Cookie- og Privatlivspolitik

Glass

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående truende stemning kraftigt understøttet af uheldsvanger musik. Der bruges typiske gyser-virkemidler såsom urovækkende lydeffekter og pinefuld venten, der forløses pludseligt. Filmen skaber uhygge i kraft af figurernes tvetydige og omskiftelige karakter og uforudsigelige, onde handlinger. Der er mange scener med voldeligt indhold: Tilfældige personer slås ned eller tages til fange, voldsomme slagsmål, et kæmpende par kaster sig ud fra stor højde, et barn forsøges druknet, en karakter bider en anden blodigt, en person får struben skåret over, et menneske skydes, og det blodige skudhul ses. Mange voldshandlinger foregår uden for billedrammen, bortvendt fra kameraet eller uskarpt i baggrunden, hvilket ikke gør dem mindre uhyggelige, men blot understøtter tilskuerens panikslagne fantasier. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
17.01.2019
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Glass
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 4DX 2D, 2D Sidste Ch, Babybio
|

Superhelte-thrilleren 'Glass' er den tredje film i skaber M. Night Shyamalans såkaldte Eastrail 177-trilogi, der tidligere tæller Unbreakable og Split.

Den usårlige David Dunn, den udspekulerede, men porøse Mr. Glass og Kevin Wendell Crumbel, der besidder hele 24 personligheder, herunder den aggressive The Beast, bliver indlagt på en anstalt med speciale i at kurere folk med superhelte- og superskurke-komplekser. 

Men det er farligt at sætte tre så kraftfulde mænd sammen. Det erfarer psykologen dr. Ellie Staple, men der er det måske allerede for sent. 

I 'Glass' venter det helt store opgør, og 19 år efter gentager både Samuel L. Jackson og Bruce Willis rollerne fra 'Unbreakable', der var en af de første og mest vellykkede superheltefilm i den moderne bølge, vi ser inden for genren i disse år, og ifølge instruktøren selv, er dette "den første helt jordnære superheltefilm". (copyright: kino.dk)

 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (169 votes)
3.7
1.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... to og en halv times rablende nonsens, som jeg ikke kan mindes, hvornår jeg sidst har været udsat for i så komprimeret form, hvilket et stort budget og højt betalte stjerner på ingen måde formår at dække over." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Willis, McAvoy og Jackson har meget lidt at stille op med i deres endimensionelle figurer (hvilket kan virke paradoksalt, når nu McAvoy skal jonglere med hele 23 personligheder) ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der er [...] ikke meget thrillermateriale i den samtaleterapi, der foregår i det kliniske spotlys, trioen sidder i det meste af filmen." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Shyamalan skaber en verden, der hænger sammen. Han har en vision, som er interessant på sin maniske måde. Spændingen udebliver ikke. Men alting er lurvet og genrebestemt, hvor 'Unbreakable' havde virkelig dybde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Brangouser/1492686

Intressant film på mange måder. Minder mig om min olderfar der blev ramt af demens, som ikke kunne huske hvad han selv havde spist sidst. Så da vi var forsinkede i lufthavnen fra Madrid med Norwegian, fik vi vores erstatning flyforsinkelse norwegian, men vi nåede aldrig at komme til hans begravelse til tiden.

Spøjs film, men ligeså intressant, som de to forgængende film.

dippegalantuser/922792

En skizofren har ikke en masse personligheder. Skizofreni refererer til det splittede sind, hvor splittingen ligger i forhold til vrangforestillinger og hallucinationer på den ene side og virkeligheden på den anden.

Multipel personlighedsforstyrrelse refererer til den lidelse, hvor en person kan have adskillige mere eller mindre veludviklede personligheder, som der skiftes imellem.

Venligst få styr på det. I påstår heller ikke at MS og Alzheimers er det samme.

Maria Kayla Hayley Prudence

Fuldstændig korrekt

Joachimuser/379754

Jeg har besluttet mig for at tilgive dig for din kommentar. Det kan jo være at du er psykisk syg.

dippegalantuser/922792

Så kan jeg altså ikke have ret i, at de bruger termerne forkert?

Uhh, jeg føler mig virkelig irettesat nu.

Kasperuser/668665

Du må være sjov til fester.

dippegalantuser/922792

...og det er faktisk et af de stigma skizofrene render rundt med, nemlig at folk tror at de lider af multiple personlighedsforstyrrelse og derfor bliver misforstået af alt og alle.

Det har en stor betydning for skizofrene, at de ikke bliver fremstillet og postuleret om på en forkert måde, idet det er med til at definere hvordan omverdenen reagerer på dem, når de fortæller om deres lidelse.

Men den slags er du åbenlyst ligeglad med. Du vil hellere have "sjov" på andres bekostning.

Tilgiv mig mit hånlige fnys, mens jeg ryster på hovedet af din hovedløse og tåbelige kommentar.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.