra et øje. I en anden scene flygter hovedkaraktererne fra aggressive kattelignende dyr med lysende blå øjne. I en længere dramatisk scene lokkes hovedkaraktererne i en fælde, hvor mange mennesker opløses i mørk røg og blå flammer, der forvandles til aggressive blå ilddrager. De dramatiske scener understøttes af kraftig, dyster musik. Fortællingen udspiller sig imidlertid i et urealistisk eventyrunivers. De dramatiske scener rummer ikke blodig og udpenslet vold og ingen af filmens hovedkarakterer kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|
Billetter

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' er baseret på J.K. Rowlings bog Fantastiske skabninger... og hvor de findes og er efterfølgeren til filmen af samme navn.

I den første film blev den mægtige troldmand, Gellert Grindelwald, fanget af den unge magizoolog, Newt Scamander. Men Grindelwald er ikke let at holde fanget, og mørkets fyrste undslipper snart med en plan om at samle et følge af ligesindede.

Målet er at skabe en race af fuldblods troldmænd, der skal herske over både magiske og ikke-magiske væsner. Det er nu op til Newt og hans tidligere læremester, Albus Dumbledore, at stoppe de onde kræfter.

Eventyrfortsættelsen er anden del af en serie på i alt fem planlagte film, som foregår i samme verden som Harry Potter-franchisen. Plottet er dog rykket 70 år tilbage i tiden, hvor vi bl.a. kan opleve en ung version af troldmandsskolen Hogwarts rektor, Dumbledore, der bliver spillet af Jude Law.

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' bringer nye karakterer i spil, bl.a. Newt Scamanders bror, og filmen byder både på en klassisk historie om mødet mellem det gode og det onde, mens der naturligvis vil indgå detaljer for ægte fans af Harry Potter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (262 votes)
4.7
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

1 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Eddie Redmayne er ganske glimrende som den introverte outsider-helt Newt Scamander ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Anden film om de fantastiske skabninger, der er fostret af Harry Potter-mor J. K. Rowlings fantasi, fungerer utrolig flot som computerskabt, visuelt blær." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det myldrer med sjove skabninger i Rowlings 'Grindelwalds forbrydelser', men den skræmmer ikke så vildt som planlagt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Fortællingen fungerer, og jeg synes, den er spændende. Den har dog ikke samme charme som serien om Harry, Hermione og Ron Weasley." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeannette

Flot film og ok underholdende, men temmelig forvirrende. Synes der var lidt meget at holde styr på, og så gik der lang tid, inden den blev rigtig spændende. Men fede effekter og dygtige skuespillere. Dog ret træls, at de så har valgt, at den fortsætter, så nu er man så tvunget til at se 3'eren. Den har de regnet godt ud... Men alt i alt en ok film.

maiuser/505959

Man fatter ikke meget af hvad der foregår,men flot og spændende er det. Elsker alle de fantastiske væsener,der er virkelig mange i denne film.Og overraskende effekter.
Faktisk også mange gode skuespilpræstationer,så ved ikke rigtig hvorfor den også virkede noget trættende.
Er meget tegneserieagtig,der mangler noget ægthed og charme.Kaos af indtryk,nogen bare for effektens skyld,uden sammenhæng. Men det er selvfølgelig også en oplevelse

Oskar

Jeg synes filmen havde en god og spændende handling, men jeg synes godt den kunne være lidt mere spændende nogle steder, men overordnet synes jeg at den var tilpas spændende.

En anden ting jeg vil sige er at jeg kan godt blive nervøs for at en film som denne bliver for kedelig ved at karakterene kan alt mugligt som man ikke har overblik over, men det skete ikke denne gang, fordi filmen formår at gøre det spændende alligevel.
Den var dog lidt for overskuelig nogle steder, fordi filmen ville en hel masse. Så man skal holde tungen lige i munden, men jeg synes man forstår den overordnet.

Visuelt vil jeg sige at jeg synes at den var rigtig flot med nogle fænomenale effekter.

Til sidst vil jeg sige at jeg også synes at skuespillet skal hyldes for det var også rigtig godt.

Så det er helt klart en film der er værd at se.

Segoyuser/116755

Historien var lidt tynd, for meget vil de på en gang.
Grindewalds forbrydelser ser jeg ik noget af i den forstand, men han gør sit til at få nye tilhængere med smart manipulation. Credence har valgt men tænker Grindewald igen manipuler, udtaler noget der kun er til brug for ham selv.
Styrken som Grindewald når ikke ud, Dumbledores spilles troværdigt.
Nagini var specielt at se, gad vist hvad årsag er der bevirker hun er hos Voldemort:-) når den tid er.
De magiske dyr så flotte, vellavet, næsten noget af det bedste i filmen.
Ved ikke hvorfor synes film er rodet, hvor meget mon det betyder har i sin tid læst Harry Potter bøger før så film, mangler den del, eller er film bare ik god?
Vil dog på et tidspunkt gense, ikke fordi det er en film vældig gerne vil eje, men gense for nye detaljer, bliver den bedre eller stadig samme indtryk som 1 gang.
Mine arme var ikke oppe , ej heller jahuuu go film, men 4 stjerner for de magiske dyr trækker positivt en ekstra stjerne:-)

Nogens karakter var meget velspillet, Nagini var interessant, se Flamel, Albus gør det godt, Newt ser mere end det ydre .

