Cookie- og Privatlivspolitik

Alle for tre

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk, men også lettere konfliktfyldt grundstemning. Den indeholder flere scener med skænderier, trusler og mild dramatik: En bombe eksploderer pludselig, dog uden at nogen kommer til skade. En mand får noget galt i halsen, så han kan ikke trække vejret. En ældre mand falder om på gulvet, gisper efter vejret og dør, hvorefter en slægtning kortvarigt græder desperat. De dramatiske scener forløses imidlertid hurtigt og afbødes af komik. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
02.02.2017
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Alle for tre
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Strikkebio, Seniorbio, Særvisning
|

I komedien ’Alle for tre’ er brødrene Timo og Ralf stadig i gang med små fupnumre for at skaffe lidt kontanter her og der.

Situationen ændres dog markant, da deres far pludseligt stiller træskoene, og muligheden for en stor arv dukker op. Men arven er tiltænkt en hidtil ukendt søster.

Derfor tager Timo og Ralf til Italien, hvor både arven og søsteren befinder sig. Men hun har sin helt egen agenda, og det indebærer både flere liter grøn maling og en grisk pelsmillionær. Ralf er ellers glad for det nye familiemedlem, men Timo har svært ved at opgive sine lumske planer.

’Alle for tre’ er fortsættelsen til hhv. Alle for én og Alle for to. Begge film var instrueret af Rasmus Heide og blev store publikumssucceser. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1396 votes)
4.3
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Har hverken] en god historie eller er fuld af sjove situationer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... det kunne nu alligevel være rart med nye og originale ideer, der ikke allerede går på krykker i Udkantsdanmark." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Der var langt mellem snapsene i de foregående film, men de var der dog, hvis man var tålmodig. Det er ikke tilfældet denne gang." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... først og fremmest er 'Alle for tre' bedrøveligt uambitiøs komik, der nægter at træde ind i et spejlkabinet og fordreje virkeligheden på en ny og skæv måde, sådan at vi lærer noget, bare et eller andet, gennem de grin, der måtte være." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmens første del er i det hele taget sjov. [...] Men som i de to forrige film går cirkusset i stå, når Heide skal trække en historie ud i spillefilmslængde." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Sjovere end de første to film

Mustafa

Jeg har set både 1'eren og 2'eren flere gange og de er alle lige sjove!

bentuser/87315

Så er det vist ved at være slut for denne hang

Nicolai

Jeg så filmen i biografen da den udkom, og den var simpelthen super sjov. (redigeret)

Maj-Brittuser/682378

Uanset hvad andre siger... elsker elsker elsker dem.
Fed film som altid.

Palasse

Filmen er helt i tråd med de to foregående: sjov, pinlig, pjat, men først og fremmest sjov. Masser af sjove optrin. Jeg var ærligt talt godt underholdt, men jeg skal nok ikke have den på Blu-ray førend den er på tilbud.

Valdemar

Meget sjov helt klart favorit

ALEX

’Alle for ___’ filmene, har nu fået en tredje film i serien, og så er det vidst også ved at være nok. Filmen er i den grad den svageste i serien, som også går hånd i hånd med, at trilogiens underholdningsværdi er faldet fra hver film der er udkommet. Der er i den grad tale om mangel på originalitet og nytænkning. Sketchs bliver genbrugt fra seriens tidligere film, og humoren er billig gennemført (hvis man overhovedet kan bruge ordet gennemført). Når der kigges på de forrige film, er der i den grad også tale om, at filmen ikke handler om geniale kup, men har udviklet sig direkte til en hvilken som helst anden intetsigende dansk folkekomedie.

I seriens tredje kapitel, følger vi de to brøde Timo (Rasmus Bjerg) og Ralf Liebermann (Mick Øgendahl), i kampen om deres fars (Kurt Ravn) eftermæle. Eftersom at deres far pludselig går hen og dør, efterlader han nemlig en arv af stor profit. –men det er ikke så nemt som det lyder. Arven er nemlig ikke testamenteret til hverken Timo eller Ralf, men derimod et ukendt familiemedlem og barn af deres far; Kim Liebermann (Sonja Richter). Da Kim befinder sig i Italien, tager de straks af sted dertil, i håbet om at få fingrene i arven. –men det viser sig at blive en svære opgave, end man ellers skulle tro.

Som en (heldigvis) underholdende startscene, skydes filmen i gang med et komisk og interessant udført kup. Humoren er i kontakt med historiens kontekst, og sætter filmen godt i gang, med en forventning om, at nu er holdet tilbage, og det skal blive en sjov stund i biografen. –men alle de former for forventninger kan man ligeså godt pakke sammen. Derfra går den over i platte humorøse indslag, der tydligt bare er presset akavet ind, uden følelsen af at historien har nogen fremdrift. En god del af ”det sjove” i filmen, er gentagelser fra tidligere scener fra de forrige film. Mick Øgendahl bliver (desværre) også sat til at lave en masse dumme ting, som skal være sjove, men grundet at ”det sjove” tydeligt er smidt ind, og uden en sammenhæng med historien, bliver det meget frustrerende. –og det bliver ved med at være sådan hele filmen igennem!

”Jamen selvfølgelig skal der da være sjove ting i denne film. Det jo en komedie” –tænker man måske, og det er også helt rigtig. Det er selvfølgelig også helt rigtig og essentielt for en komedie. Problemet er bare at ”humoren” er malplaceret smidt ind i historien, hvilket gør det alt for tydeligt at nu skal der grines. Som nævnt tideligere, er det sjovt når humoren er i kontakt med filmens kontekst, ellers føles det nemlig bare kastet ind i historien. Det drager nemlig seeren ud af filmen, hvis det sjove indslag stopper filmens fortælling, og dermed føles opstillet. Den bedste måde at forklare det på, er nok ved at sige at historien føles som en undskyldning for at dumpe en masse gags. Historien er nemlig tydeligt radmager, samtidig med de absurde sketchs stikker ud af filmens troværdighed. -og selvom at humoren kommer malplaceret, er der dog heller ingen charme og talent i filmens humor. Prutte-jokes og ydmygelser, er i hvert fald langt fra velskrevet kunst.

Nok om humoren! Filmen har nemlig ærgerligt nok, ikke kun det som en skuffende betragtning. En anden stor grund til at filmen føles langt fra de forrige film (dog hovedsageligt ’Alle for en’), er dens afstand fra kup. Det er slet ikke filmens omdrejningspunkt! De forrige film handlede meget om de her småkriminelle fyre, der prøver at blive rige gennem kriminalitet. –men her er det faktisk kun starten og slutningen, som går i stil med serien. Hele tanken om ’Alle for __’ filmene som kupfilm, findes her som skyllet ud i nærmeste toilet. Stilen er mere over i den danske folkekomedie som vi bedst kender dem i dag, nemlig uden nogen særlig stor æstetik eller kunst. Med andre ord, en lav underholdnings værdi.

For at lede mig videre til næste klage punkt, kommer vi nu til filmens valg af hovedkarakter og karakterændring. Ja der står rigtig, karakterændring. Rasmus Bjergs karakter Timo,
indtræder nemlig centrum i denne film, og er derfor filmens hovedkarakter og omdrejningspunkt. Det er der minsandten ikke noget problem i, men der ligger et problem i, at hans karakter åbenlyst er skrevet om, til en dårlig bror og far, så han kan gennemgå en karakterudvikling. En karakterudvikling er dejlig, men når man vælger at ændre en karakter markant og utroværdigt fra den ene film til den anden, med den ene grund for at få en karakterudvikling, er der i den grad tale om at springe over hvor gærdet er lavest.

Heldigvis har filmen jo et budskab, og det er også godt. –men så er det alligevel frustrerende. Budskabet i filmen er med alt respekt godt (forstå mig ret, jeg går selv ind for dyrevelfærd), men det bliver skåret ekstremt meget ud i pap. Sonja Richters karakter er dyreaktivist og kæmper for, at man ikke bruger dyrenes pels til produktion af pelskraver og lignende. Der er en scene i filmen, hvor det direkte bliver fortalt til os hvor forfærdeligt det er, grundet af at Mick Øgendahls karakter ”tilfældigvis” stille spørgsmål til det.

Skuespillet i filmen er ellers meget fyldestgørende, bortset lige fra den flænge i lakken der laves med præstationen af Sonja Richter.

’Alle fro tre’ er en til dels velspillet film, der fungere nogle meget få steder, men desværre ellers formår at være meget ligegyldig, og uden præg af kreative og nye tanker. Filmen har i den grad store problemer helt fundamentalt.

Anne

Underligt nok begynder "Alle for ..." filmene at tage en mere og mere personlig drejning som skaber den spænding man har manglet i de tidligere film.
Endelig er der et plot som har en præmis at holde fast i, den er samtidig sjov men også alvorlig. Jeg kan li' det.

Tina

de bliver tyndere og tyndere - og denne gang blev det kun til et lille fnis...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.