Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

I krig & kærlighed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt stemning, og den indeholder passager med realistiske skildringer af krig og af soldater i kamp. I én scene bliver en soldat desperat, da han sidder fast i pigtråd, og i et forsøg på at få ham til at være stille, kommer andre soldater til at slå ham ihjel. I andre krigssituationer ses udpenslede skader på soldater efter en granat er sprunget og i en længere scene vises en skrigende soldat brænde ihjel. Desuden indeholder filmen sekvenser med intense forfølgelser, nedskydninger og selvmord. Særligt på grund af filmens voldsomme og til tider udpenslede krigsskildring, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.11.2018
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I krig og kærlighed
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio
|
I krig & kærlighed

Filmen 'I krig & kærlighed' er den første danske film, der foregår under Første Verdenskrig.

Dramaet handler om den unge Esben, der efter tre år i felten deserterer for at slippe fra de brutale kampe og blive genforenet med sin kone Kirstine og deres lille søn Karl.

Men da Esben endelig vender tilbage, er alt forandret. En charmerende tysk officer ved navn Gerhard er nemlig opsat på at overtage hans rolle i hjemmet, og Esben må nu sætte alt ind for at redde sin familie.

Sebastian Jessen (Mens vi lever) spiller rollen som Esben, Rosalinde Mynster (Sandheden om mænd) er hans udkårne Kirstine, og Game of Thrones-skuespilleren Tom Wlaschiha spiller Gerhard. Forholdet mellem de tre er det centrale tema i filmen, mens krigens rædsler giver fortællingen historisk tyngde.

'I krig & kærlighed' er instrueret af debutanten Kasper Torsting, der har skrevet manuskriptet i samarbejde med producent Ronnie Fridthjof. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (327 votes)
4.2
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Mange billeder er så smukke, at de fungerer som små værker i sig selv." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... 'I krig & kærlighed' har bestemt potentiale til at være en storslået fortælling og er i øvrigt billedskøn at se på i samfulde 135 minutter." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Rammefortællingen er god, og fotografen Jesper Tøffners billeder er afsindigt flotte - ja, der er sågar enkelte af dem, som man nok aldrig glemmer igen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... mest af alt er 'I krig & kærlighed' et storladent melodrama, en film der følger en typisk opskrift på enorme følelser fra enhver krig - bestemt ikke kun i Sønderjylland under 1. verdenskrig." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "At 'I krig & kærlighed' er baseret på virkelige hændelser, gør desværre hverken historien vellykket eller troværdig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jeg finder melodramaet overgearet, men måske er sådan en dansk drøm om at fusionere 'Borte med blæsten' med 'Hvidsten gruppen' [...], hvad mange har sukket efter? Flot er den. Og stor i slaget." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen vil have alle med, og den strækker sig måske for langt. Men de nødstedte elskende overbeviser, og den fjerne tid bliver levende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Annette

Fantastisk film, der måske nok handler om første verdenskrig, men i den grad også trækker klare paralleller til nutiden. Den giver stof til eftertanke - stærkt! Superdygtige skuespillere.

Aja

Filmen fortæller en meget vigtig historie om vores grænseland. Slesvig har en speciel historie som vi aldrig må glemme, for det er så vigtigt at se på menneskerne vi møder på vores vej, i stedet for at se på deres "flag" og dele mennesker op i os og dem.
Filmen er optaget fantastisk smukt, historien er fortalt på en rørende og gribende måde, og skuespillerne gør det så godt at jeg vil kalde det skuespillerkunst.

Conni

Virkelig en dejlig oplevelse.
Man glemmer helt det er skuespillere, men føler det er de "rigtige" personer, man oplever selv det hele her og nu. Flot Flot musik - dejlig tydelig tale. Ikke for mange krigsscener, kun det nødvendige. Flot filmet - en film der sætter spor, giver stof til eftertanke - ikke mindst for os der bor her i grænselandet og kender mange "historier". Jeg har helt dårlig samvittighed overfor Thure Lindhart - men Thure: du er godt nok et dumt svin (i filmen)

Henrik Plauborg

Jeg glæder mig super meget til at se filmen.
Jeg kan ikke vente.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter