Cookie- og Privatlivspolitik

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og dramatisk grundstemning og indeholder en række scener med kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger, personer, der forvandler sig til dyr, går i opløsning eller bliver til mørk røg. I en scene fjernes en lang parasit fra et øje. I en anden scene flygter hovedkaraktererne fra aggressive kattelignende dyr med lysende blå øjne. I en længere dramatisk scene lokkes hovedkaraktererne i en fælde, hvor mange mennesker opløses i mørk røg og blå flammer, der forvandles til aggressive blå ilddrager. De dramatiske scener understøttes af kraftig, dyster musik. Fortællingen udspiller sig imidlertid i et urealistisk eventyrunivers. De dramatiske scener rummer ikke blodig og udpenslet vold og ingen af filmens hovedkarakterer kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' er baseret på J.K. Rowlings bog Fantastiske skabninger... og hvor de findes og er efterfølgeren til filmen af samme navn.

I den første film blev den mægtige troldmand, Gellert Grindelwald, fanget af den unge magizoolog, Newt Scamander. Men Grindelwald er ikke let at holde fanget, og mørkets fyrste undslipper snart med en plan om at samle et følge af ligesindede.

Målet er at skabe en race af fuldblods troldmænd, der skal herske over både magiske og ikke-magiske væsner. Det er nu op til Newt og hans tidligere læremester, Albus Dumbledore, at stoppe de onde kræfter.

Eventyrfortsættelsen er anden del af en serie på i alt fem planlagte film, som foregår i samme verden som Harry Potter-franchisen. Plottet er dog rykket 70 år tilbage i tiden, hvor vi bl.a. kan opleve en ung version af troldmandsskolen Hogwarts rektor, Dumbledore, der bliver spillet af Jude Law.

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' bringer nye karakterer i spil, bl.a. Newt Scamanders bror, og filmen byder både på en klassisk historie om mødet mellem det gode og det onde, mens der naturligvis vil indgå detaljer for ægte fans af Harry Potter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (786 votes)
4.6
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Eddie Redmayne er ganske glimrende som den introverte outsider-helt Newt Scamander ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Anden film om de fantastiske skabninger, der er fostret af Harry Potter-mor J. K. Rowlings fantasi, fungerer utrolig flot som computerskabt, visuelt blær." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det myldrer med sjove skabninger i Rowlings 'Grindelwalds forbrydelser', men den skræmmer ikke så vildt som planlagt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Fortællingen fungerer, og jeg synes, den er spændende. Den har dog ikke samme charme som serien om Harry, Hermione og Ron Weasley." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oscar

“Fantastic Beasts: The Crimes of J.K. Rowling” er nu nok en bedre titel.

Antaeus

Der er ingen tvivl om at Harry Potter universet og film-fortsættelserne foregår i et fantastisk og magisk univers. Men her hører ligheden også op. Mens Harry Potter filmene er særdeles veloplagte og underholdende så er fortsættelserne ikke særlig interessante. Der sker ikke meget i denne 2'er og handlingen er direkte kedelig. Det er virkelig ærgerligt at man får så lidt ud af et så fantastisk univers.

René

Filmen er fantastisk og der var mange sjove scener i. Jeg glæder mig til den næste kommer og samtidig synes jeg at det var lidt sjovt at gætte sig frem til hvordan de 5 film fører op til Harry Potter. Men filmen kan helt klart anbefales, om man når at se den i bio eller når den udkommer.

Mark Lyng Plym Källstrøm

Jeg synes at man får en fin introduktion til de magiske væsener.

Super film :) Og der er mange ting der går igen i universet som vi har set i de første Harry Potter film.

Filmen er på den måde tro mod universet.

Skurken er jo sindssyg... Ikke på højde med Voldemort, for folk virker ikke ræd for Grindelwald..

Super film..

Dog synes jeg at det er irriterende at filmen slutter så brat.. Ja, så kommer der en 3'er, men det var da irriterende at den sluttede så hurtigt.

annetteuser/61690

Synes filmen var mega rodet. Det bedste var alle de fantastiske special effekts. Men for mange bolde i luften, fortid, fremtid og nutid rodet sammen i et miks.

Mads

De fantastiske bæster er væk, hvilket ikke nødvendigvis er dårligt, men når de er blevet erstattet af ligegyldige usammenhængende karakterer, så foretrækker jeg at se mærkelige dyr fjolle rundt.

Effekter og Jude Law (med undtagelse af hans hår) trækker den op på 2*. Hvor skal man starte med alt det, der trækker ned. Jeg laver en lille liste med ting, der undrede mig.

Albus-underviser i "forsvar mod mørkets kræfter", selvom han faktisk underviste i transfiguration oprindeligt, inspirerede og lærte mcgonagall at blive en animagus

Mcgonagall- med i filmen, men hun var slet ikke født den dengang.

Babyswap? fungerer ikke, Credence store afsløring, var plat og virker som en eftertanke. Ligeså gør Nagini.

alle de ligegyldige karakterer, med deres evindelige og ligeså ligegyldige baggrundshistorier, gør man negligere de oprindelige. Hvorfor er Queenie lige pludselig gået fra tankelæser til komplet tumpe? Hun vælger side til sidst, med en person, der ikke vil have mugglere, på trods af hun, som den eneste i hele filmen, rent faktisk kan læse hans formodentlig onde og tanker og planer. Idiotisk. At Jakob lige pludselig kan huske igen er også noget fis. det kunne han ikke i slutningen af 1'eren, så den halve forklaring med, "øhm jamen det kun dårlige minder, men jeg havde gode" holder ikke.

Det hele skal bygge op til, at dumbledore og grindelwald skal slås, men kan de ikke bare gøre det i den næste og lad os få det overstået, for jeg holder ikke til 3 film til, medmindre J.K nosser sig alvorligt sammen og prøver at lægge den politiske korrekthed lidt på hylden, vi behøver ikke have alle etniciter med. Og da slet ikke, hvis du alligevel giver dem allesammen, næsten samme baggrund som slaver. og nu vi er ved gentagelser, det da ikke meget forskel,der er på Grindelwald og Voldemorts syn på verden? Er det her lidt Hitler nazisympatør racekrig ikke udspillet nu? Og hvis grindelwald og dumbledore absolut skal have den her romance og være ekskærester, hvorfor har de så overhovedet lavet en amulet? hvorfor brugte de ikke "The unbreakable vow"?
Og nu vi er ved underlige trylletricks, hvornår kan kun os bruges til at finde ting? hvorfor fortalte de ikke Harry Potter det, det ville da have simplificeret hans opgave betydeligt.

Man kunne faktisk have vist de første 15-20 minutter og de sidste 10 og filmen havde været præcis den samme. Der sker intet af betydning i mellem. Den er ikke engang sjov ligesom 1'eren, den er bare tragikomisk.

Jeannette

Flot film og ok underholdende, men temmelig forvirrende. Synes der var lidt meget at holde styr på, og så gik der lang tid, inden den blev rigtig spændende. Men fede effekter og dygtige skuespillere. Dog ret træls, at de så har valgt, at den fortsætter, så nu er man så tvunget til at se 3'eren. Den har de regnet godt ud... Men alt i alt en ok film.

maiuser/505959

Man fatter ikke meget af hvad der foregår,men flot og spændende er det. Elsker alle de fantastiske væsener,der er virkelig mange i denne film.Og overraskende effekter.
Faktisk også mange gode skuespilpræstationer,så ved ikke rigtig hvorfor den også virkede noget trættende.
Er meget tegneserieagtig,der mangler noget ægthed og charme.Kaos af indtryk,nogen bare for effektens skyld,uden sammenhæng. Men det er selvfølgelig også en oplevelse

Oszar

Jeg synes filmen havde en god og spændende handling, men jeg synes godt den kunne være lidt mere spændende nogle steder, men overordnet synes jeg at den var tilpas spændende.

En anden ting jeg vil sige er at jeg kan godt blive nervøs for at en film som denne bliver for kedelig ved at karakterene kan alt mugligt som man ikke har overblik over, men det skete ikke denne gang, fordi filmen formår at gøre det spændende alligevel.
Den var dog lidt for overskuelig nogle steder, fordi filmen ville en hel masse. Så man skal holde tungen lige i munden, men jeg synes man forstår den overordnet.

Visuelt vil jeg sige at jeg synes at den var rigtig flot med nogle fænomenale effekter.

Til sidst vil jeg sige at jeg også synes at skuespillet skal hyldes for det var også rigtig godt.

Så det er helt klart en film der er værd at se.

Segoyuser/116755

Historien var lidt tynd, for meget vil de på en gang.
Grindewalds forbrydelser ser jeg ik noget af i den forstand, men han gør sit til at få nye tilhængere med smart manipulation. Credence har valgt men tænker Grindewald igen manipuler, udtaler noget der kun er til brug for ham selv.
Styrken som Grindewald når ikke ud, Dumbledores spilles troværdigt.
Nagini var specielt at se, gad vist hvad årsag er der bevirker hun er hos Voldemort:-) når den tid er.
De magiske dyr så flotte, vellavet, næsten noget af det bedste i filmen.
Ved ikke hvorfor synes film er rodet, hvor meget mon det betyder har i sin tid læst Harry Potter bøger før så film, mangler den del, eller er film bare ik god?
Vil dog på et tidspunkt gense, ikke fordi det er en film vældig gerne vil eje, men gense for nye detaljer, bliver den bedre eller stadig samme indtryk som 1 gang.
Mine arme var ikke oppe , ej heller jahuuu go film, men 4 stjerner for de magiske dyr trækker positivt en ekstra stjerne:-)

Nogens karakter var meget velspillet, Nagini var interessant, se Flamel, Albus gør det godt, Newt ser mere end det ydre .

Har faktisk lyst til at gense Harry Potter fra nr. 1 lave en maraton en dag.....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.