Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og dramatisk grundstemning og indeholder en række scener med kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger, personer, der forvandler sig til dyr, går i opløsning eller bliver til mørk røg. I en scene fjernes en lang parasit fra et øje. I en anden scene flygter hovedkaraktererne fra aggressive kattelignende dyr med lysende blå øjne. I en længere dramatisk scene lokkes hovedkaraktererne i en fælde, hvor mange mennesker opløses i mørk røg og blå flammer, der forvandles til aggressive blå ilddrager. De dramatiske scener understøttes af kraftig, dyster musik. Fortællingen udspiller sig imidlertid i et urealistisk eventyrunivers. De dramatiske scener rummer ikke blodig og udpenslet vold og ingen af filmens hovedkarakterer kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|
Billetter

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' er baseret på J.K. Rowlings bog Fantastiske skabninger... og hvor de findes og er efterfølgeren til filmen af samme navn.

I den første film blev den mægtige troldmand, Gellert Grindelwald, fanget af den unge magizoolog, Newt Scamander. Men Grindelwald er ikke let at holde fanget, og mørkets fyrste undslipper snart med en plan om at samle et følge af ligesindede.

Målet er at skabe en race af fuldblods troldmænd, der skal herske over både magiske og ikke-magiske væsner. Det er nu op til Newt og hans tidligere læremester, Albus Dumbledore, at stoppe de onde kræfter.

Eventyrfortsættelsen er anden del af en serie på i alt fem planlagte film, som foregår i samme verden som Harry Potter-franchisen. Plottet er dog rykket 70 år tilbage i tiden, hvor vi bl.a. kan opleve en ung version af troldmandsskolen Hogwarts rektor, Dumbledore, der bliver spillet af Jude Law.

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' bringer nye karakterer i spil, bl.a. Newt Scamanders bror, og filmen byder både på en klassisk historie om mødet mellem det gode og det onde, mens der naturligvis vil indgå detaljer for ægte fans af Harry Potter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (437 votes)
4.6
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

3 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Eddie Redmayne er ganske glimrende som den introverte outsider-helt Newt Scamander ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Anden film om de fantastiske skabninger, der er fostret af Harry Potter-mor J. K. Rowlings fantasi, fungerer utrolig flot som computerskabt, visuelt blær." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det myldrer med sjove skabninger i Rowlings 'Grindelwalds forbrydelser', men den skræmmer ikke så vildt som planlagt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Fortællingen fungerer, og jeg synes, den er spændende. Den har dog ikke samme charme som serien om Harry, Hermione og Ron Weasley." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lis

Så den i 3D- forpremiere i Slagelse. Fed fornemmelse når det kommer blæsende ud i hovedet på en.. Skal så også se den i 2D .. Hvorfor ?? Syntes det er en god film. Og ja du skal elske det univers for at se den 2 gange.

Jacob

Efter et halvt års indespærring skal Grindelwald transporteres til Europa, og stilles til regnskab for sine forbrydelser, men han formår med sine tilhængers hjælp at flygte. Credence har overlevet begivenhederne i New York, og er nu rejst til Paris for at finde ud af hvem han i virkeligheden er. Dumbledore kan ikke selv gå imod sin gamle ven Grindelwald, og beder igen sin tidligere elev Newt hjælpe ham imod tidens største, mørke troldmand. Fortiden og indviklet familieforhold bliver afsløret, og venner skal nu vælge side i den kamp, som uundgåeligt er under opsejling.

For inkarneret fans af den verden som Harry Potter senere bliver en del af, så er fortsættelsen med Newt Scamander i front en guldgrube. Den er en optakt til en storslået finale, hvor vi godt nok på forhånd kender resultatet, hvilket den præger af på godt og ondt. Universets magi er episk som det bør være, og det er den grad godt at være hjemme igen blandt de fantastiske skabninger. Slægtsskabene er dog for selv den mest trofaste fan noget af en mundfuld at holde styr på, og tingene bliver næppe mindre kringlet i fremtiden.

Nikolaj

Fantastic Beast 2 er ikke nogen god film. Den er rodet, uinteressant og fortæller en simpelt historie alt for kompliceret.

Jeg brød mig ikke om den første Fantastic Beast. Den føltes lang og kedelig, effekterne var lidt ringe og den havde ingen historie at fortælle. Derfor var jeg lidt skepsis omkring fremtiden for dette univers.

