Cookie- og Privatlivspolitik

Den skyldige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning, som mere og mere bevæger sig mod vrede og fortvivlelse. Af voldsomheder ses på billedsiden en mand ødelægge inventar i raseri. På lydsiden høres i flere scener voksne og et barn græde eller råbe. Filmens voldsomme handlingselementer fremmales imidlertid helt overvejende gennem beskrivelser i dialogen. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
14.06.2018
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den skyldige
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, 2D Sidste chance, Strikkebio, Særvisning, Særvisning m. intro, Særvisning (m/eng. undertekster)
|

Den danske thriller 'Den skyldige' følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da røret bliver lagt på, står Asger tilbage med få spor, en potentielt dødbringende sag og tiden imod sig.

Asger har dog kun telefonen som virkemiddel, men det afholder ham ikke fra at gå ind i jagten på kidnapperen. Men snart går det op for betjenten, at der er mere på spil, end han først havde regnet med.

'Den skyldige' er et dansk eksempel på thriller-genren, der med sin nervepirrende stemning, enkeltstående location og effektive virkemidler kan minde om amerikanske film som Phone Booth og Buried.

Debutanten Gustav Möller instruerer, mens Jakob Cedergren har den altoverskyggende hovedrolle som en desperat mand, der selv kæmper med en række dæmoner.

Filmen blev hyldet på filmfestivalen Sundance i USA, hvor den modtog publikumsprisen og fik ros af anmelderne. (copyright: kino.dk)

Varm op til din biograftur med vores podcast om 'Den Skyldige' og danske krimi-film

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (626 votes)
4.3
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...det [er] en cinematisk tour de force, at ens opmærksomhed ikke kommer på afveje under filmen, der udelukkende består af en række telefonsamtaler mellem en politibetjent på en alarmcentral [...] og diverse personer i det storkøbenhavnske område." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Det kræver sin mand i den grad at bære en hel film på sine skuldre, men Jakob Cedergren er aldeles fremragende i den altoverskyggende hovedrolle." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Den mest nervepirrende danske film, jeg har set meget længe." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er en forbavsende klart tænkt og potent debutspillefilm fra Gustav Möller, der ser ud til at have et særlig talent for at sparke nyt liv i slidte filmgenrer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Den skyldige' [er] forbandet godt håndværk med en fabelagtig Jakob Cedergren i hovedrollen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "['Den skyldige'] er skarp - og den går lige efter struben." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen lever – ret godt – af dialogens evne til at danne billeder i publikums bevidsthed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Grete

Jeg syntes at den var lidt for langtrukkent.

Wayne

Jeg havde forventet mere. Filmen var i den grad talt op af priserne og omtalen.

Og jo, det er en god film med flot spil af Jakob Cedergren - som lige så meget fortæller om hovedpersonens egen skæbne, som om det drama vi gennemlever via hans mimik og samtaler. Det er en stor opgave at skulle bære en hel film på sine skuldre, og at kunne lykkes med det.

Det bliver desvære også en smule endimensionelt, og kunne lige så godt have været et hørespil til radioen.

S. Rico

Det er noget af en præstation i sig selv, at filmen er i stand til at fastholde spænding og stemning i 1½ time med så få virkemidler. Det kræver en virklig god skuespiller, og det må man sige, at Jakob Cedergren i den grad er. Filmen mistede mig lidt, efter at plottvistet blev afsløret. Så jeg nåede aldrig helt op at ringe.

Jeg vil dog klart mene, at hvis man kun har overskud til 2-3 danske film om året, så er Den Skyldige absolut en af dem, man bør se.

Lars Michael

Virkelig godt fortalt noget man ikke har set før i dansk film.
Det kunne være sjovt hvis man bliver ved med at lave sådan nogle film her hjemme i Danmark, da vi har set det i udlandet rigtig mange gange, og det er også derfor deres film bliver et hits verden over.
Så man kan kun håber på det bedste for os af.
Og jeg ville gerne rose Jacob Cedergren for en af sine bedste roller han har haft.
Mon ikke han snart havde i det store udland og ikke kun i Sverige.

Anders

Helt vild fed fortælling, og utrolig minimalistisk fortalt i realtid. Se den!

Poul Wegener

Utroligt at spændingen kan fastholdes hele filmen igennem, trods at hele handlingen foregår på vagtcentralen..

Nadia

Den føltes forholdvis monotom og var lettere forudsigeligt. Dog holde den os interesseret i Ibens historie, og Jakob Cedergren spillede som altid utroligt godt. Ideen med kun at have en lang ''scene'' og aldrig at skifte sted er interessant, men filmen klare det godt og det bliver ikke alt for kedeligt. Den er et kig værd, men den behøves ikke ses i Bio.

MUY

Normalt plejer jeg ikke at gide se danske film, men sådan var det ikke denne gang! Vi havde inviteret vores medarbejdere ind og se denne film i biffen, og vi var alle ellevilde med den!

Anne

Virkelig god film! Man bliver suget ind i handlingen fra første minut til sidste minut!

Bertil

En vild god anderledes film med god game changer. Det bedste skuespil jeg har set i lang tid! Kan virkelig anbefale den :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.