Cookie- og Privatlivspolitik

Trailerpremiere: Rekonstruktion Utøya

En tragedie verden ikke må glemme

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Anders Breiviks massakre på øen, Utøya, der kostede 69 unge livet, er det mest brutale terrorangreb, der har fundet sted i Norge.

Handlingen har været genstand for massiv mediedækning, og nu er den tredje film på blot et år klar til at indtage biografernes mørke. Den første trailer kan eksklusivt ses foroven.

Rekonstruktion Utøya har en anderledes tilgang til emnet. Dokumentaren følger Rakel, Mohammed, Jenny og Torje, der overlevede angrebet. De fire unge mødes i et tomt filmstudie i Norge, hvor de skal rejse tilbage til den 22. juli 2011.

Årsagen er ikke kun en bearbejdning af den traumatiserende begivenhed, men også en måde at vise verden, hvad der skete, for at ingen skal glemme det.

De to andre film om Utøya med dansk biografpremiere har været Utøya 22. juli, der fulgte en fiktiv persons oplevelser under selve angrebet, og 22 July, der gik mere bredt til værks med en undersøgelse af både hændelsen og de omkringliggende, samfundsmæssige faktorer.

Rekonstruktion Utøya får premiere den 29. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ham den (ualmindeligt) vrede personuser/12167

Jeg glæder mig til den, det er bare lidt spøjst nåd vi allerede har fået Utøya 22. juli og Netflixs 22 July i løbet af kun 2018

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter