Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

En frygtelig kvinde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en til tider anspændt stemning og er gennemgående præget af dialog. Der er enkelte scener, hvor voksne udtrykker stærke følelser som vrede og sorg. Der er også en række scener med sex. Da det seksuelle imidlertid beskrives kortvarigt og ikke detaljeret, og da følelsesudbruddene ligeledes er korte og del af en ellers rolig handling, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2017
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En frygtelig kvinde
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning Dansk Tale
|

I det danske komedie-drama 'En frygtelig kvinde' møder Rasmus en dag Marie, som han er sikker på, er sit livs kærlighed. De flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret.

Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed.

'En frygtelig kvinde' er instrueret af Christian Tafdrup, der debuterede som instruktør med Forældre, og hans nye film er løst baseret på egne oplevelser.

Filmens kontroversielle titel skal ses i lyset af, at drama-komedien er en beretning af kvindens natur og parforholdets udfordringer set igennem mandens subjektive øjne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (619 votes)
4.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At det hele er lige så morsomt, som det er frygteligt, gør 'En frygtelig kvinde' en forsonende oplevelse ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hovedrolledebutanten Amanda Collin er fantastisk som den dominerende og usympatiske Marie, og Anders Juul [er] rigtig god som den undertrykte ..." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "... 'En frygtelig kvinde' [er] en forrygende drillepind, en sten i skoen, en bombe, en film, der med humor og overskud hopper lige ud i den danske virkelighed i 2017 og skaber uro." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... man [kan] glæde sig over, at dansk film er blevet beriget med en virkelig god kønssatire." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tafdrups zoom ind på den moderne kvindes bestemme-gen er virkelig morsomt på den ondskabsfulde-konstruktive måde. Der bliver noget at diskutere rundt omkring i de små hjem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en skarp og ret god film, Christian Tafdrup har lavet. Der er detaljer, de fleste par vil genkende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Denne film landede langt fra mine forventninger. Hvis det ikke havde været for titlen og den megen omtale, så ville jeg slet ikke have opfattet det som en film om en "frygtelig" kvinde. For er hun virklig så frygtelig? Bortset fra et listigt kig ind i kameraet helt til sidst, så synes jeg faktisk, at hun er ganske normal. Jeg har i hvert fald oplevet ting, der er værre i den virklige verden.

Den mandlige hovedperson, Rasmus, er til gengæld noget af en vatnisse. Dog ikke mere, end at han godt kan finde ud af at sige fra, når det bliver for meget. I det hele taget har filmen slet ikke den satiriske og provokerende tilgang til skildring af parforhold, som der var lagt op til. Der var hverken noget at grine af eller blive provokeret af. Og det hele føltes bare som et hverdags parforholdsdrama. Altså lige bortset fra den sidste lille scene, hvor Marie kigger drilsk ind i kameraet. At filmen har medført så meget debat og omtale må vist mere bero på et veludført PR-stunt.

Adrienne

Synes filmen er sjov og underholdende (dog lidt kedelig hist og pist), men forstår ikke debatten om den. Hvorfor bruger så mange anmelder filmen til at generalisere om kønsrollerne. Marie er en manipulativ og frygtelig kvinde og Rasmus er en frygtelig tøssedreng. Og? Skal det nu betyde, at alle mænd er som Rasmus og alle kvinder er som Marie? Det tror jeg neppe var instruktørens ide med filmen.
Fra min (kvindelig) perspektiv er Rasmus lige så frytelig som Marie, jeg vil ikke kunne holde ud sådan en mand. Han er en voksen dreng, der ikke ved hvad han vil og ikke tør at sige fra og som ikke ved andet at gøre med en kvinde end at kneppe hende. Marie er en bitch, som lige ud af 'Bitch 101' og hun vil jeg heller ikke kunne holde ud i langt tid. MEN, det er - heldigvis - de færreste mænd og kvinder, der opfører sig sådan i den rigtige verden, og sikkert genkender vi nogen scener fra vores eget liv - ellers ville det jo ikke være spor sjovt, men det betyder vel ikke, at det Marie og Rasmus oplever er kendetegnet for et almindeligt parforhold. De fleste mennesker er vel lidt længere i deres personlig udvikling end de to, og har dermed også en meget mere voksen tilgang til et parforhold.
Jeg synes filmen skal ikke tilskreves mere end den er, nemlig en let komødie, som driver scener på spidsen, som sikkert alle har oplevet nogen gang på en eller anden måde i deres liv. Tror simpelthen ikke på, at instruktøren havde til mål, at gå i krig mod alle kvinder.

