Cookie- og Privatlivspolitik

Bohemian Rhapsody

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en positiv grundstemning men indeholder også triste passager og scener med skænderier og følelsesudbrud. I en scene, der fremstilles gennem hovedfigurens synsvinkel, opleves hans omverden forvrænget og lettere mareridtsagtigt. Da filmen grundlæggende har en positiv og ofte humoristisk stemning, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bohemian Rhapsody
|
Versioner: se alle
2D, Sing-A-Long (uden danske tekster), 4DX 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7, Sidste chance, Særvisning
|

Den biografiske film 'Bohemian Rhapsody' handler om Queen, et af de største rockbands nogensinde, og deres karismatiske forsanger Freddie Mercury.

I starten af 70erne møder den unge immigrant Freddie et lille band, der mangler en forsanger. De kalder sig Queen og sparer sammen til at indspille et album.

Freddies vilde fremtoning og ikke mindst hans imponerende vokal baner hurtigt vejen for et regulært gennembrud, og snart er Queen på alles læber og på alle hitlister.

Bandet har en fremragende kreativ periode, hvor de unge briter bl.a. lukker sig inde på en bondegård for at skabe et af mesterværkerne indenfor rockmusik, nemlig den eksperimenterende 'Bohemian Rhapsody'. Men bag kulissen lurer tragedien, da Freddie kæmper med at finde sig selv, sin seksualitet og i sidste ende at føle sig elsket i en verden, hvor han aldrig har følt sig accepteret.

'Bohemian Rhapsody' er en biografisk og musikalsk hyldest til Queen og Mercury, der døde af AIDS i 1991. Dramaet bygger op til deres legendariske Live Aid-optræden 1985, og de mange populære sange får godt med spilletid undervejs.

Skuespilleren Rami Malek, der slog igennem i tv-serien 'Mr. Robot' og for nyligt i Papillon, har med uhyggelig overbevisning forvandlet sig til musikikonet, mens de oprindelige bandmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, har fungeret som producenter på filmen. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1575 votes)
5.2
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Queen var en alternativ familie på godt og ondt for frontmand Freddie Mercury, og historien om den musikalske familie er fortalt med en smittende varme og blik for den gode historie." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... Rami Malek kan være ret sikker på en Oscar-nominering for sit struttende portræt af den selvtillidsfulde forsanger." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Bohemian Rhapsody' fungerer [...] klart bedst i de musikalske sekvenser ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Bohemian Rhapsody' er ikke sofistikeret, men bare en uforbeholden hyldest til Queen og især Freddie Mercury." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Rami Malek [...] leverer en transformativ magtdemonstration i hovedrollen som Mercury." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... 'Bohemian Rhapsody' er [...] en film, der falder i to halvdele. Den første er en komedie. Den anden en tragedie. Den første er jeg ret vild med. Den anden er jeg meget lidt vild med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Bohemian Rhapsody', som den naturligvis hedder, er måske ingen stor film, men den er godt lavet og vildt underholdende, tilmed." (Klaus Lynggaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Amatør Kritiker

Fortræffeligt!
Andet kan ikke siges om Rami Malek's performance.

METHOD ACTING TIL PERFEKTION:
Når det kommer til Rami's portræt af legenden Freddie Mercury, kan man ikke brokke sig. Som Malek selv har sagt i flere interviews, så er han glad for at have haft en movement coach, og dette kan tydeligt ses i filmen!
Rami holdt samme stance som Freddie gjorde i alle videoer der ses på nettet.

FORHISTORIEN:
Som seer var det ekstremt rart at få historien fra bunden af, alt fra Freddies arbejde i Heathrow hele vejen til slut koncerten ved Live-Aid.
Men vi får også et fantastisk indblik ind i Freddies familie liv, som virkede lidt kaotisk med en støttende mor, men en modstridende far rolle.

BANDET OG HOVEDROLLEN:
På trods af at Freddie er hovedsynspunktet så er det ikke fordi at de andre band medlemmer bliver overdøvet på nogen måde, alle har deres charme og den stråler igennem til os seere.

IKKE EN FILM MAN SKAL VENTE MED AT SE!
Filmen Bohemian Rhapsody er ikke en film man skal vente med at se i de små biograf sale eller hjemme i stuen, nej tværtimod. Man skal ind og se den i de store sale, om det så er Imperial eller Cinemaxx, så er det helt klart en film der kræver god lyd.
Jeg har aldrig haft æren at have muligheden for at være til en Queen koncert, men grundet lyden, og de nære optagelser følte jeg at jeg var til en vaske ægte Queen koncert.
Lyden var så suveræn at man ikke vidste om det var publikum i salen eller statister fra scenen der sang bag en, helt klart noget man skal opleve i egen person.

OVERALL:
Jeg giver filmen en solid 5,8 Stjerner ud af 6.
Hvad jeg ville ønske at se mindre af, var den kunstige perfekte afslutningen med familie, kærlighed og venskaberne.
Og med det sagt, så er det nok en af de bedste film der helt klart bliver en livs oplevelse for enhver fan at se. Selv hvis du ikke er en fan, så giv filmen en chance!
Spil ikke tiden og giv den et forsøg i biografen!

Christian

det bliver en rutchebane - har lige brugt en time på youtube i selskab med Freddie og Queen. Det er mere end 25 år siden Freddie gik bort og alligevel sidder jeg med en klump i halsen og tænker "alt alt for tidligt"....

Maria

Trailerne ser super fede ud. Vi har også en af de mest talentfulde skuespillere i hovedrollen, så det kan næsten kun gå godt. Glæder mig til at se Rami i aktion som Freddie Mercury!

Datacity.dk

Så mon ikke det bliver godt :)

Aurori

Bestilt. Glæder mig, som et lille barn, glæder mig til musikken og se lidt om hans karriere.

michael

lige da jeg hørte om filmen først så tænkte jeg bare NEEEJ, niks ikke min kop the.
men har hørt sindsyg meget queens på det sidste og det har bare fanget mig. så nu bliver jeg nød til at se den synes jeg.
at deres sange stadig fungere i dag er utroligt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.