Cookie- og Privatlivspolitik

The Nun

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående uhyggelig stemning. Den rummer talrige gyserelementer med angstfuld venten, som udløses i chok. Der bruges meget uhyggelig musik og gyseragtige lydeffekter. Blandt mange andre voldsomme elementer ses hængte personer, blodige og opløste lig, angribende monstre, levende begravede, personer med slanger krybende ud af munden og et brændende menneske. Flere af disse elementer er detaljeret beskrevet. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
06.09.2018
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Nun
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, 2D Sidste Ch, 4DX 2D
|

Gyseren 'The Nun' er den femte film i The Conjuring-universet, der startede med Nattens dæmoner i 2013. Den nye fortælling giver forhistorien til den dæmoniske nonne fra Nattens dæmoner 2.

I et fjernt rumænsk kloster begår en nonne selvmord under mystiske omstændigheder. Fader Burke og en novice bliver derfor sendt til klosteret af Vatikanet for at efterforske sagen. På stedet møder de en vanhellig tilstedeværelse og en overnaturlig ondskab, som tager form af en dæmonisk nonne. De må nu sætte alt ind for at stoppe den.

Filmen udspiller sig i 1952 - altså 24 år før begivenhederne i 'Nattens dæmoner 2', der også kredser om den onde nonnens gerninger - men 'The Nun' er derfor også et selvstændigt værk.

Udover The Conjuring-filmene består serien også af de to film om den besatte dukke Annabelle fra 2014 og 2017. Det er forfatteren bag netop de to, som har skrevet 'The Nun'. Filmen har yderligere gysermesteren James Wan som producer.

'The Nun' benytter sig, ligesom sine forgængere i franchisen, af en effektiv blanding af uhyggelig stemning og chokerende elementer. (copyright: kino.dk)

Varm op til filmen med vores The Conjuring-podcast.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (256 votes)
4
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Det er det sammen bøh hele tiden. Bøh! Bøh! Bøh! Til ingen verdens nytte. Det eneste, der er uhyggeligt, er, at man formentlig stadig kan tjene penge på den slags." (Andreas Strini Lethan)

  • Jyllands-Posten

    "Handlingen er som evaporeret, og det er kun det trods alt fine spil fra Farmiga og de B-filmsbevidste replikker fra Bloquet, der redder 'The Nun' fra at være et fuldkommen skamløst stykke snyltergys, der lukrerer på det relativt virksomme univers fra 'Nattens dæmoner'." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "[Filmen] formår at bruge sine klicheer tilstrækkelig opfindsomt til at holde intensiteten. Og det enkle mysterieplot folder sig ud i sikkert tempo." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Jeg tror aldrig jeg har fået så stort et chok i en film. Den vildt uhyggelig og god.

Milla

Er du til dæmoner, uhyggelige besatte døde kvinder i nonne kostumer, med gule øjne og klamme grå fingre. Ja så fungerer the nun. At vi får et set up i Østeuropa, i et old gammel besat kloster med tilhørende gravsteder, så har du alle jump scare linet op.historien er sammenhængene, filmen uhyggelig og skuespillet godt, og visuel flot lavet. Som gyser funger den godt og jeg er ikke til dette univers. Dog er den alligevel i dvd samlingen.

Tina

James Wan med som producer - så gider jeg godt bruge penge på at se en gyser
Der er efterhånden for mange der forsøger - men THE NUN harfat i det rigtige koncept - den kan stå alene - men hvor er det fedt at følge et koncept hvor karektererne går igen - gode chok effekter - og god historie

Tukas2450

En rigtig god gyser

jeanette

Vildt GO og uhyggelig film...

Hvem er jeg?

Vil man kunne forstå pointen med filmen, selvom man ikke har set en eneste af filmene?

Hvem er jeg?

Kan man godt se The Nun uden rigtig at have set nogen af de andre film?

Christine Marie Roederer

Hej,

Jeg har spurgt vores gyser-ekspert herinde, Bjarke, og han mener godt at du kan se filmen uden at have kendskab til de andre i serien :)
Du kan så trygt tage ind og se The Nun uden at skulle lave lektier forinden.

Mvh Christine

Marilyn

Rigtig nervepirrende og scary, jeg synes at den hænger godt sammen med de andre i historien og den er godt lavet. Dog synes jeg at nogle ting kunne godt være gjort bedre, og den er lidt tam på nogle punkter. Ellers en god scarymovie.

DJT

Den er ikke så slem, som anmelderne siger, men der gik ikke mange minutter efter jeg forlod biografen, før jeg ikke kunne huske nok til at kunne gengive handlingen.
Det er den svageste film i Conjuring-universet. Annabelle var også svag, men der var i det mindste nogle få, intense scener. Det var der ikke i The Nun, det var udelukkende jumpscares uden opbygning. Den eneste film jeg kan komme på, der har flere jumpscares, er Insidious Chapter 3, og det er den film, der gjorde, at jeg droppede Insidious-franchisen og lader som om, at der kun er én film i den serie.
Dog kunne jeg, når jeg zonede ud fra The Nun, sidde og savle lidt over Jonas Bloquet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.