Når alt kommer til alt, så bliver jeg nok aldrig rigtigt fan af disse spin-offs. Det er så svært at skabe noget nyt og spændende i en verden, man kender så godt. Men når en dygtig forfatter som JK stadig er involveret, kommer det egentlig lidt bag på mig, hvor ringe historie-fortællingen er. For selvom man har set 2 film i serien nu, så føler jeg mig overhovedet ikke klogere på, hvad serien handler om. Der er fan service til Harry Potter historien, og rigtigt mange forklaringer i filmen, hvor karakterene nærmest selv forsøger at gætte sig til hvad historien egentlig handler om. Show dont tell reglen fungerer desværre ikke særligt godt her, i forhold hvad de formået med Harry Potter filmene.

Der er alt for mange karaktere med, nogle af dem er egentlig udmærket. De får bare alt for lidt tid i filmen, og her tænker jeg især på Johnny Depps Grindelwald, som jeg faktisk fandt fængende. Og Depp er muligvis også den bedste i hele filmen. Men man bliver dog aldrig rigtigt bange for ham som skurk, da vi skal nå og have alle de magiske skabninger til at fylde halvdelen af filmens tid.

Det positive i filmen: Effekterne er væsentligt bedre end den første, hvilket er rart. Skuespillerne er alle rigtigt gode. Den dystre atmofære, som især præget starten af filmen klædte filmen rigtigt godt. Kulisserne var virkelig imponerende, og de har ramt tiden(1927) rigtigt godt. Den smule man så med Hogworts og Dumbledore var(Til trods for lidt meget fan-service) udmærket. Og Musikken var ganske fængende-klart bedre end den første. Og så uden at spoile for meget, har filmen et godt Twist, som jeg håber de ville gøre rigtigt meget ud af til næste film. For ærligt talt, det er lidt sløset at efter 2 film, så er handlingen dårligt nok begyndt endnu. Jeg var dog ganske underholdt, så den har forbedret sig i forhold til den første. Men den får dog stadig ikke mere end 3 sjerner herfra!

Gül

2'eren har ikke levet op til de samme forventninger/krav som man kan finde i 1'eren.
Filmen er visuelt flot og hovedtemaerne, kærlighed, familie og det gode og det onde, minder meget om Harry Potter - men hovedsageligt temaer man kan relaterer sig til, gør filmen til en gennemgående interessant film.

DOG! Visse elementer var skuffende da det gav spørgsmålstegn i hovedet efter filmen...

I 1'eren blev karakteren Leta Lestrange og hendes forhold til Newt sidesat, så der blev lagt op til at der kunne være en interessant historie i 2'eren. Hun virkede som en interessant karakter ift. Newt og vupti, så er hun overflødig. Hun er ikke længere en asset, men har bare været en vigtig/betydningsfuld person i Newt's liv, som lige pludselig ikke er der mere.

Andre karakterer som man hurtigt ser i starten af filmen er hans assistent, Bunty (som tydeligt har et kæmpe crush på Newt) og Grimmson, som man ser i 3-4 scener i hele filmen og Flamel --> Håber at disse karakterer får en meget mere betydningsfuld rolle for historien ellers virker de som meget overflødige karakterer.
Der er også andre elementer som bliver nævnt: Tina's nye date, som man ikke får at se, og cirkusset, som man ikke ser igen i 2'eren, men som måske får en anden betydning i 3'eren.

En anden vigtig detalje er også at filmen hedder "Fantastic Beasts - The Crimes of Grindelwald". Man så mere til Grindelwald (hvilket også er en del af plottet), men hovedsageligt handlede mere om ham end hvad 1'eren lagde ud med - bæsterne! Man ser et par enkelte dyr, og en enkelt en, han fanger, men det er det.

Sumsummarum! Der var ikke det store action som i 1'eren, men det var alligevel en spændende, humoristisk og fantasifyldt film og forhåbentlig så lægger producerne ud med en stærk 3'er, og de besvarer alle "spørgsmålstegn" og husker de glemte elementer og karakterer og ellers bare klør på med masser af magi og kærlighed! :D

Marie

Det er fuldstændigt som om vi endelig kommer rigtig hjem. Det er fantastisk at være tilbage

Ida

Den nye film er først og fremmest utrolig smuk rent visuelt.
Handlingen er til tider en lille smule hurtig, så der er meget stof til eftertanke efter at have set filmen. jeg oplever dog ikke at det går for hurtigt. Den gemmer på utallige hentydninger og referencer som man vil glæde sig over hvis man er langt inde i universet.

Der er glædeligt gensyn med mange af de skabninger og karakterer vi møder i første film. Vi ser også en fantastisk udvikling i dem. Endnu en gang strækker Rowling sig over et bredt persongalleri, men jeg synes at det alligevel formås at give os indblik i dem. Vi ser nuancerede sider og en stor udvikling af rigtig mange af dem. Rowling forstår virkelig sit publikum og giver os lov til at glæde os over gensynet med figurer og steder. Det føles på mange måder som at komme hjem.

Johnny Deep som Grindelwald fungerer til perfektion. Jeg synes at portæteringen bliver både nuanceret og tankevækkende.
Samtidig synes jeg Eddie Redmayne endnu en gang virkelig fanger essensen af Newt og gør ham umulig ikke at elske.

Kort sagt syntes jeg det er et fantastisk gensyn med den amgiske verden og at universet bevares flot, uden at det bliver kedeligt eller en efterligning af Harry Potter-serien

Horsi

En noget blandet film (3/6)

Der er nogle legitimt gode øjeblikke i den film. Det visuelle er fantastisk, for at sige det mildt. Jude som ung Dumbledore er også fantastisk, og når karakterene interagere med sine baggrundshistorier.

Til gengæld er historien et stort rod. Vi får kylet tonsvis af forklaringer i hovedet om hvad der sket imellem film 1 og 2 og det er på nogle få minutter (og nej du får ikke lov til at se det). Der ud over opfører nogle af karakterne sig slet ikke som opfatter dem fra 1'eren. Det meste af plottet jager vi ting vi ikke aner hvad er eller hvorfor de er vigtige og hvis mere end en deligation er på jagt vil du ikke se det, så du aner ikke hvem der kom først. Det virker som om den er mere opsat på at sætte op ting der kommer end at fortælle en god historie.

Jeg har også seriøse problemer med at alt hvad du ser i filmen er udslag af hvad der sker i de første få minutter. Men alt de dedikere til det er ca. 5 minutters dialog som de så forventer du er up to date med hvad der er sket imellem 1-2.

På min egen skala 4.2 filmen er for stort et rod til at jeg kan nyde de gode dele.

Isa

Super flot og fortryllende film!

emma

The second Movie is Finaly out!
I have been waiting for this movie since the first one and can't wait for the rest.
And I can easily say I did not get disappointed!

I loved every second of it, from the acting to the animation and down to the humor.

The new beasts were fantastic and then we have the love drama between our main cast.
As always Newt and Tina were so adorably awkward, one can't stop smiling. ^v^
The drama between Jacob and Queenie was quit a surprise and especially when Queenie joined with Grindelwald. 0.0

But as I said I loved it and will properly go in and watch it again, there was so many funny moments and it will properly keep coming with the next movies that are coming.

Em.GA

Wayne

Men, men. Jeg savnede et pusterum - præcist som i første del er der skruet op for action, uden mulighed for at fordybe sig i de enkelte figurer. På mange måder er det som at være der selv som tilskuer - uden en fortællerstemme til at forklare hvad der er på spil.

Det er bestemt ikke pædagogisk - og publikum må være de voksne, tidligere Harry Potter tilhængere. Nye seere, eller børn har ikke en chance for der gives ingen forklaring.

Den manglende personkarakteristik er blevet nævnt fra mange, og man savner at blive draget helt med så man for alvor føler noget for skuespillerne. Faktisk er det de mange fabeldyr som scorer flest points.

Når det er sagt, så keder man sig ikke. Det er fejende flot - og universet er second to none. Men man skal være fuldt fokuseret hele filmen igennem for at have en nogenlunde oversigt over hvad det hele går ud på.

Jeg savner den udviklingshistorie Harry Potter gennemgik, som hjalp os som tilskuere.

Johnny Depp som Grindewald imponerer ikke, selvom referencerne og udseendet peger imod en Hitlerfigur - men dog positivt at han ikke portrætteres som ensidigt ond. For vi mugglere er jo ikke ensidigt gode - hvilket understreges i billeder fra 2. verdenskrig.

Var du glad for 1. del, så bliver du ikke skuffet - det er mere af det samme og visuelt er det en ruchebanetur af de helt store.

4 stjerner ud af 6

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.