Må dog sige, at Amanda Collin var helt fantastisk som Marie. Virkelig imponerende.

Vita

Kedelig film uden indhold, har man set trailer er det nok.
Desværre ikke noget psykologisk aspekt i filmen.
Gennemført kedelig.

Jan Engel

Dejligt at Christian Tafdrup nu har lavet en film, som ikke alene anmeldere men også almindelige biografgængere kan lide. Bliv ved med det.

Næste gang kunne Tafdrup lave en film om en frygtelig mand. Måske er der flere frygtelige mænd end frygtelige kvinder.

Under alle omstændigheder handler disse typer film også i vidt omfang om at modsætninger mødes.

Tobias

Pudsigt hvordan 5/6 anmeldere af denne film er mænd..

Millet

En virkelig irriterende film om at være i et forhold der tydeligvis ikke fungere, men man så stadig er det fordi man åbenbart er ‘ensom’ og hovedpersonen ikke rigtig kan finde ud af at være sin egen karakter. Tror det skulle forstille at være en komedie, og er der nogen sjove replikker, men jeg ser det mere som frustration over at den kvindelige karakter tydeligvis er psykisk syg med mangel på situationsfornemmelse, personlighed splittelse og kan lide at manipulere ham konstant i forholdet, uden at filmen giver en forklaring eller viser hvorfor hun er sådan. Filmen viser heller ikke hvorfor manden ikke står fra, det er bare sådan det der. Ingen personlig udvikling, og slutningen bliver for kedelig og simpel ( nok fordi der ikke var budget til mere). Forstår ikke hvorfor den har fået gode anmeldelser fra filmkritikere, udover filmen har gode kameravinkler. Kunne havde være bedre hvis de havde en bedre slutning, og bedre baggrunds historie på karakterene.

Jesperuser/369572

Denne film burde for det første hedde “En frygtelig mand”. Dårlig instruktion levner ikke meget nærvær i skuespillet. Banal, utroværdig og irriterende!

Gitte

Som får folk i biografen, men ret forudsigelig film. Rigtigt godt spillet af kvinden. Men hvis man vil se en frygtelig kvinde(og mand) så skal man altså se Loveless.

Carluser/131267

Jeg kan varmt anbefale denne film. Den giver stof til eftertanke og jeg genkender kvinden fra mit eget liv - suk.

Kristianuser/21394

Biografåret 2018 blev for mit vedkommende skudt i gang på årets 2. dag, hvor jeg så en film, jeg egentlig havde besluttet mig for ikke at ville se. I hvert fald ikke i biografen.

Derfor var det helt uden forventninger, at jeg satte mig til rette i biografsalens mørke, da jeg, efter en smule overtalelse, valgte at se den heftigt debatterede “En frygtelig kvinde”. Og det er altid et godt udgangspunkt - altså at gå ind til en film med lave eller helt uden forventninger.

Desværre skulle jeg nok have holdt fast i min første indskydelse, da filmen ikke dragede nytte af dens fordel. Den fangede mig simpelthen ikke på noget tidspunkt. Jovist, den havde da et par sjove momenter hist og her, men jeg forstår og deler ikke anmeldernes begejstring for denne film. Jeg synes faktisk, at han oftere end hende fremstod som “skrap”. Og det var vidst ikke helt meningen med denne film? Om det så siger mere om mit parforhold end godt er, skal være usagt, men pointen og essensen i filmen var vag og kunne sagtens have været leveret skarpere og sjovere.

Herfra giver jeg den 3 ud af 6 stjerner. Ikke fordi det er en dårlig film, men fordi den irriterede mig mange gange undervejs. Hovedpersonen Rasmus, spillet af Anders Juul, var nok det største irritationsmoment filmen igennem. Og det er altså ærgerligt. Som hans, i øvrigt velspillende skuespillerkollega, Amanda Collin, siger i filmen: “Så lad dog være med at stå der og ligne Fedtmulle hver gang jeg taler til dig”. Præcis sådan havde jeg det med ham, og egentlig også med filmen isoleret set.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter