Cookie- og Privatlivspolitik

PIX 18 - MANDY

|
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)

Mandy er en fantasmagorisk drøm af en film - trippy, psykedelisk og fuldstændig ude af proportioner med virkeligheden. Og alligevel er den nervepirrende uhyggelig i sit portræt af enhver mands mareridt. Red Miller - leveret fænomenalt af Nicolas Cage - mister sine elskede Mandy til en satanisk kult og kaster sig ud i et rasende hævntogt. Det længe ventede comeback fra Panos Cosmatos, der i '10 gav os 'Beyond the Black Rainbow', nikker til 70'ernes hysteriske italo giallo og til de retro 80'ere, som den er sat i - men er også sin helt egen primærfarvede diamant. Filmens blødende farver og hypnotiske score (der blev komponist Jóhann Jóhannssons sidste) omslutter Cage, som i hele sit blodbestænkte udtryk er ét stort primalskrig - et klimaks med spor hele vejen fra 'Wild at Heart' til 'Bad Lieutenant'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Jeg er stor fan af kunstneriske horrorfilm. Som regel plejer de to at gå fint hånd-i-hånd, men det gør det ikke i dette langtrukken “Se, hvor selvbevidst et rusmiddels indtags oplevelse, jeg selv er”. Filmen er ufrivilligt komisk. Hævn dramaet er vildt uinteressant. Nuancerne og brugen af det visuelle er røv-irriterende at glo på. Og i helhed er det nok et af de mest ligegyldige “Sindsyg Kult er Sindsyg” film jeg længe har set.

S. Rico

Filmen foregår i 1983, og den både ligner og lyder som noget der kunne være lavet i 80'erne med dens bløde synth score og slasherfilm elementer. Den røde farve er et gennemgående tema. Hovedpersonen hedder Red, og han ser rødt, da hans elskede kone bliver kidnappet af en vanvittig sekt. Snart set han også rødt rent bogstaveligt i takt med at blodet sprøjter på hans hævntogt. Ydermere er det meste af filmen set gennem et surrealistisk rødt farvefilter, der leder tankerne hen på Susperia og Cinema De Look.

Denne surrealistiske visuelle stil giver filmen et helt unikt look, der gør at Mandy mere føles som et billedmæssigt video kunstværk end som en egentlig film. Historien træder lidt i baggrunden i forhold til stilen, hvilket konkret kan mærkes ved, at fortællingen aldrig for alvor bliver spændende. Det er simpelt hen for langt fra virkligheden til, at jeg sidder og er spændt på, om Nicholas Cage's Red nu klarer det eller ej. Men flot er det. Det er måske årets vildeste LSD syretrip på biograflærredet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.