Cookie- og Privatlivspolitik

First Man

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en dramatisk og trist grundstemning med enkelte rørende momenter. Der er en række intense og nervepirrende scener, hvor hovedkarakteren udsættes for ekstreme rystelser og pres under sine rumfartsmissioner. Det dramatiske forstærkes af en voldsom lydside, astronautens heftige åndedræt og stærkt rystede billeder set fra hovedkarakterens synsvinkel. I en scene bliver hovedkarakteren bevidstløs i en hurtigt roterende flysimulator. I en anden scene opstår der brand i et cockpit med tre astronauter, som efterfølgende eksploderer. I en tredje scene overværer berørte pårørende begravelsen af en lille pige. I en fjerde scene kommer en kvinde i følelsesmæssig affekt og stemningen i familien er meget knuget, da de skal tage afsked med hovedkarakteren. Scenerne med dramatisk og tragisk indhold er imidlertid ikke udpenslet. Endvidere er hovedkaraktererne handlekraftige og viljestærke og kommer ikke alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.10.2018
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
First Man
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Filmen 'First Man' handler om den farligste mission nogensinde i vores historie - nemlig månelandingen i 1969.

Piloten Neil Armstrong og hans familie har netop været udsat for en tragedie, og det er derfor velkomment, da NASA prikker ham på skulderen om et nyt storstilet rumprogram.

Missionen er at sende en amerikaner til månen inden årtiet er omme og ikke mindst inden russerne når derop. Armstrong og de andre astronauter kastes nu ud i en intens proces, der kræver hårdt arbejde, tid væk fra familien og uundgåeligt vil koste menneskeliv.

'First Man' er et biografisk drama, men fokuserer på den sjældent fortalte historie om de mange menneskelige omkostninger, det krævede at sende en mand på månen.

Filmen er er baseret på bogen 'First Man: The Life of Neil A. Armstrong' af James R. Hansen, mens instruktøren tidligere har stået bag Whiplash og La La Land. Sidstnævnte var også med Ryan Gosling, der denne gang tager et lille skridt for et menneske, men et kæmpespring for menneskeheden. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (229 votes)
4.6
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'First Man' [kommer] ufrivilligt til at bekræfte 1960ernes kritik af Apollo-missionerne som verdens største forfængelighedsprojekt." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... filmens rumscener [er] ganske fremragende takket være gennemtænkt kameraføring og et fedt lyddesign." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... som håndværk betragtet er [filmen] Hollywood, når det er allerbedst. Og det er slet ikke så ringe endda." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "I det hele taget har [...] Damien Chazelle skabt en månerejsefilm, der tager os alle andre steder hen end der, hvor vi plejer at komme - udover månen, naturligvis." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Chazelle iscenesætter med både storhed og intimitet ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "'First Man' er et realistisk helte-epos for almindelige mennesker udmalet med alle menneskehedens drømme puttet ind i en klaustrofobisk lille rumkapsel ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'First Man' suger effektivt publikum ind. Alle i salen får svedige hænder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bukselak

Det er lang tid siden, at jeg har set så kedelig og langtrukken en film. Jeg sad bare og tænkte, hvad lærte jeg af denne film, som jeg ikke vidste i forvejen......?

Svaret er let.. intet.
Brug din tid på og sove i stedet, så får du mere ud af din dag, end hvis du ser denne film.

Christian

Forventede så meget af denne film!
Men nogen har vist interviewet Neil´s ex kone lidt for meget til denne film!! og fået ham til at fremstå som en kold skid!!!
Der er en helt forkert vinkel i denne film!!! Manden var pioneer. Og tiden var en anden den gang.
Neil ville vende sig i graven hvis han så denne film! Respektløs!

Maria

Jeg var meget tilfreds med resultatet af denne Neil Armstrong film! Man lever sig ind i hvordan han har det og så har filmen den helt rigtige afslutning!

Berit

En av de beste filmer jeg har sett.

Jan Engel

Godt skuespillerhold, men filmen er for lang og har alt for meget håndholdt kamera, også hvor det ikke passer ind.

Plus der er lige lovlig meget Hollywood i filmen; passer ikke så godt i en biografisk film.

Thor

Chazelle skal have ros for forsøget. Det må have været intens hvis man var blandt dem, der fik lov til at se missionen ske, både hvad angår Neil Armstrong, hans familie og verdenen der så med. Filmen forsøger også at bibeholde den intense stemning, men umderbevidstheden om at missionen ødelagde pænt meget stemningen. Men filmen er flot lavet og det er helt klart IMAX oplevelsen værd at se dem på månen. Ryan Gosling spiller en troværdig præstation der gør at han fortjener endnu en oscar nominering.

Peter

Jævn film - der desværre er alt for lang.

Anton Berg

IMAX oplevelsen over alle IMAX oplevelser. Trods man kender konklusionen, formår filmen fremragende at skabe og fastholde nervepirrende spænding igennem hele oplevelsen. Fantastisk skuespil, som især Ryan gerne må hente en Oscar hjem på!
Klart den mest fascinerende måde at fortolke The First Man On The Moon på!

Frederik

Jeg var på sommerferie i Florida og skulle selvfølgelig til cape canaveral. Der var ikke andet end fedt, at kunne vide lidt mere end vennerne der tog med.
Filmen er for folk der kan lide action og en sand historie.

Kristina

En rigtig god film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.