Cookie- og Privatlivspolitik

Dommerens valg

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er roligt fortalt og har en varm grundtone. Den behandler vanskelige emner som sorg og moral, men viser samtidig karakterer, der er handlekraftige og formår at træffe svære valg i deres liv, så de kan komme videre. Da filmen omhandler sygdom og død, vurderes den at kunne virke skræmmende på de mindste børn. Filmen får derfor en 7-års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
23.08.2018
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Children Act
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Det britiske drama 'Dommerens valg' handler om Fiona Maye, en højtrespekteret dommer ved den britiske High Court, der står over for sit livs sværeste sag.

Som dommer i familieretten har Fiona haft mange dilemmaer inde på livet vedrørende børn, men da forældrene til den 17-årige Adam møder op, bliver arbejdet pludseligt mere personligt.

Adam er diagnosticeret med kræft, men eftersom han er medlem af Jehovas Vidner, må han ikke modtage den blodtransfusion, der kan redde hans liv. Istedet for at dømme sagen ud fra forældrenes og lægernes udsagn alene vælger Fiona at gå en kontroversiel vej og besøge Adam på hospitalet for at høre ham ad. 

Mødet bliver starten på et unikt venskab de to imellem, og snart er både Fionas og Adams liv ændret for altid. Samtidig er dommerens 30 år lange ægteskab ved at krakelere, da hendes mand har meldt ud, at han overvejer at have en affære. 

'Dommerens valg' er baseret på romanen 'Barnets tarv' af Ian McEwan, der også er kendt for 'Soning' (Atonement). I hovedrollen ses den rutinerede Oscar-vinder Emma Thompson, mens rollen som den unge Adam indtages af talentet Fionn Whitehead, der brød igennem med krigsfilmen Dunkirk

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (68 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... [Emma Thompson] går til opgave med en intensitet og ildhu, der skubber alt andet i baggrunden. Det er [...] fantastisk ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "... fænomenale spil fra både Thompson og Tucci, og [...] herligt underspillede britiske humor ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Emma Thompson [leverer] en af sine bedste præstationer i mange år i rollen som dommeren ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er grund til at inddrage Emma Thompson som jævnbyrdig partner i den kreative trio bag filmen. Hun er overvældende troværdig [...]. Hun fanger hver paradoksal nuance og inkarnerer fornuften, som ikke slår til. [...] Hun har sjældent eller aldrig været bedre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
maj-br

Det mest positive ved den film er skuespillet, de spiller meget godt alle sammen. Emma Thompson er som altid bare god.
Vi snakkede meget om hvad budskabet i denne film var, der lå det lille forudsigelige dilemma, og deres lille ægteskabelige/ kedelige liv, måske for tyndt til en 1 1/2 time lang film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.