Cookie- og Privatlivspolitik

Papillon (1973)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Papillon
|

I filmen 'Papillon' bliver Henri "Papillon" Charierre dømt til livsvarig fængsel i Fransk Guyana. På sin rejse over havet møder han forfalskeren Louis Degas, som han bliver ven med. Livet som straffefange er hårdt, så Papillon forsøger gentagende gange at flygte og genvinde sin frihed.

'Papillon' er baseret på Henri Charierres selvbiografi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
5.3
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En verden udenfor (The Shawshank Redemption), siger du måske?

Nej, jeg blev faktisk mere grebet over at se Papillion. Det er en film om venskab, om lidelse, om desperation og om vilje.

Og som andre rigtig gode film, så har den bund i en virkelig historie.

Genialt spillet af især Steve McQueen som ikke engang blev nomineret til en Oscar for præstationen, hvilket virker ufatteligt idag.

Antaeus

Jeg har muligvis set filmen som barn, men nu fik jeg så endelig set filmen så den er helt klart i hukommelsen og den er gribende, men personligt synes jeg ikke der er i nærheden af Shawshank Redemption som for mig har en langt bedre fortalt og mere underholdende historie. Det er jo så en lidt anden slags film stemningsmæssigt og fortællingsmæssigt, men der er slet ingen tvivl om hvor min stemme går på de to.

Og så skal vi også huske der er andre rigtig gode film i fængsels genren. Jeg kan fx nævne: Birdman of Alcatraz, Midnight Express, Escape from Alcatraz, Les Miserables, Count of Monte Cristo, The Great Escape, Cool hand Luke, Brubaker.

Wayne

Jeg synes Shawshank Redemption er en glimrende film - men også med en lidt for rar og rørende slutning til min smag, når vi taler fængselsfilm. Og jeg har aldrig forstået hvorfor filmen rangerer som bedste film hos IMDb - men bedste gæt er at den er et kompromis for alle de som har deres egen favorit. Les Miserables har scener fra et fængsel men kan vist dårligt betragtes som en fængselsfilm. The Great Escape er en krigsfilm/flugtfilm. Men alle gode film, du nævner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.