Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

First Man

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en dramatisk og trist grundstemning med enkelte rørende momenter. Der er en række intense og nervepirrende scener, hvor hovedkarakteren udsættes for ekstreme rystelser og pres under sine rumfartsmissioner. Det dramatiske forstærkes af en voldsom lydside, astronautens heftige åndedræt og stærkt rystede billeder set fra hovedkarakterens synsvinkel. I en scene bliver hovedkarakteren bevidstløs i en hurtigt roterende flysimulator. I en anden scene opstår der brand i et cockpit med tre astronauter, som efterfølgende eksploderer. I en tredje scene overværer berørte pårørende begravelsen af en lille pige. I en fjerde scene kommer en kvinde i følelsesmæssig affekt og stemningen i familien er meget knuget, da de skal tage afsked med hovedkarakteren. Scenerne med dramatisk og tragisk indhold er imidlertid ikke udpenslet. Endvidere er hovedkaraktererne handlekraftige og viljestærke og kommer ikke alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.10.2018
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
First Man
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Filmen 'First Man' handler om den farligste mission nogensinde i vores historie - nemlig månelandingen i 1969.

Piloten Neil Armstrong og hans familie har netop været udsat for en tragedie, og det er derfor velkomment, da NASA prikker ham på skulderen om et nyt storstilet rumprogram.

Missionen er at sende en amerikaner til månen inden årtiet er omme og ikke mindst inden russerne når derop. Armstrong og de andre astronauter kastes nu ud i en intens proces, der kræver hårdt arbejde, tid væk fra familien og uundgåeligt vil koste menneskeliv.

'First Man' er et biografisk drama, men fokuserer på den sjældent fortalte historie om de mange menneskelige omkostninger, det krævede at sende en mand på månen.

Filmen er er baseret på bogen 'First Man: The Life of Neil A. Armstrong' af James R. Hansen, mens instruktøren tidligere har stået bag Whiplash og La La Land. Sidstnævnte var også med Ryan Gosling, der denne gang tager et lille skridt for et menneske, men et kæmpespring for menneskeheden. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (91 votes)
4.7
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'First Man' [kommer] ufrivilligt til at bekræfte 1960ernes kritik af Apollo-missionerne som verdens største forfængelighedsprojekt." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... filmens rumscener [er] ganske fremragende takket være gennemtænkt kameraføring og et fedt lyddesign." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... som håndværk betragtet er [filmen] Hollywood, når det er allerbedst. Og det er slet ikke så ringe endda." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "I det hele taget har [...] Damien Chazelle skabt en månerejsefilm, der tager os alle andre steder hen end der, hvor vi plejer at komme - udover månen, naturligvis." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Chazelle iscenesætter med både storhed og intimitet ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "'First Man' er et realistisk helte-epos for almindelige mennesker udmalet med alle menneskehedens drømme puttet ind i en klaustrofobisk lille rumkapsel ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'First Man' suger effektivt publikum ind. Alle i salen får svedige hænder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Jævn film - der desværre er alt for lang.

Anton Berg

IMAX oplevelsen over alle IMAX oplevelser. Trods man kender konklusionen, formår filmen fremragende at skabe og fastholde nervepirrende spænding igennem hele oplevelsen. Fantastisk skuespil, som især Ryan gerne må hente en Oscar hjem på!
Klart den mest fascinerende måde at fortolke The First Man On The Moon på!

Frederik

Jeg var på sommerferie i Florida og skulle selvfølgelig til cape canaveral. Der var ikke andet end fedt, at kunne vide lidt mere end vennerne der tog med.
Filmen er for folk der kan lide action og en sand historie.

Kristina

En rigtig god film!

