Cookie- og Privatlivspolitik

Bohemian Rhapsody

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en positiv grundstemning men indeholder også triste passager og scener med skænderier og følelsesudbrud. I en scene, der fremstilles gennem hovedfigurens synsvinkel, opleves hans omverden forvrænget og lettere mareridtsagtigt. Da filmen grundlæggende har en positiv og ofte humoristisk stemning, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bohemian Rhapsody
|
Versioner: se alle
2D, Sing-A-Long (uden danske tekster), 4DX 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7, Sidste chance, Særvisning
|

Den biografiske film 'Bohemian Rhapsody' handler om Queen, et af de største rockbands nogensinde, og deres karismatiske forsanger Freddie Mercury.

I starten af 70erne møder den unge immigrant Freddie et lille band, der mangler en forsanger. De kalder sig Queen og sparer sammen til at indspille et album.

Freddies vilde fremtoning og ikke mindst hans imponerende vokal baner hurtigt vejen for et regulært gennembrud, og snart er Queen på alles læber og på alle hitlister.

Bandet har en fremragende kreativ periode, hvor de unge briter bl.a. lukker sig inde på en bondegård for at skabe et af mesterværkerne indenfor rockmusik, nemlig den eksperimenterende 'Bohemian Rhapsody'. Men bag kulissen lurer tragedien, da Freddie kæmper med at finde sig selv, sin seksualitet og i sidste ende at føle sig elsket i en verden, hvor han aldrig har følt sig accepteret.

'Bohemian Rhapsody' er en biografisk og musikalsk hyldest til Queen og Mercury, der døde af AIDS i 1991. Dramaet bygger op til deres legendariske Live Aid-optræden 1985, og de mange populære sange får godt med spilletid undervejs.

Skuespilleren Rami Malek, der slog igennem i tv-serien 'Mr. Robot' og for nyligt i Papillon, har med uhyggelig overbevisning forvandlet sig til musikikonet, mens de oprindelige bandmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, har fungeret som producenter på filmen. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1534 votes)
5.2
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Queen var en alternativ familie på godt og ondt for frontmand Freddie Mercury, og historien om den musikalske familie er fortalt med en smittende varme og blik for den gode historie." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... Rami Malek kan være ret sikker på en Oscar-nominering for sit struttende portræt af den selvtillidsfulde forsanger." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Bohemian Rhapsody' fungerer [...] klart bedst i de musikalske sekvenser ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Bohemian Rhapsody' er ikke sofistikeret, men bare en uforbeholden hyldest til Queen og især Freddie Mercury." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Rami Malek [...] leverer en transformativ magtdemonstration i hovedrollen som Mercury." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... 'Bohemian Rhapsody' er [...] en film, der falder i to halvdele. Den første er en komedie. Den anden en tragedie. Den første er jeg ret vild med. Den anden er jeg meget lidt vild med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Bohemian Rhapsody', som den naturligvis hedder, er måske ingen stor film, men den er godt lavet og vildt underholdende, tilmed." (Klaus Lynggaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
habill

super film;)

Charlotte

Se den - mere er der ikke at sige :)

Marianneuser/623853

Stor oplevelse.

Elisabeth

Jeg nåede igennem hele følelsesregistret, og jeg blev helt opslugt af den smukkke fortælling omkring et legendarisk band.

Kan kun anbefale den!

Lis

Så den igår i Næstved. Og jeg blev fuldstændig blæst væk. Hold nu op en god film. Havde den sygeste gåsehud da de spillede der til live aid. Se den se den se den....

Thor

Lunken biopic. Der er så mange mere interessante vinkler de kunne have fulgt Freddie Mercury og Queen efter. Men de mange optrædelse var herlige at opleve på et stort lærred med god lyd. Dog ikke nok til mere end 3 stjerner, da jeg ikke har nogen interesse i nogensinde at se den igen. Min interesse ligger hos dokumentarerne om Queen.

Liza

Jeg kender Queen musik, men har aldrig været særlig interesseret i gruppen eller Freddie Mercury. Dog synes jeg, at det er en absolut fed film og musikken får mig til at smile, klappe og også småtude.
Og jeg er især imponeret af Rami Maleks portræt af Freddie. Ja, der er også noget ukorrekt i forhold til tidslinje i filmen, og der var barskere øjeblikke end det man ser i filmen. Men det er ikke en dokumentar, og det er en film, der er lavet til det brede publikum. Og det betyder, at der bliver hugget en hæl og klippet en tå. Personligt er jeg ligeglad. På det punkt hører jeg til det brede publikum, og jeg vil bare underholdes. Og det blev jeg!

jos18ephineuser/354712

Kunne se den igen og ingen

Maggie Smith

Jeg havde egentlig set traileren til filmen op til flere gange, mens jeg har siddet og ventet på at skulle se andre film i biografen. Man får lyst til at sidde og rocke med, når man bare ser traileren - og det levede den fuldt op til under filmen også.

En fremragende skuespiller i Rami Malek, som må have studeret Freddie M de sidste mange mange mange år. Der er ingen tvivl om, at alt fra hans moves til udseende sad i skabet. Der er klart en velfortjent Oscar-nominering på vej til Rami. Det fortjener han.

Selve handlingen og plottet var rørende, dyb og også ærlig. Jeg var meget vild med, at Freddie fuldstændig fik den kreative frihed i filmen, som han selv havde i sit meget farverige liv. Man følger opturene og nedturene, og især den frygtelige sygdom AIDS som alle ved, at han døde af. Det var frygteligt og det var endnu mere frygteligt, at der gik 6 år efter hans død og så kom kuren ud. Hvor er det bare tragisk.

Personerne udover Freddie ligner også sig selv, og især den historisk store koncert var unik og rørende.

En bevægende, men også storslået film. Tak for det.

maiuser/505959

Jeg lægger mig fladt ned.6 stjerner.Havde faktisk overvejet måske ikke at se den,tænkte det bare var en parodi,hvor man hørte lidt musik, og så en lille fyr,med alt for stort gebis,spille Freddy Mercury.Men nej,det var så ægte,suverænt,overall fantastisk.Flere gange var jeg i tvivl om det var mix med Mercury,men nej,det var Rami Malek i hele filmen.Udover at falde helt ind i rollen,og fylde den ud,bragede hans stærke karakter og karisma fuldstændig igennem.Han er en stærk stærk skuespiller.Der var meget musik i filmen,ikke kun afbrudte numre,men specielt til sidst ,live aid,fik man det hele med.Og her var de en og samme person.2 1/4 time var for lidt,kunne ha brugt 3. Man snyder sig selv,hvis man ikke ser den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.