Har faktisk lyst til at gense Harry Potter fra nr. 1 lave en maraton en dag.....

Atrice

Halvdelen af grunden til at jeg ville se den, var for at se flere magiske væsener og udforske Newt's hemmelige verden noget mere - det fik man også lidt, men slet ikke nok. Grindelwald er dog spændende, en godt lavet skurk og der er øjeblikke, hvor man fornemmer hvor ondskabsfuld han er... og samtidig fængende. Men derudover syntes jeg filmen var meget rodet. Der er både de karakterer fra før, og nogle nye og enormt mange små sidehistorier, hvis tråde tilsidst skal samles. Der er mange historier og mange navne at holde styr på. Men den var spændende og væsenerne er geniale - især et nyt og velkendt kinesisk væsen var nuttet (ja, det er vi enige om herhjemme). Filmen var okay, men syntes faktisk på mange punkter at den første var bedre - hvilket vel er helt normalt for en 2'er :)

S. Rico

Hvad er det lige for nogen forbrydelser, som "Grindelwalds Forbrydelser" handler om? Jeg mener: udover at flygte fra en fangetransport, så laver Grindelwald vel ikke noget særligt kriminelt i filmen. Faktisk sker der nærmest ingenting i de 2 timer og 15 minutter, som filmen varer: Grindelwald tager til Paris for at lede efter Credence, og Newt tager til Paris for at lede efter Tina og Credence. Til sidst møder de alle sammen hinanden, og så går de igen hver til sit. Slut!

Ja, ok - der er lidt flere detaljer end det. Og en stor bunke fan-service. Jeg er normalt en sucker for scener med fan-service, men her er der bare alt for meget, som ikke er særlig elegant udført. Og så har det altså den modsatte effekt. I stedet for at juble, krummede jeg flere steder tæer.

Den første film, Fantastiske Skabninger og hvor de findes, er blevet skældt ud for at være for fjollet og bruge alt for meget tid på at jagte de mange CGI skabninger i New York. I det mindste var den tro over for sin titel, og der blev introduceret et helt nyt hold af karakterer. Det var lang tid siden, at den sidste Harry Potter film gik i biografen, så det hele var nyt og spændende. Oven i det hele kunne man nyde de flotte billeder af det genskabte New York fra 1920'erne. Jeg genså den et par dage før, at jeg skulle ind og se 2'eren. Det viste sig at være en rigtig god idé. Jeg havde eksempelvis fuldstændig glemt, hvad en Obscurus og en Obscurial er - hvilket må siges at være ret relevant for at forstå Credence's historie.

I Grindelwalds Forbrydelser er der ikke så meget nyt. Vi følger igen Newt (som desværre er lidt irriterende). Vi har bikarakterer som Tina og Leta (som altså heller ikke er særlige interessante). Vi har Jacob og Queenie, som er charmerende nok, men temmelig overflødige. Og så er der al fyldstoffet med Niifflere og andre skabninger, som ingen relation har til historien. Det er på skurkesiden, at de spændende personer befinder sig. Udover Grindelwald er Credence og Nagini værd at følge. Men der er bare for lidt kød på deres udvikling i denne film, til at det kan holde spændingen oppe. På det visuelle plan halter filmen også i forhold til den første. New York var super flot, mens Paris bare er lidt mørk og trist.

Jeg var ikke imponeret over den første film, men jeg er endnu mindre imponeret over den anden. Det viste sig helt konkret ved at jeg midt i filmen greb mig selv i at sidde og halvsove.

Lis

Så den i 3D- forpremiere i Slagelse. Fed fornemmelse når det kommer blæsende ud i hovedet på en.. Skal så også se den i 2D .. Hvorfor ?? Syntes det er en god film. Og ja du skal elske det univers for at se den 2 gange.

Jacob

Efter et halvt års indespærring skal Grindelwald transporteres til Europa, og stilles til regnskab for sine forbrydelser, men han formår med sine tilhængers hjælp at flygte. Credence har overlevet begivenhederne i New York, og er nu rejst til Paris for at finde ud af hvem han i virkeligheden er. Dumbledore kan ikke selv gå imod sin gamle ven Grindelwald, og beder igen sin tidligere elev Newt hjælpe ham imod tidens største, mørke troldmand. Fortiden og indviklet familieforhold bliver afsløret, og venner skal nu vælge side i den kamp, som uundgåeligt er under opsejling.

For inkarneret fans af den verden som Harry Potter senere bliver en del af, så er fortsættelsen med Newt Scamander i front en guldgrube. Den er en optakt til en storslået finale, hvor vi godt nok på forhånd kender resultatet, hvilket den præger af på godt og ondt. Universets magi er episk som det bør være, og det er den grad godt at være hjemme igen blandt de fantastiske skabninger. Slægtsskabene er dog for selv den mest trofaste fan noget af en mundfuld at holde styr på, og tingene bliver næppe mindre kringlet i fremtiden.

Nikolaj

Fantastic Beast 2 er ikke nogen god film. Den er rodet, uinteressant og fortæller en simpelt historie alt for kompliceret.

Jeg brød mig ikke om den første Fantastic Beast. Den føltes lang og kedelig, effekterne var lidt ringe og den havde ingen historie at fortælle. Derfor var jeg lidt skepsis omkring fremtiden for dette univers.

Når alt kommer til alt, så bliver jeg nok aldrig rigtigt fan af disse spin-offs. Det er så svært at skabe noget nyt og spændende i en verden, man kender så godt. Men når en dygtig forfatter som JK stadig er involveret, kommer det egentlig lidt bag på mig, hvor ringe historie-fortællingen er. For selvom man har set 2 film i serien nu, så føler jeg mig overhovedet ikke klogere på, hvad serien handler om. Der er fan service til Harry Potter historien, og rigtigt mange forklaringer i filmen, hvor karakterene nærmest selv forsøger at gætte sig til hvad historien egentlig handler om. Show dont tell reglen fungerer desværre ikke særligt godt her, i forhold hvad de formået med Harry Potter filmene.

Der er alt for mange karaktere med, nogle af dem er egentlig udmærket. De får bare alt for lidt tid i filmen, og her tænker jeg især på Johnny Depps Grindelwald, som jeg faktisk fandt fængende. Og Depp er muligvis også den bedste i hele filmen. Men man bliver dog aldrig rigtigt bange for ham som skurk, da vi skal nå og have alle de magiske skabninger til at fylde halvdelen af filmens tid.

Det positive i filmen: Effekterne er væsentligt bedre end den første, hvilket er rart. Skuespillerne er alle rigtigt gode. Den dystre atmofære, som især præget starten af filmen klædte filmen rigtigt godt. Kulisserne var virkelig imponerende, og de har ramt tiden(1927) rigtigt godt. Den smule man så med Hogworts og Dumbledore var(Til trods for lidt meget fan-service) udmærket. Og Musikken var ganske fængende-klart bedre end den første. Og så uden at spoile for meget, har filmen et godt Twist, som jeg håber de ville gøre rigtigt meget ud af til næste film. For ærligt talt, det er lidt sløset at efter 2 film, så er handlingen dårligt nok begyndt endnu. Jeg var dog ganske underholdt, så den har forbedret sig i forhold til den første. Men den får dog stadig ikke mere end 3 sjerner herfra!

Gül

2'eren har ikke levet op til de samme forventninger/krav som man kan finde i 1'eren.
Filmen er visuelt flot og hovedtemaerne, kærlighed, familie og det gode og det onde, minder meget om Harry Potter - men hovedsageligt temaer man kan relaterer sig til, gør filmen til en gennemgående interessant film.

DOG! Visse elementer var skuffende da det gav spørgsmålstegn i hovedet efter filmen...

I 1'eren blev karakteren Leta Lestrange og hendes forhold til Newt sidesat, så der blev lagt op til at der kunne være en interessant historie i 2'eren. Hun virkede som en interessant karakter ift. Newt og vupti, så er hun overflødig. Hun er ikke længere en asset, men har bare været en vigtig/betydningsfuld person i Newt's liv, som lige pludselig ikke er der mere.

Andre karakterer som man hurtigt ser i starten af filmen er hans assistent, Bunty (som tydeligt har et kæmpe crush på Newt) og Grimmson, som man ser i 3-4 scener i hele filmen og Flamel --> Håber at disse karakterer får en meget mere betydningsfuld rolle for historien ellers virker de som meget overflødige karakterer.
Der er også andre elementer som bliver nævnt: Tina's nye date, som man ikke får at se, og cirkusset, som man ikke ser igen i 2'eren, men som måske får en anden betydning i 3'eren.

En anden vigtig detalje er også at filmen hedder "Fantastic Beasts - The Crimes of Grindelwald". Man så mere til Grindelwald (hvilket også er en del af plottet), men hovedsageligt handlede mere om ham end hvad 1'eren lagde ud med - bæsterne! Man ser et par enkelte dyr, og en enkelt en, han fanger, men det er det.

Sumsummarum! Der var ikke det store action som i 1'eren, men det var alligevel en spændende, humoristisk og fantasifyldt film og forhåbentlig så lægger producerne ud med en stærk 3'er, og de besvarer alle "spørgsmålstegn" og husker de glemte elementer og karakterer og ellers bare klør på med masser af magi og kærlighed! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.