Sørenuser/775052

First Man - Best Man

Rigtig god film. Så den i IMAX 2D, fantastisk lyd og frygtelig rystende billeder. Man får virklig indtrykket af det massive tryk og de over-menneskelige kræfter der udløses i forbindelse med rumfart. Der er meget lidt triumf og heroiske musik. Til gengæld for man lydtrykket og rystelserne.
Denne film er ikke om overnaturlige og heldemodige mænd, men alm. mænd der er drevet af større og dybere følelser i deres privat liv, der for dem til at udføre utrolige handlinger.
Døden er faktisk en medspiller i denne film. Neil Armstrong oplever tab på tab, af personer han holder af, værst tabet af sin 5 årige datter, til hjernekræft.
Sorg er på mange måder lammende, og Armstrong kompencer ved at arbejde endnu hårdere, end mere intensivt alle andre. Den knude-mand som Armstrong godt kunne fremstå som, giver mere mening set i denne films perspektiv.
Ryan Gosling spiller Neil Armstrong rigtigt godt, jeg håber han bliver nomineret til noget stort, for denne undrespillede rolle.
Ligeledes bør Claire Foy nævnes som Jean Amstrong, konen der skal stå tilbage med angsten, med børene og der med ansvaret. Hun har en af filmenens bedste sætninger;"I er drenge der laver modeller i balsertræ",i forbindelse med en fejl på Gemeni 8 missionen. Dermed undrestreger hun den løsagtige omgang med menneskeliv, som hun mente NASA havde. Og det er også hende der bliver det nærmeste vidne til konsekvenserne af ulykken på Apollo 1, da hun tage sig af enken efter en død astronaut Ed Wight.

Der har i visse kredse, navnlig mere nationalistiske kredse i USA, blevet rejst kritik af den manglende flagrejsning på månen. Dette er at visforstå denne film, for den drejer ikke om hvordan USA "erobrede" månen, men om den mand man satte i spidsen for missionen, og hvad der drev ham.
Filmen præsentere faktisk et godt mande ideal, navnlig i en tid hvor orange pussy-grabing taber millionære, der aldrig har ofret en dag af deres liv i en højere tjeneste f.eks.
USA´s forsvar, kan for lov at stille spørgsmål om en film nu er patriotisk nok. Her er en filmhelt der ikke har en skyder, men er god til aerodynamik og at regne, en særdeles atypisk filmhelt i nutidens USA.

Filmen giver sit svar på hvad der drev Neil Armstrong, men implicit også hvorfor NASA sendte ham afsted som leder af missionen. Han var den bedste ingeniør og han var på trods af sine personlige tab, den der var mest drevet, han var den bedste mand.
mvh. S.S.E

Simon

Det er virkelig en interessant fortælling og Ryan Gosling er en dygtig skuespiller, så fundamentet for en god film er lagt. Kan anbefales!

Mark Lyng Plym Källstrøm

Det er jo det som hele turen handler om :) At de planter flaget på månen.. Men det må vi ikke se?

S. Rico

Hvad kan man egentlig forvente, at en film om månelandingen og Neil Armstrong har at byde på? Vel næppe spænding, eftersom alle jo ved, at ekspeditionen til Månen var en succes uden det helt store drama. Er det så personen Neil Armstrong, der er spændende at dykke ned i? Hmm, ikke umiddelbart, for det portræt Ryan Gosling leverer giver indtryk af en stille og rolig (læs: intetsigende og kedelig) familiefar. Der er selvfølgelig nogle interessante problemstillinger i en familie, hvor faderen har et livsfarligt job, og hvor der er kollegaer, som dør af og til. Dette får man et godt indtryk af i forholdet mellem Neil og hans kone. Det bliver dog aldrig for alvor engagerende. Det samme kan man sige om "action scenerne" ude i rummet. Det er super flot iscenesat, men hverken spændende eller engagerende.

Man har tydeligvis lagt sig op af en helt andet stil end i The Right Stuff, hvor vi fik lov til at følge mange forskellige farverige astronauter in spe. Det ville måske også have været en fejl at forsøge at gøre dette kunststykke efter. Men omvendt viser First Man, at når der alene fokuseres på en enkelt, ikke særlig interessant, person, så får filmen svært ved at bære næsten 2½ timers spilletid.

jeanette

Flot film om den første mand på månen:)

Julie

Endnu en god film af Chazelle med virkelig god underlægning af musik. Ryan Gosling gør det rigtig godt i rollen som Niel Armstrong og udover det, så har filmen et rigtig stærkt cast, hvor der er velkendte ansigter overalt. Filmen mister dog lidt af den spænding, denne kunne have haft, da man i forvejen godt ved hvordan historien ender.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.