Cookie- og Privatlivspolitik

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og dramatisk grundstemning og indeholder en række scener med kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger, personer, der forvandler sig til dyr, går i opløsning eller bliver til mørk røg. I en scene fjernes en lang parasit fra et øje. I en anden scene flygter hovedkaraktererne fra aggressive kattelignende dyr med lysende blå øjne. I en længere dramatisk scene lokkes hovedkaraktererne i en fælde, hvor mange mennesker opløses i mørk røg og blå flammer, der forvandles til aggressive blå ilddrager. De dramatiske scener understøttes af kraftig, dyster musik. Fortællingen udspiller sig imidlertid i et urealistisk eventyrunivers. De dramatiske scener rummer ikke blodig og udpenslet vold og ingen af filmens hovedkarakterer kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.11.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' er baseret på J.K. Rowlings bog Fantastiske skabninger... og hvor de findes og er efterfølgeren til filmen af samme navn.

I den første film blev den mægtige troldmand, Gellert Grindelwald, fanget af den unge magizoolog, Newt Scamander. Men Grindelwald er ikke let at holde fanget, og mørkets fyrste undslipper snart med en plan om at samle et følge af ligesindede.

Målet er at skabe en race af fuldblods troldmænd, der skal herske over både magiske og ikke-magiske væsner. Det er nu op til Newt og hans tidligere læremester, Albus Dumbledore, at stoppe de onde kræfter.

Eventyrfortsættelsen er anden del af en serie på i alt fem planlagte film, som foregår i samme verden som Harry Potter-franchisen. Plottet er dog rykket 70 år tilbage i tiden, hvor vi bl.a. kan opleve en ung version af troldmandsskolen Hogwarts rektor, Dumbledore, der bliver spillet af Jude Law.

'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser' bringer nye karakterer i spil, bl.a. Newt Scamanders bror, og filmen byder både på en klassisk historie om mødet mellem det gode og det onde, mens der naturligvis vil indgå detaljer for ægte fans af Harry Potter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (711 votes)
4.6
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Eddie Redmayne er ganske glimrende som den introverte outsider-helt Newt Scamander ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Anden film om de fantastiske skabninger, der er fostret af Harry Potter-mor J. K. Rowlings fantasi, fungerer utrolig flot som computerskabt, visuelt blær." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det myldrer med sjove skabninger i Rowlings 'Grindelwalds forbrydelser', men den skræmmer ikke så vildt som planlagt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Fortællingen fungerer, og jeg synes, den er spændende. Den har dog ikke samme charme som serien om Harry, Hermione og Ron Weasley." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rikke

Jeg håber sandelig at der vil være mulighed for at komme og se filmen på premiere dagen. For os der er store fan af disse film, vil vi jo meget gerne se den på dagen :)

Neko

Den første film var virkelig god :3
Så i det at der snart kommer en følger er det bedste :3

Ann-Britt

Det er jo, trods figurerne, en helt ny film serie, så derfor er det vel også logisk nok, at man vælger en ny titel.

Kaj

Jeg går egentlig også ind for at man giver en ny film en ny titel. Ellers bliver det hurtigt meget forvirrende.

Det var dog ikke rigtig det, jeg mente.

Emilie

Ann-Britt påpeger at siden "Fantastiske Skabninger" er en ny filmserie i HP-universet, giver det mening at titlerne har et andet format end de egentlige HP-film. Tror godt alle ved at det er normalt for en ny film at have en original titel. HP-filmene havde alle sammen "Harry Potter" som overtitel, og en undertitel med formatet "og [undertitel]". Formatet på undertitlerne til "Fantastiske Skabninger"-film er således ikke nødvendigvis det samme som til HP-film, blot fordi de foregår i samme univers, idet det er to forskellige filmserier.

Kaj

Jeg indser lige noget: Er de gået væk fra konceptet med at altid at have et & med i titlen? F.eks Harry Potter & De vises, Harry Potter & fangen fra Azkaban eller Fantastiske skabninger & deres ynglesteder. Jeg mener de kunne jo sagtens have kaldt den Fantastiske skabninger & Grindewalds forbrydelser.

Det virker lidt underligt.

Rikke

Filmen hedder også "Fantastiske skabninger: Gindelwald's forbrydelser" ligsom den første (Der er ikke noget '2' tal), "Fantastiske skabninger og hvor de findes". Der er bare mange (I sær dansker) Der kalder den "Fantastiske skabninger 2" Da det er en del nemmer og hurtigere at sige. Plus vi dansker er dovne og kan godt lide at kalde films 2'er og 3'er osv. bare for 1,2,3,4 bare så vi slipper for at sige det fulde navn (ligesom pirates of the caribbean)
(Måske misforstod jeg din kommentar, er ikke sikker :)

Kaj

De åbenbart er gået væk fra at have ordet "og" med i titlen. Det har der været i alle bøgerne/filmene indtil videre. "Harry Potter og flammernes pokal", "Harry Potter og dødsregalierne" eller "Fantastiske skabninger og deres ynglesteder". Det har de erstattet med et kolon nu åbenbart. Det var ellers en stor del af, hvorfor jeg godt kunne lide serien i første omgang, så jeg synes det er en skam. Spændende at se, hvordan det kommer til at påvirke salgstallet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.